Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2011 15:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Post autor: DorotaB »

decia33 pisze:Witam serdeczni.Ja dostałam sanatorium na 17.08.2011 Do Gdanska-Sobieszowo na Falowej 4.Z zusu dostałam ich nr.telefonu 583080272.Kompletnie nie moge tego znaleść.
Sobieszewo położone jest na Wyspie Sobieszewskiej-peryferyjnej dzielnicy Gdańska. Sanatorium znajduje się jest w Centrum Konferencyjno-Noclegowym ALMA 1 przy Falowej 4. Ok. 800 m od plaży.
Nazir
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2011 14:32

Post autor: Nazir »

Byłem, zobaczyłem, przeżyłem. Ogólnie do sanatorium to im jeszcze daleko, prawda jest taka, że ZUS płaci i trzeba za każdego klienta skasować kasę. Obsługa a i owszem miła uprzejma ale brakuje kompetencji tak niektórym lekarzom jak i rehabilitantom, po prostu brak fachowości (wiem coś o tym bo przed przyjazdem do Sobieszewa byłem wcześniej na dwóch stacjonarnych, szpitalnych rehabilitacjach i w innym sanatorium). Najbardziej kompetentną osobą wydaję się być Pani ordynator ale niestety kuracjusze są podzieleni na grupy i tylko nie liczni mają szczęście trafić pod jej "skrzydła". Jeśli ma ktoś wybrać się na darmowe wczasy nad morze i nie ma zbyt dużych dolegliwości których chcę się pozbyć poprzez sanatorium to polecam.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Bylismy na tym samym turnusie i muszę się całkowicie zgodzić z twoją oceną "Sanatorium" w Sobieszewie.
Przezabawna była tzw. terapia relaksacyjna w ciasnej salce do ćwiczeń, kiedy wystarczyło niedaleko przejść się na plażę czy do lasu aby w realu posłuchać relaksującego szumu morskich fal, drzew czy ptasich odgłosów.
Dziś niestety pada tam deszcz i jest zimno.
Mareks
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2011 23:10

Post autor: Mareks »

Witam.
Dostałem skierowanie do tego sanatorium na 17.08 br. W związku z tym faktem nasuwają mi się różne pytania dotyczące pobytu w Sobieszewie;
- czy jest gdzie zaparkować samochód ?
- czy zwracają pieniążki za podróż ,jeśli tak to ile ?
- czy na terenie sanatorium jest dostęp do internetu i czy można zabrać ze sobą laptopa ?
- jakich zabiegów można się spodziewać (ogólnie) ?
- jak są rozplanowane zabiegi i ile ich (średnio) jest ?
- czy zabiegi są na miejscu, czy poza sanatorium ?
Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

1. Na terenie sanatorium tzn. Centrum Konferencyjnego ALMA jest parking.
2. Pieniądze za podróż są zwracane w przedostatni dzień pobytu w wysokości uzależnionej od odległości dzielącej miejsce zamieszkania od sanatorium.
3. Na terenie obiektu jest dostęp do bezprzewodowego internetu (głównie na holu koło recepcji) więc posiadanie laptopa wskazane.
4. Zapamiętałam zabiegi: terapuls, magnetronik, masaż klasyczny, laser, masaż podwodny, krioterapię miejscową, ćwiczenia indywidualne w odciążeniu z i bez obciążenia, ćwiczenia indywidualne na przyrządach (rower stacjonarny), ćwiczenia grupowe izometryczne, terapia relaksacyjna (wszyscy), raz w tygodniu (w poniedziałki 8.30-12.00) wyjazd do Gdańska Jelitkowa na basen do hotelu Posejdon dla wybrańców losu, wiecej nie pamiętam co tam może być jeszcze.
5. W sumie zabiegów jest ok. 6, rozplanowane w czasie po śniadaniu tj, od. 8.30 do obiadu tj. 13.00 i po obiedzie od 13.30 do 15.30
6. Oprócz basenu wszystkie zabiegi na miejscu, w budynku ALMY.
na miejscu można wypożyczyć rower (3 zł/godz.) a do plaży ok. 800m
Miłego relaksu i rehabilitacji. pozdrawiam
marcia1619
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2011 10:59

Post autor: marcia1619 »

Witam
wybieram się do sanatorium Jantar 22 lipca. Jadę z Warszawy nad ranem samochodem jeśli ktoś jest zainteresowany mam wolne miejsce. Podaję tel. 513-183-036
Marta 25
sobol
Na forum od: 06 lip 2011 18:42

Post autor: sobol »

Mam turnus od 22-07-2011r. jadę z Wałbrzycha moge kogos zabrac po drodze a prawie cała Polskę przejadę. Szukam tez jakiegoś młodego faceta do pokoju bo z tego co wiem są tam pokoje dwuosobowe a niechciałbym byc z kimś duuuuuż starszym odemnie. A może ktoś wie czy można dopłacic tam do pokoju jednoosobowego? Bardzo dziękuje z góry za pomoc
Marcin
Prosze o kontakt telefoniczny 509215370
marcia1619
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2011 10:59

Post autor: marcia1619 »

Przyłączam się do pytania kolegi czy możne ktoś odpowiedzieć na pytanie czy można na miejscu dopłacić żeby mieć pokój jednoosobowy bo nie chciałabym być z kimś dużo starszym. Próbowałam się dodzwonić do ośrodka i uzyskać odpowiedz ale nie odbierają telefonu.
Pozdrawiam Marta
boniu
Na forum od: 06 lip 2011 22:34

Post autor: boniu »

Z tego co wiem pokoje są dwu i trzy osobowe...... bez paniki na miejscu będziemy dobierać sobie towarzystwo :D ....damy radę , zawsze można się wymienić pokojami .
Pozdrawiam.
Yogi
Na forum od: 09 lip 2011 08:53

Post autor: Yogi »

...raczej nie ma opcji "za dopłatą", przynajmniej taką otrzymałem informację przez telefon.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ