Iwonicz Zdrój sanatorium KRUS czerwiec

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium KRUS czerwiec

Post autor: krisss0070 »

Hmm... może za odpłatnością coś się zalatwi :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Taką odpłatnością w kopercie :?: ;) Bo w Kołobrzegu nie było nawet mowy o jedynce :evil:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Witaj krisss0070! Bardzo dziękuje za info. Po twojej relacji jestem zadowolona,że wybrałam ten ośrodek. Ja zapewne będę miała 2 bo jadę z mężem. Jeżeli byłaś w Krakawiaku albo słyszałaś jak tam jest jakie są ceny to napisz mi proszę. Jeśli chodzi konkretnie o sanatorium to interesuje mnie basen (czy jest prowadzona gimnastyka czy tylko pływanie ogólne). Czy zabiegi są wykonywane w wyznaczonych godzinach czy można coś załatwić z rehabilintami-przesunać godzinę? Zabiegi są planowane przez cały dzionek czy np.do obiadu? Za te informację z góry dziękuję. Pozdrawiam. Ewa ;) :kwiat:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jeszcze jedno pytanko-Czy osoba KO( zajmująca się organizacją czsu wolnego ) współpracuje z biurami turystycznymi i organizuje wycieczki krajowe i zagraniczne? Będąc w sanatorium zawsze staram się łączyć rehabilitację ze zwiedzaniem.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękowano: 2 razy

Post autor: krisss0070 »

Jest prowadzona gimnastyka :) i zabiegi są o wyznaczonych godz.i to mi się podobało ale też można załatwić jak mają okienko :) z tego co mi wiadomo to są do 14.40 ;) są organizowane wycieczki zagraniczne i krajowe na pewno na brak czasu nie będziesz narzekać i zabawy w plenerze ;) a co do krakowiaka to ceny są różne piwo 6 soki 4 woda 3.50 a co do resztę alkoholu to nie wiem :lol: bo nie piję :) ale koleżanka zamawiała drinka to płaciła 12 ale jakiego to ci nie powiem bo nie wiem :lol: :lol: :lol: Krakowiak to jedyne miejsce gdzie można super się zabawić no oczywiście jeszcze Bar na Górce ;) jest jeszcze zdrojowa i glorietta ale o nich nic nie mogę powiedzieć bo tam tylko luknęłam ale Tobie się może podobać :) :lol:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki krisss0070. Teraz mam odpowiedź na wszystkie pytania które mnie nurtowały. Ja również nie jestem osobą spożywającą napoje wyskokowe- jestem na lekach,ale soczek lub pepsi chętnie tam wypiję. O planowaniu zabiegów pytałam gdyż lubię porządek i można wtedy sobie zaplanować dzionek. Wielkie dzięki za info. Pozdrawiam. Ewa
MiLenka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2014 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MiLenka »

Witam ,do tej pory jeździłam tylko prywatnie do sanatorium ,najwyżej na tydzień .Pierwszy raz złożyłam papiery w Krusie i p :D :D o tym co wyczytałam o tym sanatorium mam nadzieję że mnie tam wyślą
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium KRUS

Witam! Tak jak obiecałam,że napiszę o wrażeniach tak czunię. Za trzy dni wyjeżdżam z tego sanatorium i moje odczucia: personel medyczny miły i sympatyczny,jedzonko smaczne w odpowiedniej ilości chociaż sera przez najbliższy miesiąc nie tknę (co dziennie na śniadanie był) co działa na plus to,to że były co dziennie owoce,dwie surówki do obiadu. Wieczorki taneczne odbywały się w kawiarni na parterze tegoż budynku,pokoje małe ale czyste i schludne. Sanatorium położone jest bardzo wysoko i osoby mające kłopoty z chodzeniem niestety udając się do parku zdane są na taxi bo droga do pokonania to nie mały wysiłek. Pokoje jednoosobowe dostępne za opłatą 20 zł za dobę 21dni to kwota 420 zł. Biuro organizujące wycieczki które polecam to Optimus profesjonalne z dużą wiedzą przewodników. Podsumowując pobyt oceniam na czwórkę. Pozdrawiam wybierających się tam kuracjuszy życząc pięknej słonecznej pogody i wesołego towarzystwa.
ODPOWIEDZ