Sobieszewo położone jest na Wyspie Sobieszewskiej-peryferyjnej dzielnicy Gdańska. Sanatorium znajduje się jest w Centrum Konferencyjno-Noclegowym ALMA 1 przy Falowej 4. Ok. 800 m od plaży.decia33 pisze:Witam serdeczni.Ja dostałam sanatorium na 17.08.2011 Do Gdanska-Sobieszowo na Falowej 4.Z zusu dostałam ich nr.telefonu 583080272.Kompletnie nie moge tego znaleść.
Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo
- DorotaB
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 25 maja 2011 15:33
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo
- DorotaB

Przezabawna była tzw. terapia relaksacyjna w ciasnej salce do ćwiczeń, kiedy wystarczyło niedaleko przejść się na plażę czy do lasu aby w realu posłuchać relaksującego szumu morskich fal, drzew czy ptasich odgłosów.
Dziś niestety pada tam deszcz i jest zimno.
Dostałem skierowanie do tego sanatorium na 17.08 br. W związku z tym faktem nasuwają mi się różne pytania dotyczące pobytu w Sobieszewie;
- czy jest gdzie zaparkować samochód ?
- czy zwracają pieniążki za podróż ,jeśli tak to ile ?
- czy na terenie sanatorium jest dostęp do internetu i czy można zabrać ze sobą laptopa ?
- jakich zabiegów można się spodziewać (ogólnie) ?
- jak są rozplanowane zabiegi i ile ich (średnio) jest ?
- czy zabiegi są na miejscu, czy poza sanatorium ?
Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.
- DorotaB

2. Pieniądze za podróż są zwracane w przedostatni dzień pobytu w wysokości uzależnionej od odległości dzielącej miejsce zamieszkania od sanatorium.
3. Na terenie obiektu jest dostęp do bezprzewodowego internetu (głównie na holu koło recepcji) więc posiadanie laptopa wskazane.
4. Zapamiętałam zabiegi: terapuls, magnetronik, masaż klasyczny, laser, masaż podwodny, krioterapię miejscową, ćwiczenia indywidualne w odciążeniu z i bez obciążenia, ćwiczenia indywidualne na przyrządach (rower stacjonarny), ćwiczenia grupowe izometryczne, terapia relaksacyjna (wszyscy), raz w tygodniu (w poniedziałki 8.30-12.00) wyjazd do Gdańska Jelitkowa na basen do hotelu Posejdon dla wybrańców losu, wiecej nie pamiętam co tam może być jeszcze.
5. W sumie zabiegów jest ok. 6, rozplanowane w czasie po śniadaniu tj, od. 8.30 do obiadu tj. 13.00 i po obiedzie od 13.30 do 15.30
6. Oprócz basenu wszystkie zabiegi na miejscu, w budynku ALMY.
na miejscu można wypożyczyć rower (3 zł/godz.) a do plaży ok. 800m
Miłego relaksu i rehabilitacji. pozdrawiam
-
marcia1619
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 06 lip 2011 10:59
wybieram się do sanatorium Jantar 22 lipca. Jadę z Warszawy nad ranem samochodem jeśli ktoś jest zainteresowany mam wolne miejsce. Podaję tel. 513-183-036
Marta 25
Marcin
Prosze o kontakt telefoniczny 509215370
-
marcia1619
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 06 lip 2011 10:59
Pozdrawiam Marta
Pozdrawiam.