Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Re: Lubelski NFZ

Post autor: anusia153 »

Nie tylko Nałęczów Arni , ale najczęściej przydzielany niestety :evil: , kolega był w Inowrocławiu na poszpitalnym w ubiegłym roku .
Nałęczów jak dla mnie jest cichym spokojnym i uroczym miejscem , a szczególnie park jesienią zrobił na mnie wrażenie , natomiast w szpitalu uzdrowiskowym warunki są opłakane .
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Anka_K pisze:Anusia, chyba masz racje że należy drugi pobyt w szpitalu uzdrowiskowym po zawale serca i operacjach kardiologicznych.Po operacjach wiem że na pewno tak, po zawale nie jestem w 100 % pewna ale chyba tak. W ciągu pierwszego roku.
witam :kwiat: jestem po zawale i po operacji kardio i nie należał mi się drugi wyjazd do szpitala uzdrowiskowego,nie wiem czy to jest wewnętrznie ustalane, czy na ładne oczy, ale wydaje mi się że to zależy gdzie się mieszka i gdzie był zabieg, ja czekałam po operacji na pierwszy pobyt oczywiście w Nałęczowie 4 miesiące, a Pani która była w tym samym czasie operowana co ja pojechała po 6 tyg.od operacji, a na swój drugi pobyt który mi się ponoć należał w ciągu 6 miesięcy od operacji, takie info otrzymałam od p. dr w Nałęczowie w szpitali kardiologicznym którym byłam czekałam 18 miesięcy i to był turnus sanatoryjny i szkoda czasu, pieniędzy a nie wspomnę o rozczarowaniu , próbowałam się wszelkimi sposobami dowiedzieć , nikt mi nie udzielił takiej informacji w NFZ od czego to zależy :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Beata nie wiem od czego to zależy,ale mój szwagier właśnie w Lubelskiem prosto ze szpitala został przewieziony do Nałęczowa i jakieś pół roku później wysłali go tam drugi raz.Nie starał się nawet sam o to,może szpital w którym leżał ma podpisaną umowę z Nałęczowem?

Anusiu z tego co wiem w MSWiA w Sopocie,Ciechocinek Wojskowy,Świnoujście "Trzygłów"
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

nie będę się wymądrzać, ale tak mi się wydaje że tu chodzi o to iż- zamojski szpital ma oddział wczesnej rehabilitacji kardiologicznej i rehabilitacje stacjonarną i osoby mieszkające w promilu kilkunastu km.dostaje skierowanie na stacjonarną która trwa ok. 2 miesiące, a później może starać się o wyjazd do uzdrowiska,jeszcze chyba wiek ma tu też znaczenie czy dostaje wypis ze szpitala z ustalonym terminem w Nałęczowie, czy skierowanie do ręki i informacje gdzie ma siedzibę NFZ i gdzie złożyć wniosek, krótko mówiąc to wszystko zależy od lekarza który się nami opiekuje w szpitalu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Beata chyba właśnie chodzi o to,że mają swój oddział.Szwagier mieszka w Dęblinie,z tamtejszego szpitala przewieźli go do Lublina i dalej jak pisałam.
Awatar użytkownika
OLA45
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2013 17:44

Post autor: OLA45 »

Witam wszystkich ;) Czyzby z lubelskiego juz wszyscy wyjechali na kuracje :?: :?: :?: Jesli nie to bardzo prosze o informacje na jaki miesiac sa teraz przydzialy :roll:Pozdrawiam :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie wszyscy :-)
Wiatm.
Ja dopiero czekam na nadanie numerka. Skierowanie z dnia 13 stycznia tego roku.
Awatar użytkownika
OLA45
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Arni ;) Ciekawa jestem z jakim numerkiem wystartujesz? Ja skladałam skierowanie 13 marca 2014,a wystartowałam z nr.24 tyś.W chwili obecnej mam nr.6800 :lol:
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Olu! nie wszyscy z lubelskiego wyjechali ;) Ja czekam ;) na dziś mam nr 1170 i sama jestem ciekawa na jaki miesiąc są już przydziały :roll: Bo u mnie to chyba już blisko :D
Awatar użytkownika
OLA45
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Asia :P oj blisko i to bardzo :!: Już tylko tknąć jak w przeglądarce pojawi się twój przydział :oops: Bo umnie to jeszcze troszeczke ;)
ODPOWIEDZ