INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: elizaa »

Witam :kwiat: :) 1111 i Violet58 - w Kujawiaku jest oddział poszpitalny /A1/ i oddział sanatoryjny /A3/. Nie mam pojęcia jakie warunki panują na oddziale szpitalnym. Natomiast zdążyłam się zorientować, że kuracjusze z ZUS mieszkają w tej samej części sanatorium, w ktorej mieszkają kuracjusze NFZ czyli w A3.
Standard pokoi różni się jednak w zależności od piętra. 3. piętro jest ok. ale nie wiem czy tutaj mieszka ktoś z Zus-u. Zusowcy mają po 8-9 zabiegów dziennie.
Wiem, że na 4. piętrze mieszka kilku Zusowców. Powiem tak: nie jest tragicznie... i może wygląd pokoi to najmniejszy problem w Kujawiaku. Wczoraj byłam w sanatorium Przy Tężni i wiem juz, że jak prywatnie to pojechałabym tylko tam. Nie da się porównać Kujawiaka z Przy Tęzni. Oba sanatoria dzieli wiele, wiele lat. Kujawiak to epoka Gierka, Przy Tężni to już XXI wiek. Pozdrawiam :kwiat: . Przepraszam za chaotyczny opis. Spieszę się na zabieg.
agiatis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 16:09
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: agiatis »

Hejka,
Przyjeżdżam do Kujawiaka w najbliższy wtorek na ORS. Czy ta informacja , że basen będzie w końcu czynny od 18 jest już potwierdzona? Na stronie nadal jest napisane , że nieczynny "do odwołania"...
Dzięki za info.
Pozdrawiam,
Aga

P.S. Warunki na oddziale szpitalnym są średnie i część tego oddziału to ludzie po udarach , nie mówiący i nie chodzący:-( . Różnica między resztą sanatorium jest taka , że na szpitalnym sprzątają codziennie.
1111
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2011 23:29

Post autor: 1111 »

Dzięki bardzo :D :kwiat:
Ja mam pobyt szpitalny w czerwcu i mam nadzieję na dobrą rehabilitację. A ewentualne niedostatki socjalu zrekompensuje dobra aura i urok parku zdrojowego.
Dobrego wypoczynku i dobrych efektów rehabilitacji aktualnym Kujawiakom :D
Dla ewentualnie zainteresowanych, w Energetyku- Inowrocław jest również oddział szpitalny RENAR skoncentrowany głównie na rehabilitacji po endoprotezach.
Warunki bardzo dobre, tylko brak basenu.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam, opóźnienie w remoncie basenu jest wynikiem wstawiania jacuzzi :roll: nie zmiscilo się i trzeba bylo wyburzyć ścianę. Ale ma się już ku końcowi. Pacjenci NZF i ZUS są lokowani w budynku A3 natomiast poszpitalni w budynku A1. Z uwagi na bardzo dużą ilość pacjentów część jest lokowana w Medical SPA Solanki i tak jest na obecnym turnusie. Sytuacja to może się powtarzać w następnych turnusach. Pacjenci są lokowani w zależności od schorzenia. Np. ortopedia 1 piętro lub kardiologia 4 piętro.
Elizaa :kwiat: wi-fi jest dostępne. Sprawdź kontrolnie wpisując hasło: KUJAWIAK

Pzdawiam i życzę skutecznej kuracji
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Mam nadzieje że do maja basen będzie czynny :) Selenko jesteś niezastąpiona :)
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

eluniu napisz mi prosze ,czy zeby dostac sie do sanatorium z zusu ,musze byc dluzszy czas na zwolnieniu lekarskim?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Pytanie co prawda nie do mnie ale myślę, że eluunia się nie obrazi. ;) :)
Odpowiedź jest krótka, nie nie musisz - o skierowaniu decyduje schorzenie, a nie ilość dni na zwolnieniu. Owszem, przy długotrwałym zwolnieniu i jego komisyjnej kontroli, lekarz orzecznik ZUS może również skierować na rehabilitację w ramach prewencji rentowej. Więcej możesz poczytać tutaj>>>>>http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... =13&t=2269
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Pewnie Violet że się nie obrażę jesteś skarbnicą wiedzy ...A ja nie byłam ani dnia na zwolnieniu i dostałam rehabilitację trzeba jednak spełniać warunki ....Aniag wysłałam Ci pw pozdrawiam
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Selene :kwiat: , sprawdziłam. Masz rację, net działa na hasło KUJAWIAK.
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dla wszystkich zainteresowanych: basen w Kujawiaku jest już czynny :) Net z Kujawiaka w pokoju raz łączy raz nie łączy. Jeśli ktoś chce mieć dostęp do internetu nie tylko rekreacyjnie, radzę zabrać swój. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ