Rymanów 11-05-2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Rymanów 11-05-2015

Post autor: jan19557 »

Łucjo czy Anno załóż sobie własny temat bo tu masz niby swój tytuł ale w cudzym temacie i nie masz większych szans na znalezienie bratniej duszy do sanatorium. Powodzenia
Awatar użytkownika
jolcia8a
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2014 23:46
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jolcia8a »

Masz rację Janku, po powrocie z sanatorium zauważyłam, że już nikomu nie chce się pisać w tym temacie. Lepiej utworzyć nowy post Rymanowa z konkretną datą wyjazdu.
Awatar użytkownika
asia1976
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2013 08:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: asia1976 »

Witam
Obiecałam po powrocie coś skrobnąć więc to czynię.
W Zimowicie byłam od 11.05.2015 do 03.06.2015 oczywiście pozdrawiam wszystkich ówczesnych kuracjuszy ze szczególnym uwzględnieniem Jolci. :serce:
Samo sanatorium jest całkiem przyjemne. Pokoje dwu osobowe, (są też jedynki) przestronne, ja miałam z balkonem koedukacyjnym więc super. Jedzenie - no cóż szału nie było - oczywiście mnie jako kobiecie wystarczało nawet zostawiałam, tylko z urozmaiceniem problem.... ciągle ten twarożek.....(wybrałam dietę lekkostrawną)
Jeśli chodzi o kontrole nocne to były aż do przesady.... pierwsza ok 22, druga około 24 - tam gdzie odgłosy wskazywały na niezła zabawę.... hihi i "żółta karta" i sio do siebie... jak na koloniach.....
Okolica cudowna, ostatnio byłam w Wysowej, ale nie ma co porównywać Rymanów jest piękniejszy, miliony miejsc do spacerowania, kijki Nordic walking jako jeden z zabiegów - rewelacja. Do tej pory codziennie chodzę na kijki.... Po prostu raj na ziemi w maju.
Balety daleko, ale za to z jaką werwą wracaliśmy galopem na godz. 22 ....hihi.. Pamiętajcie dzień bez baletów to dzień stracony... hihi
Schodami na skuśki (149 stopni) powrót z baletów zajmował nam 20 min , przy czym ostatniego dnia zrobiliśmy ten dystans w 13 min hehe - kuracja działa...
Moim zdaniem fajniej grali w Kasztanowym dworze, chociaż w poniedziałki w Zielonym domku też było fajnie- jak fajni ludzie to i fajne imprezy (muza niestety wszędzie lata 80 i 90 - no ok tylko ile można słuchać tych samych utworów - 24 dni to szmat czasu). Do Stomila nie dotarłam - tam imprezy we wtorki, czwartki i soboty - ponoć dziadkowe granie i raczej dla par.... nie wypowiem się bo nie wiem.
To tyle, jak coś sobie przypomnę to napiszę.
Pozdrowienia również dla Andrzeja B który poprosił mnie do tańca i wywiązał się z obietnicy hehe ci co czytali posty wiedzą o czym piszę.
Wybierającym się do Rymanowa, życzę pogody i kasy na trunki hihi niczego więcej nie trzeba.

A jeszcze zapraszam na lody gałkowe, znajdują się za delikatesami centrum - są przepyszne - po 2 zł gałka - spróbowałam 7 smaków, szczerze polecam spacerek do miasta na loda.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Asia1976
Cieszę się ,że pobyt w Rymanowie uważasz za udany.
Wnioskuję ,iż grono sympatyków urokliwego Rymanowa powiększyło się. :D
...tak,dzień bez baletów to dzień stracony... 8-)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

asia1976 pisze: (...) - ponoć dziadkowe granie i raczej dla par (...)
Asiu ... jak możesz :!: :roll: ... :lol: :lol:
ODPOWIEDZ