Ukraina w Obliczu Wojny
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Ukraina w Obliczu Wojny
Wojna
Zawsze jest straszna - Pokolenie Mojej Mamy takie dobre 75+ Wspomina przekaz swych Rodziców .
Do dziś Pamiętam Spotkanie z Żołnierzem z Westerplatte czy spotkania na 9 Maja Dnia zwycięstwa
Dziś słuchając media polskie jak i zagraniczne pojawia się aspekt nie spotykany w tzw sztuce wojennej.
Wiadomo w Wietnamie Yankesi użyli Napalmu.
Wiadomo Afganistan - Pomimo 20 lat okupacji Ani amerykanie ,ani rosjanie go nie zdobyli.
Wojna Domowa w Yugosławii ,którą poznałem z autopsji 2 x byłem w konwoju Humanitarnym z ramienia ONZ -jako Kierowca i widok Sebrenicy pozostawiło piętno na psychice ,byłem na drugi dzień po tej tragedii widziałem nawet tą Stertę zwłok -.uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Dziś z mediów dowiadujemy się ,że Agresor Nie pozwala na usunięcia z ulic z dróg -Osób ,które znalazły się na linii strzału .lub w nie odpowiednim miejscu.
Dowiadujemy się że Agresor nie chce Odbierać Ciał Poległych .
Dziś mamy 20 marca za kilka dni będzie Cieplej co stanie się gdy zwłoki nie zabezpieczone zaczną sie Rozkładać ?
Kolejna Sprawa Zastanawiam się Czy Putin naprawdę miał za male łożko ,że tak Niszczy Sąsiedni Kraj -No Niby Braci Ukraińców
Kolejne Miasto zrównane z ziemią , kolejna Fabryka wyzerowana , Huta zrównanana chęć zniszczenia Reaktora jądrowego.
Czy rok 2022 Ma byc Ostatnim ?
Czy lekarze zapomnieli podać Putinowi Leków ?
Zdaję sobie sprawę Chłop ma 70 na karku , może mieć Problemy w Kontaktach Męsko-Damskich
starzeje się ale czy to jest informacja ,że wraz z Jego odejściem ma Zniknąć Świat
Ten Chłop ma dostęp do Najbardziej Smiercionośnej Broni
-
kruszynka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 483 razy
- Podziękowano: 120 razy
Oby te orzeczenia nie okazały się tylko orzeczeniami .forumowicz pisze: 16 mar 2022 19:00 Jest już pierwsze orzeczenie Trybunału Sprawiedliwości w Hadze ,na szczęście potwierdzające nielegalne wtargnięcie wojsk rosyjskich na Ukrainę .
Jak można przeczytać dalej ,teraz sprawę przejmie Międzynarodowy Trybunał Karny ,który uznał za uzasadnione podstawy do wszczęcia śledztwa .
To dobre wiadomości i miejmy nadzieję ,że nastąpi wreszcie przerwanie agresji .
-
forumowicz
Co faktycznie dają takie wyroki ? To tylko papier, bo nie ma żadnych środków wykonawczych aby doprowadzić i ukarać winnych .Sam miałem nadzieję że to jakiś przełom .
Wszyscy na świecie widzą jak wygląda sytuacja , teraz to już tylko tchórzliwe i bestialskie unicestwianie narodu ukraińskiego .
A tamci kłamią , stawiają warunki ,straszą i cały czas mordują .
Czy nikt nie znajdzie sposobu aby to powstrzymać i zgładzić morderców .
Czy Ukraina pozostanie na prawdę sama ,skazana na zagładę .
Nie chcę i wierzę że każdy człowiek także tego nie chce ,aby oglądać na Ukrainie przybywających pustych dziecięcych wózków .
A już na pewno nikt nie wyobraża sobie aby musiały być ustawiane na placach naszych polskich miast .
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
A na Sławne paszteciki zapewne się ni połakomi.
Dziś znalazłem taki przekaz "
Ukraińska kobieta poczęstowała głodnych rosyjskich żołnierzy pasztecikami. Ośmiu z nich zmarło - wynika z nagrania rozmowy rosyjskiego żołnierza z dziewczyną, opublikowanego przez doradcę MSW Ukrainy Antona Heraszczenkę w komunikatorze Telegram.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Primoforumowicz pisze: 19 mar 2022 21:03
Czy nikt nie znajdzie sposobu aby to powstrzymać i zgładzić morderców .
Czy Ukraina pozostanie na prawdę sama ,skazana na zagładę .
Rozpieprzyć darmozjadów z ONZ i jak z Wyspy Wężowej - uj z nimi
Secundo
Dostarczać ua armii uzbrojenia ppanc.
Wywalczą nowoczesną Europę - dla nas ...
-
Gość
[link]
Powód: usunięto link
-
Gość
https://youtu.be/1d197sWKPf8
-
forumowicz
Nauka to pożyteczna rzecz . Znając już zasady kopiuj ,wklej , warto popracować nad - coś od siebie .
Gratulacje .
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
Gość
Oby ta pomoc nie okazała się pasmem udręki dla pomagających.darek pisze: 17 mar 2022 21:08 Jeden z Panów postanowił a wraz z Partnerką mają Piętrowy dom około 300 m kw oddać parter
Na parterze jest kuchnia duży salon oraz dwa pokoiki po 20 m kw - łazienka i 2 x wc
Owe dwa pokoiki oddał dwóm Paniom -1 plus 1 dziecko 2 x dzieci.
https://youtu.be/1foxRdrNc_A