Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 42 razy

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: alka50+ »

Dziewczyny....ja przemieszczając się z jednego skraju Polski na drugi /uff zawsze mam daleko/ wysyłam część paczką. Zawsze po 21 dniach :) :) znajdzie się Ktoś pomocny Kto tam pomoże dotargać do poczty . Faceci na wyjazdach są wspaniali i 8-) tak jak i my . :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Potwierdzam...robię tak od lat i nie tylko jak jadę do sanatorium ;)
robię tak nawet jak jadę na wakacje :D pozdrawiam :kwiat:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Dziewczyny ;) ja tylko ostatnim razem wysyłałam ubrania ale do domu ;) bo za dużo nakupiłam pamiątek i się nie mogłam zmieścić ;) ale to super pomysł ;) może i ja tym razem tak zrobie ;) po co się szarpać z tym bagażem ;) lepiej tylko z torebką... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tylko na poczcie jak nadajesz to do 30kg...tam wszystko kupisz ..papier ..folie...
a koszt jednej walizki to 25 zł..nie pakuje tylko kosmetyków..moga sie w transporcie otworzyć ;) :shock:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu :kwiat: ja zawsze walizkę wysyłam 2 dni wcześnie..w jedna i druga stronę..zawsze na drugi dzień już jest ;)
zostawiam tylko to co niezbędne...aha...zadzwoń do sanatorium ze taka sytuacja nastąpi i upoważnij do odbioru walizki..ona sobie zanotuje i wpisze.. :)
z ta waloryzacja to jakieś jaja...ja dostałam 17 zł :lol: :lol: :lol:
Gosiu :kwiat: i jeszcze jedno...tam wszędzie jeżdżą kurierzy...ja podeszłam do pierwszego lepszego i poprosiłam o wizytówkę..Pan przyjechał zabrał bagaż i nigdzie nie musiałam chodzić... :D wszystko zostawiłam w recepcji :D
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Dziękuję dziewczyny za podpowiedż.Dobry pomysł,na pewno z niego skorzystam. :D :D :D
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

To jest bardzo dobry pomysł z tą paczką.Myslałam o tym jadąc ostatnio do sanatorium,ale wydało mi się skomplikowane :( Zwłaszcza odbiór.
Małgorzatas czy Ty wysyłasz walizkę?Można tak?Trzeba ją jakoś odpowiednio zabezpieczać?
Podziel się swoją wiedzą i pomysłowością,bo już wizja tachania walizy psuje humor :evil:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

adelo :kwiat: idziesz na pocztę..tam maja papier..folię...taśmę...owijam tym walizkę całą robię paczkę zabezpieczam rączki i kółka..
wypisuję odpowiedni kwit i nadaje na dane sanatorium...potem tam dzwonię żeby ich upoważnić do odbioru..i wszystko...pozdrawiam
walizka waży 12 - 13 kg...więc spokojnie...możesz nadać nawet dwie ;) :serce:
a na poczcie może walizka ważyć do 30 kg
inne firmy kurierskie tak nie przestrzegają tych kg...DHL jest najlepszy ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Szybciej jak się spodziewasz...ja to stosuje od 2000r...i zawsze wszystko mam na czas..jadę bez obciążenia :)
Ktoś nawet mi napisał że TORBA dojedzie później( znaczy ja ) ;) ale to już taka ciekawostka ;) humorystyczna :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

adela pisze:To jest bardzo dobry pomysł z tą paczką.Myslałam o tym jadąc ostatnio do sanatorium,ale wydało mi się skomplikowane :( Zwłaszcza odbiór.
Małgorzatas czy Ty wysyłasz walizkę?Można tak?Trzeba ją jakoś odpowiednio zabezpieczać?
Podziel się swoją wiedzą i pomysłowością,bo już wizja tachania walizy psuje humor :evil:
Adela,wysyłam zawsze walizkę,jak boisz się porysowania,możesz zafundować sobie pokrowiec.Mnie uszyła moja kochana siostra.
Napiszę Ci na priv link do firmy kurierskiej,tutaj admin link skasuje.płacę zawsze za największą walizkę 18,80.Wysyłam wcześniej i zawiadamiam recepcję o przyjściu przesyłki.Wysyłając też nie czekam na kuriera tylko zostawiam w recepcji.Korzystałam z tej opcji wielokrotnie,przede wszystkim nie muszę nigdzie niczego nosić.Namiary dano mi na tym forum i kilka razy skorzystałam.
ODPOWIEDZ