Jakosc wyzywienia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Jakosc wyzywienia

Post autor: Krzysio010 »

No to teraz wszystko jasne, skoro kwota podana w celach informacyjnych. Domyślam się, że kwota, którą płacimy tylko w niewielkiej części pokrywa nasz pobyt i jak tu wcześniej nasz forumowy Kolega napisał NFZ dorzuca ok 2000zł.
Ja na jedzenie z natury się nie skarżę, bo wyjeżdżając do Sanatorium dostaję dietę, co sprzyja odchudzaniu :lol: :oops:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Opłaty klimatycznej nie wlicza się do stawki za osobo-dzień w sanatorium :?
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01

Post autor: Krzysio010 »

Tak jest Kruszynko nie wlicza się, ale trzeba ją uregulować jako poz. na rachunku :lol: :lol: :lol:
Wychodzi dla mnie całkiem sporo 3,50zł x 28dni to dokładnie 98zł za pobyt :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Fundusz średnio za cały pobyt sanatoryjny dopłaca około 1500 zł co daje około 70 zeta dziennie.Pakiet zawiera 3 wizyty lekarskie,opiekę pielęgniarską (wszystko wyceniane) i 3 zabiegi dziennie.Średnia cena jednego zabiegu to 20-30 zł (w zależności od rodzaju od 10-40 zł zabieg) razy 3 daje 60 zł.To już mamy to za co płaci NFZ.Pacjent dopłaca do noclegów i wyżywienia - stawkę wszyscy znamy.Daj Boże każdemu by w sezonie wyspał się i wyżywił za 25 złotych w miejscowości uzdrowiskowej.Bardzo średniej klasy nocleg ze śniadaniem kosztuje 6o złotych,bo niezły to już koszt 120 złotych.Może nauczmy się liczyć dobrze i wszystko. :?
Droższe są umowy szpitalne(około 130 zł),ale tam pacjent nic nie dopłaca a zabiegów jest 5 dziennie.Ponadto wymagany jest na stałe lekarz (24 godziny). Tego wymogu nie ma pobyt sanatoryjny.
kuracjuszka 2011
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sie 2011 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Jakosc wyzywienia

Post autor: kuracjuszka 2011 »

Chciałabym pochwalić wyżywienie jakie serwuje Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie w Polanicy Zdroju. Wszystko bardzo smaczne, gotowane na miejscu. Dużo lepsze wyzywienie niż w osławionej Wielkiej Pieniawie. Bardzo niskie ceny przy wykupieniu posiłku dla odwiedzających. Dokładnie nie pamietam , ale tak 11-13 złotych za obiad.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Skoro doszliśmy do pochwał (takie też bywają), to również dodam WŁÓKNIARZA i NIDĘ ZDRÓJ w Busku, oraz dawnego KOMBATANTA w Kołobrzegu (dzisiejsza PERŁA BAŁTYKU). W tym ostatnim byłam dawno temu więc trudno mi zweryfikować tę opinię. Mam nadzieję że utrzymują ten poziom....
forumowicz

Pamiętam dobre jedzenie w Metalowcu, obecnie Oaza, w Inowrocławiu.
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

Jedlec-KRUS
wikt -10 zeta dziennie,masakra
NIWA-FULL wypas
zainteresowani wiedzą
forumowicz

Dobrze karmią we "Wrzosie" - Ciechocinek. Aktualne dane.

Dodam, że przy zbiorowym wyżywieniu i dużej ilości zjadaczy, 12-15 złotych dziennie jest wystarczająco. Dajcie mi wszyscy po 14 złotówek dziennie, z góry na 10 dni, a nakarmię was jak ta lala i jeszcze na tym zarobię :o
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam kuracja Połczyn Zdrój -Gryf sierpień 2015 r ,
Śniadanie herbata dzbanki ,chleb razowy ,zwykly ,maslo porcjowe ,liśc sałaty ,rzodkiewka pokrojona ,ser hohland
2 plasterki wędliny ,dżem ,zupa mleczna na bocznym stoliku jeszcze dodatkowo chleb .
Obiad zupa podawana w wazie żurek z kiełbasą , kotlet schabowy ,ziemniaki suche ,kapusta zasmażana ,sok
dodatek jablko .Kolacja herbata w dzbanku chleb razowy ,zwykly ,masło porcjowe ,2 plasty wędliny , sałatka jarzynowa
na bocznym stoliku dodatkowo chleb dżem .
Kuracjusze komercyjni oddzielna sala bankietowa stół szwedzki obiad do stolika kolacja bufet szwedzki .
Niedziela dodatkow ciasto do obiadu .Jedzenie każdy ma jakieś swoje zdanie na temat żywienia w sanatorium
swoje spostrzeżenia dla mnie wystarczające i zadowalające pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
ODPOWIEDZ