Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Marcin_Es »

Odbyłem dziś dwie wizyty w placówce NFZ :) Pierwsza - żeby wybadać temat - co zrobić, co złożyć.. i jakie są perspektywy.. Miałem przy sobie kopię pisma, które złożyłem dwa dni temu. Pani w okienku zapoznała się jego treścią i poszła z tym do przełożonej. Wróciła po chwili i mówi: trzeba złożyć kolejne pismo, powołując się na to, które przyniosłem plus na przydział z dnia wczorajszego. Można też dołączyć zaświadczenie z pracy, ale.. ( i tu plus za szczere przedstawienie sprawy) - jak to Pani ujęła - wniosek o przełożenie terminu na 90% zostanie odrzucony. A jeśli nie, to zostanę skierowany w dokładnie to samo miejsce, które - delikatnie mówiąc - średnio mi odpowiada. Druga wizyta już z przygotowanym pismem, ale nie siliłem się nawet na zaświadczenia z pracy, uznałem że nie ma to większego sensu. Dam znać co z tego wyjdzie, ale te 90% mówi raczej samo za siebie ;)

Wybaczcie że tak się rozpisuję na temat mojego przypadku i w szczegółach wszystko opisuję, ale myślę że mogą to być pomocne informacje dla osób, będących w analogicznej sytuacji i szukających odpowiedzi..
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

Tak myślę,że jeśli Rabka,to pulmonologia.Byłam tam w san.Cegielski,żle nie było.Ja od lat miałam skierowania na pulmonologię,w tym roku reumatologia,bo kolano wysiadło.Ale ponieważ wniosek z sierpnia,to być może też dostałabym teraz skierowanie.Pewnie też .pisałabym o zmianę ,bo zimowe wyjazdy jednak mi nie służą.
Powodzenia życzę z tym naszym nieczułym NFZ.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

Narewko to teraz my w następnej kolejności. Zobaczymy co los przyniesie.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziś na facebookowej grupie sanatoryjnej napisała pani z mazowieckiego , że przy numerze 2300 dostała skierowanie na 27 marca do sanatorium a składała 17 lipca. Więc jest nadzieja na późniejszy wyjazd. Chciałabym minąć jeszcze kwiecień, ale czy się uda zobaczymy.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mały update z mojej strony.. choć zagadkowy :) Zakładam że w związku ze złożonym wczoraj w NFZ pismem, dostałem właśnie powiadomienie z aplikacji mojeIKP o treści : "Zmiana statusy skierowania uzdrowiskowego"... szczegóły są dostępne po kliknięciu.. jednak kliknąć się nie da :lol: Zalogowałem się na komputerze - tam w ogóle nie widzę żadnego powiadomienia... O co chodzi - nie wiem, nie mam jak tego sprawdzić.. czuję jednak, że to info o "rezygnacji" z wyjazdu i zaproszenie na kilka miesięcy do kolejki :lol:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolejka chyba zaczyna hamować,bo dziś o połowę mniej spadło numerków,niż wczoraj.Oby tak dalej !
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

U mnie każdego dnia to samo , różni się o ok 100 i nie zwalnia. Na koniec dnia dziś mam numer 6085. Narewko ty podobnie?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wyprzedzasz mnie o setkę numerków.
A jak Marcin ,załatwiłeś coś?
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Widocznie moja dermatologia nie zwalnia, a szkoda. 😪
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Narewka pisze: 17 gru 2025 16:06 Wyprzedzasz mnie o setkę numerków.
A jak Marcin ,załatwiłeś coś?
Jedyne co załatwiłem to złożenie pisma z prośbą o zmianę terminu (z ładnym uzasadnieniem) . Póki co - oficjalnej odpowiedzi nie dostałem, ale na stronie NFZ w miejscu, gdzie sprawdzałem kolejkę - zamiast wskazanego przydziału - pojawił się komunikat: "została podjęta przez Ciebie decyzja, o rezygnacji z leczenia uzdrowiskowego" - czyli sprawa jest już przesądzona. Pewnie na dniach przyjdzie potwierdzenie pocztą o mojej rzekomej rezygnacji ;)
Nie składam jednak broni - 3 stycznia mam już umówioną wizytę u lekarza i zamierzam ponownie złożyć wniosek :)
ODPOWIEDZ