Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: Gosia43 »

Na to wszystko jest sposób ;) Są firmy kurierskie albo poczta-polska :lol: :lol: :lol: A o przedłużaczu już pisałam nawet przydatny do żelazka :lol: Moim zdaniem niektóre rzeczy są zbędne :lol: na miejscu jest zawsze pan konserwator który żarówkę wymieni a i żelazko na wypożyczeniu :lol: No ale niektóre panie biorą ze sobą kreacje na balety i co pójdą w pogniecionej kiece :lol: :lol: :lol: potem napisze wam kawał o kreacji :lol: teraz idę pitrasić obiadek
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

jacky6 pisze:
Maja1912 pisze: Mocna żarówka najlepiej 100W strasznie słabe jest oświetlenie w pokojach, dla nastroju dobre, ale do gry w karty i zapisywania wyników niekoniecznie ;)
Pozdrawiam :kwiat:
z tą żarówką 100W to radzę uważać, gdyż oprawki w lampach są przewidziane max do 75W, więc przegrzewając się grożą pożarem...

:shock:

:mrgreen: :ugeek:
Klosz obowiązkowo ściągamy więc reszta się tak nie przegrzewa - sprawdzone ;) :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Anuśka :kwiat: ja wiem :o ale co mam zrobić jak mi się teraz wydaje, ze wszystko mi będzie potrzebne :? :?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Hmmmm........no właśnie :D
Abym nie zapomniała wziąć kilka par "reform" ;) :lol:
Ostatnio jak byłam w sanatorium musiałam dokupić kilka :D bo.....zapomniałam zapakować do walizki :o
Ami
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2015 19:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ami »

Przyszło mi na myśl jakby tak rzeczy, które się nie gniotą włożyć do worków próżniowych i wyssać odkurzaczem powietrze .Daje to dużą oszczędność miejsca w walizce tylko najgorsze te zagniecenia. Osobiście nie przepadam za prsowaniem.W powrotnej drodze tez można się dogadać z panią ,która sprząta i rządzi odkurzaczem . Bagaż ma mniejszą objętość ,a oto przecież chodzi. ;)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

asia13 pisze:Właśnie zaczynam pakowanie :) patrzę na rzeczy które powinnam zabrać i moją walizkę :shock: Chyba połowa z tego wróci do szafy :roll: i tu dylemat :roll: co zabrać co zostawić :?: Też tak macie :?:
Właśnie dzisiaj zaczęłam się pakować ,Ja też tak mam ... :) Wyjęłam rzeczy i na nie patrzę .Nie wiem co spakować .A nadmieniam że nie jestem nowicjuszką jeśli chodzi o wyjazdy ,Będzie dobrze ,najlepiej posegreguj .Gdzie i w czym będziesz chodzić .To wypróbowana metoda .Pozdrawiam ,,,B,,,,
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

asia13 pisze:O Boże :!: Buty :roll: zapomniałam,że to najważniejsze :lol:
Masz racje na boso kiepsko chodzić ... :mrgreen:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ami pisze:Przyszło mi na myśl jakby tak rzeczy, które się nie gniotą włożyć do worków próżniowych i wyssać odkurzaczem powietrze .Daje to dużą oszczędność miejsca w walizce tylko najgorsze te zagniecenia. Osobiście nie przepadam za prsowaniem.W powrotnej drodze tez można się dogadać z panią ,która sprząta i rządzi odkurzaczem . Bagaż ma mniejszą objętość ,a oto przecież chodzi. ;)
To jest dobry pomysł ,Sama go stosuję jak jadę sama ,A większy bagaż nadaję kurierem ,,,, :)
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Mam podobnie jak Ty za każdym razem :roll: Tak zrobię posegreguję ,gdzie w czym będę chodzić.Ja jeszcze zwijam rzeczy w ruloniki.Już sprawdziłam ,że w ten sposób więcej się zmieści.To zaczynam segregację :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

asia13 pisze:Mam podobnie jak Ty za każdym razem :roll: Tak zrobię posegreguję ,gdzie w czym będę chodzić.Ja jeszcze zwijam rzeczy w ruloniki.Już sprawdziłam ,że w ten sposób więcej się zmieści.To zaczynam segregację :)
Dobry sposób ja też go stosuje .Ja wyjeżdżam już we wtorek a pakowanie w polu ,,,, :)
ODPOWIEDZ