Duszniki Zdroj
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Duszniki Zdroj
W planach kolejne trasy, miejsca gdzie poprzednio nie dotarlismy.
Będzie dobrze.
Bogutka
-
forumowicz
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Zazdroszczę miejsca i terminuBogutka5 pisze:Wyjeżdżamy do Dusznik 29 czerwca. Sanatorium Zimowit i bardzo się cieszę bo ma dobre opinie, jest kameralne, zabiegi na miejscu i wszystko ok. Okolice znamy, dwa lata temu pobyt w Kudowie.
Będzie dobrze.
Bogutka
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
NFZ nie wziął tego pod uwagę. Nic a nic.Teodor pisze:Do Dusznik najlepiej trafić podczas Międzynarodowego Festiwalu Chopinowskiego. W tym roku w pierwszej połowie sierpnia. Moc cudownej muzyki
Bogutka
-
forumowicz
Poza terminem festiwalu też są organizowane super koncerty pianistyczne, np. w Domku ChopinaBogutka5 pisze:NFZ nie wziął tego pod uwagę. Nic a nic.Teodor pisze:Do Dusznik najlepiej trafić podczas Międzynarodowego Festiwalu Chopinowskiego. W tym roku w pierwszej połowie sierpnia. Moc cudownej muzyki
Bogutka
Wspaniała alternatywa dla "muzyki" dancingowej.
Pewnie masz rację bo od mojego pobytu w Zimowicie minęło 5 lat i wówczas wyglądało to niezbyt ciekawie jeżeli chodzi o warunki zakwaterowania.Bogutka5 pisze:Wyjeżdżamy do Dusznik 29 czerwca. Sanatorium Zimowit i bardzo się cieszę bo ma dobre opinie, jest kameralne, zabiegi na miejscu i wszystko ok. Okolice znamy, dwa lata temu pobyt w Kudowie.
Będzie dobrze.
Bogutka
Wówczas pokoje były bez łazienek, łazienki były na korytarzu, trzy kabiny dla panów i trzy dla pań.
Kabiny to były takie boksy przysłaniane folią.
Toalety były na półpiętrze po jednej dla pań i panów na całe piętro.
Na podłogach zamiast wykładzin były takie szare koce jak to dawniej bywało w wojsku.
Tak to w każdym razie wyglądało.
Jedzenie było dobre, zabiegi podobnie jak w większości sanatoriów, były dwa wieczorki i to w2szystko.
Dzisiaj pewnie to wygląda zupełnie inaczej ponieważ czytałem, ze w Zimowicie był gruntowny remont który kosztował coś około 6 mil.
Przypuszczam, ze będziesz mieszkała w zupełnie innych warunkach.
Życzę udanego pobytu.
Matko Kochana... jakie warunki... i to w XXI wieku
Tak było 5 lat temu. Ja byłem w tym budynku gdzie jest jadalnia i baza zabiegowa, a w tym drugim, od ulicy podobno warunki były jeszcze gorszewyspiarka pisze:Sinobrody,
Matko Kochana... jakie warunki... i to w XXI wieku- foliowe "boksy prysznicowe" i dwie toalety na całe piętro
chociaż to trudno sobie wyobrazić.
Prawda, że już wówczas był robiony taki pełzający remont. Była ekipa kilku ludków którzy przerabiali pokoje 3 osobowe na dwójki
z pełnym węzłem sanitarnym. Oglądałem taki przerobiony pokój i wyglądał naprawdę super. Nowe meble, łazienki, nowe firany, na podłodze panele.
Dzisiaj pewnie standard jest zupełnie inny. Za 6 mil. można przecież sporo zrobić i pewnie zrobiono.
-
ghjkl
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 mar 2015 16:43
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 39