Jantar- Dziwnówek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Re: Jantar- Dziwnówek

Post autor: Gość »

Małgosia69. Osieczek to porażka. Brak basenu na miejscu, jedzenie różnie piszą, rehabilitacja ponoć dobra, okolica same sady a zimą tylko narty potrzebne bo nikt nie odśnieża. Zawsze możesz spróbować się odwołać od tego terminu ale musisz mieć konkrety powód i bardzo dobry powód. Kiedyś słyszałem że sanatorium to nie wczasy na koszt państwa i trzeba się cieszyć że można jechać tak ktoś komuś powiedział. No chyba że masz znajomości to inny temat. Trudno radzić co zrobią. Telefon do ZUS Tomaszów Mazowiecki. 44 726 36 00. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Emik, Maryus macie racje, Osieczek, jeszcze w styczniu, to byłaby klęska. Co prawda nigdy tam nie była,ale słyszałam dużo na ten temat. A w Inowrocławiu w Kujawiaku byłam w listopadzie dwa lata temu i było bardzo fajnie. Ale Ty Maryus masz dużo więcej szczęścia. Morze, super ośrodek.No cóż chyba jednak nie będę ryzykowała. Powód jestem w stanie sobie załatwić i to bardzo poważny- szpital, badania,ale co dalej, co zrobi ZUS :?: :?: chciałaby dusza do raju, ale zostanie jej jednak Inowrocek. :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam. :kwiat: :)
mati45_
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2017 22:31
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mati45_ »

Małgosia69 pisze: 06 wrz 2017 18:41 Emik, Maryus macie racje, Osieczek, jeszcze w styczniu, to byłaby klęska. Co prawda nigdy tam nie była,ale słyszałam dużo na ten temat. A w Inowrocławiu w Kujawiaku byłam w listopadzie dwa lata temu i było bardzo fajnie. Ale Ty Maryus masz dużo więcej szczęścia. Morze, super ośrodek.No cóż chyba jednak nie będę ryzykowała. Powód jestem w stanie sobie załatwić i to bardzo poważny- szpital, badania,ale co dalej, co zrobi ZUS :?: :?: chciałaby dusza do raju, ale zostanie jej jednak Inowrocek. :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam. :kwiat: :)
Przepraszam ze sie wtrace ;) Dostalam wlasnie na 2stycznia do osieczka i odwolalam sie.Termin mam na 27.06.2018 wiem ze tam jest beznadziejnie ale niemialam wyboru niestety :mrgreen:
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Mati45 dlatego też zrezygnowałam z odwoływania się. Myślę ,żę termin może by i zmienili,ale miejsce pewnie nie. Lepiej już nie kusić losu. :lol: Czyli w styczniu jadę do Inowrocławia i mam nadzieję ,że będzie super. :) Oby tylko mrozy z nóg nie zwalały. 8-)
Awatar użytkownika
Klifek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2017 18:10
Oddział NFZ: Wielkopolski

Dziwnówek Jantar czy ktoś już tam był?

Post autor: Klifek »

Witam. Czy był ktoś w Dziwnówku w Jantarze na turnusie rehabilitacyjnym z ZUS-u? Jadę w styczniu pierwszy raz. Czy tam też trzeba wcześniej zrobić rezerwację? Jakie są pokoje? Czytałam na forum, że w innych sanatoriach są jedynki lub pokoje studio tzn osobne pokoje a wspólna łazienka z korytarzem. Jak jest w Dziwnówku? W ogóle wszelkie informacje na temat turnusu w styczniu w Jantarze mile widziane, będę bardzo wdzięczna.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2017 18:12 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączono wątki
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Dziwnówek Jantar czy ktoś już tam był?

Post autor: sztani »

https://www.forum.nasze-sanatorium.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=jantar+dziwn%C3%B3wek
witaj na forum
powyżej masz link do pytań które Ciebie nurtują , Post powinien być umieszczony w dziale"" opinie"" ale to szczegół ( przeniesiemy tam i tam go szukaj) ), jeśli rezerwacja (tylko czego)domyślam się ,że pokoju jednoosobowego . Wygląda to tak ,że wysyłasz zaświadczenie od lekarza o wskazaniu chorobowym na taki pokój . Kilka dni przed rozpoczęciem turnusu ordynator ośrodka rozpatruje osobiście zaświadczenia i przydziela .
Dziwnówek to ośrodek który ma bardzo wysoki standard. na poziomie , będziesz zadowolona . jest po prawej stronie w górnym rogu wyszukiwarka wpisz ośrodek a wyskoczy ci wiele info o nim . Każdy kto był nie narzekał na ten ośrodek to jeden z lepszych . :)
Awatar użytkownika
Klifek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2017 18:10
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Klifek »

Wielkie dzięki :)
Gość

Post autor: Gość »

Jestem w Dziwnówku w Jantarze. Jest dobrze. Zabiegów 90 razem. Posiłki podawane do stolika. Porcje w sam raz bynajmniej dla mnie. Smacznie. Sala podzielona na dwie strefy. Jedna dla ZUS druga dla komercji i tam szwedzki stół. Poz tym mieścina mała. Czyli cicho i spokojnie. Można wypocząć i odetchnąć od zgiełku. Apteki brak czynnej codziennie (czynna co trzeci dzień), najbliższa w czynna codziennie w Dziwnowie. Ogólnie dobre wrażenie.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

czyli dalej super ,trzymają standard. Było cicho o Dziwnówku więc myślałem ,że już nikogo tam nie wysyłają . myślę ,że to jeden z najlepszych ośrodków z którymi ZUS ma podpisaną umowę . Milej i owocnej rehabilitacji. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam , w 2016 byłam kuracjuszką tego sanatorium i cieszy mnie to ,że nadal utrzymują wysoki standard . Pozdrawiam życzę miłego pobytu i skutecznej rehabilitacji.
ODPOWIEDZ