BAŁTYK w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Re: BAŁTYK w Kołobrzegu

Post autor: emik »

4460 za 10 dni. Nieźle. ja wiem, ze to bez sensu mówić o pieniądzach, bo dla jednej osoby 10 zł to jak dla drugiej 1000. Dla kogo są takie ceny? Rachel, w promocji zimowej będziesz miała za tę kwotę 3 tygodnie i jeszcze Ci zostanie na inne przyjemności. :)).A zimą w Kołobrzegu też jest pięknie . pozdrawiam
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Ale ja mam urlop właśnie od 13 do 27 sierpnia no i liczę na zwrot z US. Muszę wszystko dokładnie sprawdzić. Jeśli okaże się, że zwrotu z tego sanatorium nie dostanę to albo pojadę do innego, tańszego albo po prostu w ogóle nie skorzystam. W końcu doczekam się na sanatorium z NFZ, na które czekam już dobrych parę miesięcy i liczę na okres letni w 2017 :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Rachel, jeśli by ci coś zwracali, to może i warto, bo ośrodek, co tu dużo mówić, położony ładnie i widoki z okien od strony plaży rzeczywiście piękne, ale 70 zł za dobę za piękny widok to (moim zdaniem oczywiście) lekka przesada. Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Rachel pisze:Ale ja mam urlop właśnie od 13 do 27 sierpnia no i liczę na zwrot z US. Muszę wszystko dokładnie sprawdzić. Jeśli okaże się, że zwrotu z tego sanatorium nie dostanę to albo pojadę do innego, tańszego albo po prostu w ogóle nie skorzystam. W końcu doczekam się na sanatorium z NFZ, na które czekam już dobrych parę miesięcy i liczę na okres letni w 2017 :)

...Droga Rachel
ok
dziś miałem SUPER ,SUPER ciężki dzień przepraszam za wpis ,ale napisz mi co Twój opis dotyczący twego urlopu wnosi do....SANATORIUM BAŁTYK w Kołobrzegu ??

wg wytycznych ,aby skorzystać z możliwości odpisu musisz skorzystać ze ZORGANIZOWANEGO wypoczynku
-Dodatkowo jeżeli jest to wyjazd komercyjny MUSI wg Mojego US być opisany jako....Turnus rehabilitacyjny musisz mieć odpowiednia grupę
- było to wyjaśniane w innym temacie na tym forum

ok
Zaraz Napiszesz ,że Ci Dokuczam

ok

Szanujmy Forum

Zanim zadasz pytanie może lepiej udać się do osoby ,która rozwieje Twe wątpliwości

Pozdrawiam

Ja ma urlop do 15 sierpnia i zapewne nie spotkamy się nad Polskim morzem :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Przyzwyczajona jestem do tego, iż potrafisz a nawet bardzo lubisz ludziom "dowalać" i podejrzewam, że tak jak na tym forum także i w życiu realnym. Nie gniewam się na Ciebie bo nie mam natury "gniewalskiej" a raczej pogodnej kobiety.
Co zaś tyczy się mojego urlopu to nie napisałam to do Twojej wiadomości tylko odpisałam "emik" która/ry to napisała/ł tak:
"Rachel, w promocji zimowej będziesz miała za tę kwotę 3 tygodnie i jeszcze Ci zostanie na inne przyjemności. :)).A zimą w Kołobrzegu też jest pięknie . pozdrawiam".

Ot i moja odpowiedź: "Ale ja mam urlop właśnie od 13 do 27 sierpnia no i liczę na zwrot z US".

Gdybyś czytał wcześniejsze posty to wiedziałbyś, że orzeczenie o niepełnosprawności posiadam i nie musi to być "odpowiednie" a jedno z trzech (mam lekki stopień).
Nie byłam nigdy w "Bałtyku" dlatego nie wiem czy to jest sanatorium czy inny "ośrodek leczniczy" dlatego właśnie zapytałam w tym temacie tych, którzy tam byli i cokolwiek wiedzą na temat zwrotów z US.

Skoro mamy szanować forum to niepotrzebnie napisałeś tą uwagę bo w ten sposób jakby "pobudzasz" do dalszej "dyskusji". W dodatku napisałeś do mnie: "Napisz mi..." a więc czekasz na ciąg dalszy ale po co skoro to temat "Bałtyk" w Kołobrzegu? Było zignorować mój post i wówczas byłoby O.K. Ty "ok" piszesz niemalże w co drugim zdaniu a to faktycznie niczego w tym temacie nie wnosi. (Bez odbioru).
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016 20:50 przez Rachel, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Darek w wydatkach na cele rehabilitacyjne jest to sformułowane tak
-odpłatność za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
-odpłatność na leczenie w zakładzie lecznictwa uzdrowiskowego,za pobyt w zakładzie rehabilitacji leczniczej,zakładach opiekuńczo-leczniczych i pielęgnacyjno-opiekuńczych oraz odpłatność za zabiegi lecznicze.
Myślę,ze sam pobyt można odpisać z pominięciem dopłaty za pokój z widokiem na morze.Za parking tez nikt nie zwróci.
Ja kiedyś zasięgałam w US informacji,żeby nie popełnić błędu przy zeznaniu.Odpowiedziano mi że mogę odpisać każdy pobyt jeżeli w fakturze jest użyte sformułowanie pobyt leczniczy,lub pobyt rehabilitacyjny.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rachel

Cóż taki JESTEM ZIMNY DRAŃ
Kilka osób miał przyjemność mnie poznać o to Nich inni Mnie oceniają ...może między Nami sa złe fluidy

Napisałaś ,że Masz stopień lekki
ok
Pytanie na CO ???

Jeżeli..TURNUS REHABILITACYJNY pokryje się z twoją niepełnosprawnością ok

Jednakże chciałbym Cie poinformować ,że tzw 3 grupa
To raczej NIC nie wskórasz
Prawda jest tak ,że na 3 grupę raczej NIE MA BONUSÓW
polecam
Doradcę podatkowego
Może jeżeli jest dobry cos doradzi
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oj Darek chyba naprawdę masz zły dzień... :roll:
Odpisy mogą robić osoby zaliczone do jednego z trzech stopni niepełnosprawności,więc lekki tez w tym się mieści.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice

Znajomy z firmy ma tzw 3 grupę i NIE może dlatego lepiej skonultowac się ze ew doradcą
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku,nie wiem dlaczego nie może odliczyć twój znajomy,jednak przepisy mówią o tym w sposób jednoznaczny i nie ma od nich żadnych odstępstw
Osobami niepełnosprawnymi są wyłącznie osoby, posiadające:
orzeczenia o zakwalifikowaniu przez organy orzekające do jednego z trzech stopni niepełnosprawności lub
decyzję przyznającą rentę z tytułu całkowitej lub częściowej niezdolności do pracy, rentę szkoleniową albo rentę socjalną, albo
orzeczenie o niepełnosprawności osoby, która nie ukończyła 16 roku życia.
ODPOWIEDZ