ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Nie ma czego się wstydzić :roll: . To szybciej ja powinienem, bo minęły wieki kiedy czytałem..... oczywiście książkę :oops: .
Jak lubisz taki gatunek, to polecam "Zima Helikonii" trylogia Briana Aldissa i chyba jedną z najlepszych siedmiotomawą "Fundację" Isaaca Asimova, którą trzeba czytać po kolei, bo jedna zazębia się z kolejną...... ale koniec jest fantastyczny :D . Miałem do niej wrócić, ale na zamiarach się skończyło :oops: .
Ja jeszcze oglądnę "Bohemian Rhapsody" bo mi wcześniej uciekło :lol: , miłej i kolorowych :) .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj, chyba wczoraj brzusiu przejedzony został :roll: . Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień nie będzie z tego względu na leniwca ;) :lol: .
Cześć Hexe :) ...... miłego i owocnego :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Cześć :D
Jest troszkę leniwy, ale nie z przejedzenia a z założenia, by nabrać sił przed dniem jutrzejszym, bo będzie długi w pracy. :roll:
Jeśli chodzi o polecone książki, to bardziej preferuję fantasy, ale jak pisałam wcześniej, nie zamykam się na inne gatunki i właściwie czytam co tam mi wpadnie w ręce, :o :lol: np. na wyprzedażach. Jak widzę, że książka kosztuje 10 zł, :shock: a opis mnie zachęci lub znam autora z innych książek, to nie mogę się oprzeć i kupuję. Przez to ciągle jest na półce spora sterta książek, oczekujących aż się do nich zabiorę. Do tego dochodzą, te które zakupię, bo jakiś temat mnie zainteresował i chcę go zgłębić, albo ktoś coś polecił i pożyczył. Także wiecznie jest coś do czytania :D tylko czasu brak, bo są też inne zajęcia, równie ciekawe lub konieczne do zrobienia. :roll:
Te polecone przez Ciebie trzeba, gdzieś zanotować, może kiedyś sięgnę i po nie. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja tylko polecam :P . Jak je czytałem, to czasami do trzeciej czy czwartej.... nad ranem, a o szóstej pobudka :lol: . Wtedy nie było kablówki, kompy nieliczne, a wideo wchodziło :roll: , ale za to były wypożyczalnie książek.... czyli biblioteki :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze do niedawna dużo korzystałam z biblioteki, zwłaszcza jak się mieściła obok mojej pracy. Ale, gdy kupka z książkami zaczęła rosnąć mimo mojej absencji w tejże, to samoistnie przestałam tam bywać. Jak kiedyś będę mniej pracować, wyczytam wszystko do dna, to mam plan zapisać się do gminnej biblioteki w mojej wsi, bo ponoć całkiem prężnie ona działa. Tylko nie wiem czy najpierw nie zastanie mnie emerytura. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niestety, tak to jest, jak nam czasu brakuje :roll: . Ja wtedy pracowałem po osiem godzin, a soboty miałem wolne :) ..... tylko to było bardzo dawno temu :lol: . Mam nadzieję, że ten czas szybciej niż dłużej znajdziesz...... jeszcze przed emeryturą ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Obyś był wieszczem. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ooooo nie nie, na wieszcza "jeszcze" nie zasłużyłem ;) ...... wystarczy, że było ich trzech :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miałam na myśli wieszcza w tym drugim znaczeniu, od słowa wieszczyć, jako przepowiadającego przyszłość, ale jakbyś chciał wierszem, to mnie to nie przeszkadza. ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze...... to może Nostradamusem ;) :lol: .
ODPOWIEDZ