ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Kleinehexe pisze: 07 lut 2024 23:33 A broń Boże :shock: , najlepsze podróże to te po bezdrożach. Nigdy nie wiadomo czy droga doprowadzi do celu, jakie niespodzianki na niej czekają i wymagają jazdy uważnej, dzięki czemu chłonie się wszystko, co jest wokół. :D
No nie wiem czy po bezdrożach :roll: , bo pewnie już ktoś przechodził, ale na pewno powoli, zaglądając w ciekawe i przyjemne miejsca z bliską osobą...... a może i odkrywać nowe wrażenia i dochodzić do celu ;) :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Nie mylić bezdroży z bezludziem.Ludzi tam mniej niż na atostradzie, ale za to bardziej swojscy.
Cel można osiągać niejako przy okazji, ale liczy się droga. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 07 lut 2024 23:35 Właśnie umyłam, podglądałeś :? :lol:
A ja nawet nie wiedziałam, że jutro ten dzień. :lol:
A w pozostałe zawsze kupujesz? :P
No gdzieżbym śmiał :oops: ..... bez pozwolenia ? ;) . Umyłem wcześniej, żeby mieć więcej czasu :lol: .
Rzadko kupuję, jak już muszę :roll: . Jak mam czas, to wolę sam coś upiec. Zwykle to jest piernik, czasami makowiec, ale na kruchym, bo jest mniej pracy :lol: . Miałem wczoraj kupić tak dla przyzwoitości, ale pomyślałem o kaloriach :lol: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 08 lut 2024 09:18 Nie mylić bezdroży z bezludziem.Ludzi tam mniej niż na atostradzie, ale za to bardziej swojscy.
Cel można osiągać niejako przy okazji, ale liczy się droga. :D
Bezdroże czy bezludzie, to prawie to samo. I tu i tam ich jak na lekarstwo.... byliby dobrzy albo swojscy jak mówisz :) .
Tak, cel jest tylko dodatkiem w podróży..... bo najważniejsze są wrażenia i uczucia ;) :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też piekłam sama ciasta do niedawna, ale ja walczę z nałogiem, więc powiedziałam koniec z tym, :o chyba, że dla gości. :) Niestety jak każda walka, kończy się marnie :roll: , im większy opór stawiam, tym większa siła działa. :lol: Prawa fizyki i co z tym zrobić jak czasem się oprzeć nie mogę, a w okolicy jest cukiernia z przepysznymi wyrobami cukierniczymi? :? :lol: Na szczęście ceny są zaporowe, a i otwierają tylko w wybrane dni. Ciekawe, czy dziś otwarte? :mrgreen:
Lecę na spacer, bo słonko do okna puka, a i towarzyszka pokazuję przez drzwi tarasu, że pora iść. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dlatego jak upiekę (sporadycznie)..... to się tylko patrzę :lol: . Podopieczna tylko konsumuje na podwieczorek, a że po kromeczce je, to większość zamrażam i jak się jeden kończy , to kolejny kawałek rozmrażam. Jeden dzień poświęcenia, a potem wiele tygodni w spokoju :P .
Nie ma co stawiać oporu, tylko jak już to dla zdrowotności mały kawałeczek...... mały :!: :P :lol: . Prawa Ohma nie zmienisz :roll: .
Może idź, bo jak pobiegniesz, to szybko wrócisz i słonko się obrazi :lol: . Korzystaj, bo nadchodzą opady.
Miłej przechadzki i relaksu :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak sobie, mówiłam, że ten mały kawałeczek słodkości dla uspokojenia, ukojenia po męczącym dniu do herbatki, nie zaszkodzi, ba należy mi się. Ale, ale... w takim razie jeden papierosek, piweczko, o działce to już nie wspomnę, też nie zaszkodzi? :?
Ciężko się walczy z nałogiem szeroko akceptowanym. :roll:
A wiesz, że badania na szczurach wykazały, że cukier bardziej uzależnia niż amfetamina? :shock:
Spacerek rewelacja. :D Dziki strasznie ryją, że przejść czasem ciężko. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już dość dawno oglądałem program (oczywiście na jednym z moich ulubionych kanałów) o uzależnieniach. Tylko , że jedni mogą się nie uzależnić, a inni się dość szybko uzależniają. Wielu mówi, że to od silnej woli zależy, ale myślę, że w znacznym stopniu od predyspozycji organizmu i splotu okoliczności kiedy rzucamy taki czy inny nałóg...... wiem coś o tym ;) . Druga czy bliska osoba też może bardzo pomóc :) .
Każdy organizm jest inny, a medycyna i większość lekarzy uważa inaczej. Pamiętasz jak na ulotce z lekami podawane były skutki uboczne ? Dawno temu podawane było jak przy dużym odsetku występowały, teraz już przy jednostkach :roll: .
Może nowe powiedzenie w medycynie powinno brzmieć: "co nie zabije pacjenta (od razu), to może go wzmocni"..... jak czytam ulotki z lekami , które mam podać podopiecznej, to nogi mi się uginają :evil: .
Cieszę się, że się dotleniłaś i małe endorfinki krążą tu i tam ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zgadzam się, każdy organizm jest inny i różnie wpływają na niego rozmaite substancje. Też żałuję, że lekarze nie patrzą na człowieka indywidualnie i nie chcą często słuchać tego co mówi pacjent, który przecież najlepiej zna swój organizm :( i, że nie podchodzi się do medycyny cholistycznie, a wręcz złość mnie ogarnia na myśl o tym, że tak mało poświęcają uwagi, a czasem wcale, fitoterapii. :evil: Ale przecież pacjent wyleczony, klient stracony. :roll:
Ulotki leków to lektura godna horroru. :o Staram się nie czytać o skutkach ubocznych, bo za bardzo sugestywna jestem. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja muszę, bo muszę się upewnić...... albo wybrać mniejsze zło :evil: .
Ja już po obiadku, skusiłem się na ziemniaczki duszone. Chyba do jutra będzie post...... i po co pączki ? :lol: .
ODPOWIEDZ