BAŁTYK w Kołobrzegu
Re: BAŁTYK w Kołobrzegu
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Rachel pisze:Ale ja mam urlop właśnie od 13 do 27 sierpnia no i liczę na zwrot z US. Muszę wszystko dokładnie sprawdzić. Jeśli okaże się, że zwrotu z tego sanatorium nie dostanę to albo pojadę do innego, tańszego albo po prostu w ogóle nie skorzystam. W końcu doczekam się na sanatorium z NFZ, na które czekam już dobrych parę miesięcy i liczę na okres letni w 2017
...Droga Rachel
ok
dziś miałem SUPER ,SUPER ciężki dzień przepraszam za wpis ,ale napisz mi co Twój opis dotyczący twego urlopu wnosi do....SANATORIUM BAŁTYK w Kołobrzegu ??
wg wytycznych ,aby skorzystać z możliwości odpisu musisz skorzystać ze ZORGANIZOWANEGO wypoczynku
-Dodatkowo jeżeli jest to wyjazd komercyjny MUSI wg Mojego US być opisany jako....Turnus rehabilitacyjny musisz mieć odpowiednia grupę
- było to wyjaśniane w innym temacie na tym forum
ok
Zaraz Napiszesz ,że Ci Dokuczam
ok
Szanujmy Forum
Zanim zadasz pytanie może lepiej udać się do osoby ,która rozwieje Twe wątpliwości
Pozdrawiam
Ja ma urlop do 15 sierpnia i zapewne nie spotkamy się nad Polskim morzem
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Staż sanatoryjny: 2
Co zaś tyczy się mojego urlopu to nie napisałam to do Twojej wiadomości tylko odpisałam "emik" która/ry to napisała/ł tak:
"Rachel, w promocji zimowej będziesz miała za tę kwotę 3 tygodnie i jeszcze Ci zostanie na inne przyjemności.
Ot i moja odpowiedź: "Ale ja mam urlop właśnie od 13 do 27 sierpnia no i liczę na zwrot z US".
Gdybyś czytał wcześniejsze posty to wiedziałbyś, że orzeczenie o niepełnosprawności posiadam i nie musi to być "odpowiednie" a jedno z trzech (mam lekki stopień).
Nie byłam nigdy w "Bałtyku" dlatego nie wiem czy to jest sanatorium czy inny "ośrodek leczniczy" dlatego właśnie zapytałam w tym temacie tych, którzy tam byli i cokolwiek wiedzą na temat zwrotów z US.
Skoro mamy szanować forum to niepotrzebnie napisałeś tą uwagę bo w ten sposób jakby "pobudzasz" do dalszej "dyskusji". W dodatku napisałeś do mnie: "Napisz mi..." a więc czekasz na ciąg dalszy ale po co skoro to temat "Bałtyk" w Kołobrzegu? Było zignorować mój post i wówczas byłoby O.K. Ty "ok" piszesz niemalże w co drugim zdaniu a to faktycznie niczego w tym temacie nie wnosi. (Bez odbioru).
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-odpłatność za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
-odpłatność na leczenie w zakładzie lecznictwa uzdrowiskowego,za pobyt w zakładzie rehabilitacji leczniczej,zakładach opiekuńczo-leczniczych i pielęgnacyjno-opiekuńczych oraz odpłatność za zabiegi lecznicze.
Myślę,ze sam pobyt można odpisać z pominięciem dopłaty za pokój z widokiem na morze.Za parking tez nikt nie zwróci.
Ja kiedyś zasięgałam w US informacji,żeby nie popełnić błędu przy zeznaniu.Odpowiedziano mi że mogę odpisać każdy pobyt jeżeli w fakturze jest użyte sformułowanie pobyt leczniczy,lub pobyt rehabilitacyjny.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Cóż taki JESTEM ZIMNY DRAŃ
Kilka osób miał przyjemność mnie poznać o to Nich inni Mnie oceniają ...może między Nami sa złe fluidy
Napisałaś ,że Masz stopień lekki
ok
Pytanie na CO ???
Jeżeli..TURNUS REHABILITACYJNY pokryje się z twoją niepełnosprawnością ok
Jednakże chciałbym Cie poinformować ,że tzw 3 grupa
To raczej NIC nie wskórasz
Prawda jest tak ,że na 3 grupę raczej NIE MA BONUSÓW
polecam
Doradcę podatkowego
Może jeżeli jest dobry cos doradzi
- Felice
- Przyjaciel forum

Odpisy mogą robić osoby zaliczone do jednego z trzech stopni niepełnosprawności,więc lekki tez w tym się mieści.
- Felice
- Przyjaciel forum

Osobami niepełnosprawnymi są wyłącznie osoby, posiadające:
orzeczenia o zakwalifikowaniu przez organy orzekające do jednego z trzech stopni niepełnosprawności lub
decyzję przyznającą rentę z tytułu całkowitej lub częściowej niezdolności do pracy, rentę szkoleniową albo rentę socjalną, albo
orzeczenie o niepełnosprawności osoby, która nie ukończyła 16 roku życia.