Dzień dobry
Pogoda jak u Alutki

.. zdrówko , jak u pozostałych

raz lepiej , raz gorzej ...

póki co , lepiej

Iwonicz postawił mnie ( dosłownie ) na nogi
Wciąż czekam na numerek
Zamiast kawki , zostawiam ....
" ...miejsce kobiety jest w kuchni...... gdzie ma siedzieć sobie wygodnie, z nogami w górze, popijać wino i przyglądać się, jak jej mąż gotuje obiad."
Elizabeth Gilbert
.....
Historyjka
Pewnego dnia w rajskim ogrodzie, Ewa zwraca się do Boga: - Mam problem.
- O co chodzi Ewo ?
- Ja wiem, że dzięki Tobie istnieję
i mam ten przepiękny ogród, wszystkie zwierzęta, ale ja po prostu nie jestem szczęśliwa.
- Dlaczego Ewo ?
- Jestem bardzo samotna .
- Aha Ewo, w takim wypadku stworzę Ci mężczyznę.
- Co to jest "mężczyzna" ?
- Mężczyzna będzie stworzeniem, ale nie tak wspaniałym jak Ty. Dlatego, niestety, będzie miał wiele złych cech: będzie kłamał, oszukiwał, będzie leniwy i nieraz będziesz miała z nim ciężkie życie. Wprawdzie będzie miał większe mięśnie, ale to tylko po to, żeby mógł lepiej Tobie służyć. Stworzę go bowiem dla dla Twojej zabawy i przyjemności. Będzie on ograniczony, nierozsądny i będzie zadowalał się tym, co zje i wypije. Nie będzie zbyt sprytny ani mądry, więc będzie potrzebował Twojej rady i pomocy. Bardzo więc szybko nauczysz się nim posługiwać i nim kierować tak, że będzie robił dokładnie to, co tylko będziesz chciała...
- Brzmi wspaniale - powiedziała Ewa z ironicznym uśmiechem - ale w czym tkwi pułapka ?
- Hm... Możesz go mieć pod pewnym warunkiem.
- Jakim ?
- Będzie on dumny, arogancki, egocentryczny, więc musisz wmówić mu, że został stworzony pierwszy. ...ale pamiętaj...
to nasz malutki sekret...wiesz...tak między nami, Kobietami...