Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: biedroneczka »

Witaj Kuty :kwiat: nie przejmuj się za bardzo, bo w okresie letnim zawsze numerki wolniej spadają, ale zobaczysz, że od jesieni ruszy z kopyta ;)
u mnie zaczęło spadać w imponującym tempie od zeszłego tygodnia :D Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

ojej a u mnie juz 17 wkracza z przodu prawie :)))))
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Dwa fakultety i niemałe doświadczenie życiowe to zbyt mało aby zrozumieć te kolejki. One są chyba tylko igrzyskami dla nas. Dotychczas, otrzymywałem skierowania wyjeżdżając do sanatorium z NFZ gdy byłem jeszcze dość odległym numerem w kolejce:
2008r. - 16 000
2011r. - 12 000
2013r. - 4 000
Może za kilka lat będzie już przewidywalnie? :lol:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

biedroneczko jaki masz numerek ,ja tez z lodzkiego a moj to 17700
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aniu, ja mam dopiero 35000 :( dwa razy tyle niż Ty.... wyjedziesz latem przyszłego roku, a ja dopiero późną jesienią, jak dobrze pójdzie ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

hejka,
u mnie kolejka przesuwa się chyba dobrze, dzisiaj sprawdzałam mam numerek 5982 , jak wcześniej pisałam - przypuszczalnie termin sanatorium będzie na przełomie maja/czerwca.
Jak widzę Wasze numerki 30 tys, i wyższe to aż strach. Wniosek złożyłam w listopadzie 2013, określono na ok 21 miesięcy czekania, natomiast teraz NFZ informuje o skróceniu czasu oczekiwania, i to jest pomyślna wiadomość :!:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

No właśnie Basiu, większość tutaj narzeka na swoje NFZ-ty, a my chyba mamy trochę więcej szczęścia. U nas kolejka leci bardzo ładnie. Poza tym w podlaskim NFZ mozna składać wnioski od razu po powrocie z sanatorium . Nie ma żadnej poczekalni. Po ok 2,3 tyg dostaje sie numerek i fru......kolejka leci. Ja przewiduję na przyszłe wakacje :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam wszystkich czekających
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Fajnie macie w tym Podlaskim :D ... w łódzkim nie jest już tak dobrze :roll: .... ale jak poczytam co się dzieje w śląskim czy mazowieckim, to włos się na głowie jeży :shock: Pozdrawiam i cierpliwości życzę w oczekiwaniu :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak naprawde to nie zastanawiałam sie czy mamy fajnie, wydaje mi sie, że tak chyba powinno być. Niejednokrotnie słyszałam iż w innych regionach można złożyć wniosek po roku, a nawet dłużej, tak jak pisała Basia T. u nas nie ma problemu : wracasz i na drugi dzień możesz nieść wniosek do NFZ. Pewnie jest jakaś różnica w długości oczekiwania na sanatorium w zależności czy to pobyt szpitalny czy jeszcze coś tam......, całe szczeście że nie muszę mieć takiej wiedzy, chociaż kto wie - może i by się przydała ;)

Basiu T., jaki masz "numerek" ? , Biedroneczko (napisz jak masz na imię - nie umiem się zwracać bezosobowo)

miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Basiu, mój numerek- 8247. Co miesiąc , jak obserwuję, schodzi 1000. więc liczę na wakacje!!!!! :D :D Pozdrawiam :kwiat:
Zablokowany