Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
bibi pisze: 03 sty 2019 20:10
Doczekałam się 4 części napisanej przez Marzenę Rogalską pt Druga miłość
"Wyprzedaż snów" i "Gra w kolory" przeczytane..... "Druga miłość" czeka na półce............. czyli mam 3 części. Bibi....... co jeszcze między nimi jest?
O kurczaczki , mózg mi się chyba zlasował ,
Bożenko nic nie ma, są oczywiście tylko 3 książki wymienione przez Ciebie
Dobrze, że zawsze jest Ktoś , Kto nie pozwala na pisanie bzdur
Jakiś czas temu przeczytałam bardzo ciężką książkę, ale........... warto było. To właśnie ona pozwoliła mi innym okiem spojrzeć na niepełnosprawność. Dziś wróciłam do niej...... hymmm....... dlaczego? Sama nie wiem
I piękny cytat:
Wielu ludzi dzisiaj uważa za bezsensowne – życie upośledzonego. Cóż to zresztą znaczy „upośledzonego”? Wszyscy przecież zaczynamy nasze życie od krzyku, nie umiemy chodzić, nie umiemy mówić. Długo trzeba nas karmić, długo trzeba nas myć. I kiedy po wielu latach nauczymy się już chodzić, mówić i pisać, nadal potrzebujemy pomocy innych ludzi. Bez rodziców, nauczycieli i przyjaciół nie bylibyśmy zdolni do życia. I jeśli szczęśliwie dożyjemy sędziwego wieku, to być może nadejdzie taki dzień, kiedy znów będziemy potrzebowali ludzi, którzy będą nas karmić i myć. Może nadejdzie taki dzień, kiedy znów nie będziemy umieli mówić ani chodzić.
Lewku polecam dwa tomy Edyty Świętek te z miłością i zazdrością co się rodzi.Zupełnie inne niż jej dotychczasowe książki,trzyma w napięciu do ostatniej strony.