Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

I jeszcze jedna sprawa dotycząca badań przesiewowych na covid, ile i jak często mają robione badania parlamentarzyści, bo jak widzę od dłuższego czasu nie przestrzegają przepisów które sami ustanowili - chociaż dalej jest nakaz noszenia masek w miejscach publicznych i zebraniach grup, to mają to w serdecznym poważaniu.... czyżby tak pewni byli swojej zdrowotności ? następni jasnowidze ?
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
- czyżby to byli hipokryci ?ANDY12345 pisze: 12 cze 2020 09:04 (...) od dłuższego czasu nie przestrzegają przepisów które sami ustanowili (...)
Właśnie dziś mija 100 dni od pierwszego potwierdzonego przypadku COVID-19 na terenie Polski. Pierwszy przypadek zakażenia tym wirusem stwierdzono 4 marca 2020 w szpitalu w Zielonej Górze, gdzie zdiagnozowano zachorowanie 66-letniego mężczyzny, który przyjechał autokarem z Niemiec
Z okazji 100 dni koronawirusa w Polsce wspomnijmy o ponad 1200 ofiarach i wypijmy za zdrowie prawie 30 tys chorych
Jako reprezentanci narodu być może mają bardzo często wykonywane testy.Jedna z pań posłanek na początku pandemii siedziała w ławie i w maseczce i w okularach.Teraz twarz odkryta.ANDY12345 pisze: 12 cze 2020 09:04 I jeszcze jedna sprawa dotycząca badań przesiewowych na covid, ile i jak często mają robione badania parlamentarzyści, bo jak widzę od dłuższego czasu nie przestrzegają przepisów które sami ustanowili - chociaż dalej jest nakaz noszenia masek w miejscach publicznych i zebraniach grup, to mają to w serdecznym poważaniu.... czyżby tak pewni byli swojej zdrowotności ?
A przykład idzie z góry...drogi Narodzie...ale Ty nie masz robionych testów przesiewowych.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
To nie tak z tymi różnymi liczbami.
Na niektóre osoby przypada po kilka próbek, czyli na tych osobach były przeprowadzane co najmniej dwa testy. Ten drugi powinien potwierdzić, że u pacjenta wirus SARS Cov-2 już nie występuje ☺
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 260 razy
- Podziękowano: 138 razy
Statystyki zakażonych mają tendencję wzrostową , a hospitalizowanych , malejącą .... czyli nie jest źle
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
A ja coś powiem Wam . Twierdzi się , że to był pierwszy przypadek COVID-19 w Polsce . Skąd taka pewność ? Otóż , ja sama leżałam w szpitalu przez 14 dni , miałam zapalenie płuc , sama wzywałam do siebie karetkę pogotowia w nocy gdyż dusiłam się . W szpitalu non stop podawano mi różne leki , antybiotyki również ale słabo działały bo w sumie przyjmowałam je nawet po wyjściu ze szpitala . Ale główne leczenie polegało na podawaniu leków od górnych i dolnych dróg oddechowych . Dziś muszę stosować różnego rodzaju inhalatorki bo suma summarum ponoć mam POCHP . A skąd wiadomo , że nie przeszłam wtedy koronawirusa ? Co ciekawe - 3 dni przede mną w szpitalu znalazł się mój współlokator , miał podobne objawy , tyle , że wrócił wcześniej do domu . Syn z kolei też był chory , odwiedzał mnie w szpitalu wcześniej . Zbieg okoliczności ? Wtedy nie robiono żadnych badań na obecność COVID-19..... Sama nie wiem co o tym myśleć , może to zbieg okoliczności . Pozdrawiam wszystkich