Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Lecą bardzo szybko.. u mnie kolejne 2000 mniej w ciągu niecałego tygodnia. Dokładnie 1471 do końca, więc raczej już w tym tygodniu zagadka się wyjaśni. Jednak pojawił się też na horyzoncie problem i tu od razu mam pytanie do osób z większym doświadczeniem. Wiele wskazuje na to, że dostanę przydział na luty. Jednak już mi powiedziano w pracy, że nie ma możliwości, abym w pierwszym kwartale 2026 mógł wziąć 3 tygodnie urlopu.. Myślicie że jest jakakolwiek szansa, aby w razie konieczności (bo ten luty to jedynie hipoteza) jakoś ten mój wyjazd przesunąć? Da się jakoś z NFZ dogadać w takiej sprawie? Czy to z automatu będzie oznaczało anulowanie obecnego wniosku i rozpoczęcie całej procedury od nowa?
Jestem świeżo po takim zabiegu. NFZ-et uważa, że każda prośba o zmianę terminu lub miejsca pobytu sanatoryjnego jest rezygnacją z takowego i tak mnie potraktowano. Mowa oczywiście o prośbach bez poparcia medycznego stosowną dokumentacją. Możesz spróbować już napisać prośbę o termin późniejszy niż przewidujesz i to nie powinno Ciebie skreślić z listy oczekujących. Trzeba to zrobić przed otrzymaniem skierowania, czy też widocznej informacji na IKP, gdzie i kiedy jedziesz. Najlepiej zadzwoń do NFZ ale możesz nie zdążyć bo z nr 1471 jutro możesz dostać przydział. Pozdrawiam.
Jak najszybciej napisz to samo,co tu napisałeś,na stronie IKP. A jaki prognozowany był termin?
Być może wezmą pod uwagę. Na moją prośbę dostałam dokładnie takie sanatorium,jak prosiłam. Trzymam kciuki ,powodzenia.