Jakosc wyzywienia
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Jakosc wyzywienia
-
forumowicz
Za sanatorium 21 dniowe jest to ok. 2000 złotych.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 1 raz
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Zastanawiam sie po co? skoro jedzenia było do syta???ewiko pisze:To jak jesteśmy w duuużej mierze zależy od zarządzającego danym obiektem. Wszystkie sanatoria mają taką samą stawkę, w jednym jesteśmy najedzeni do syta i smacznie, w następnym chodzimy głodni i źli. A to że że Polak kombinuje to wiemy.Mój ostatni pobyt w sanatorium..... jedzenia ful, wszyscy mogli najeść się do woli. Mocno starsze małżeństwo przynosiło ze sobą duży plastikowy pojemnik, napychając go po brzegi wszystkim co dało się do niego napchać. Żenujący widok
Ostatnio byłam w Busku w Marconim, NFZ i pełnopłatni razem, śniadanie w formie bufetu dla wszystkich, obiad i kolacja serwowane do stolika ale jedzenie pyszne i pełno, można było prosić dokładkę. Dla pełnopłatnych była jedna surówka do obiadu więcej i ciasto na deser, niczym innym się nie różniło od NFZ. Można???-można.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

O jakiej nieznajomości mówisz. Przecież mając skierowanie z NFZ-u za dobę pobytu płacimy średnio 11-17zł za dobę w zależności od wyboru pokoju ( dwu lub trzy/cztero osobowy ).kruszynka pisze:Do Krzysio010 jakie 300-500 zł ? nieznajomość faktów szkodzia z ZUS to jezdzimy za darmo
Załamka
Po przeliczeniu to mniej więcej tyle co podałem. Natomiast nie spodziewałem się, że kierujący do skierowania dopłaca aż tyle
-
forumowicz
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

Skoro zapłaciłeś inaczej niż mówią o tym przepisy pokaż cennik na stronie konkretnego Sanatorium lub wklej tutaj linka.
Ja swoją wypowiedź opieram o oficjalny cennik Sanatorium do którego jadę za miesiąc http://pgb.subaltyk.pl/su/pl/nfz gdzie wyraźnie stoi w cenniku cyt. stawka za wyżywienie i zakwaterowanie.
W cenniku widnieje jedynie podział na sezonowość oraz rodzaj zakwaterowania. Jedyne dopłaty to opłata klimatyczna 3,50zł/ za każdy dzień pobytu. Zatem najdroższy standard to 17,30zł + 3,50 klimat co daje 20,80zł.
-
forumowicz