Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
paula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 19:26

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: paula »

Jestem,widze i pytam.....czy ktos czasami sprawdza warunki tu panujace? nie sądze,bo gdyby tak bylo to ktos by tu za to beknął..a jak na razie wszyscy decydenci tego przybytku mają sie dobrze.W kazdym badz razie gdybym wiedziala dokąd jade zrobilabym wszystko (łacznie ze zwolnieniem lekarskim) by tu moja noga nie postała.A na pewno jestem w tym rodem z PRL sanatorium po raz ostatni.Współczuje tym ktorzy tu trafią.Acha,jeszcze maly ewenement z tego przybytku dla bezdomnych....nie jestem czestym bywalcem sanatoriów ale wiem ze w normalnych sanatoriach są jakies tańce(zwal jak zwał)np wieczorek zapoznawczy..a wiecie jak tu to wyglada?...Proponuje sie kuracjuszom wycieczke do oddalonego o ok 20 minut drogi innego sanatorium.Mają tu fajną sale,muzyke z nagłosnieniem,fortepian,kawiarenke,ale....nie mozna co jakis czas cos tu zrobic w ramach ćwiczen gimnastycznych bo PAN tego przybytku powiedzial NIE i koniec,a czego zyczyliby sobie kuracjusze to KOGO TO OBCHODZI. Ech szkoda słów.Pozdrowka
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Witaj paula
Mnie czeka ta [nie]przyjemność rehabilitacji za dwa turnusy po tobie.Już się boję ,jak tam tak .....................nieciekawie :roll:
ale może pogoda mi to jakoś urozmaici.Trzymaj sie ciepło,życzę udanego pobytu.Na pewno towarzystwo się rozkręci ,to przecież początek turnusu.Pa. :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

O rany ..... Paula ..... Nieźle mnie nastraszylas :-( Trzymaj się tam jakoś no i pisz koniecznie jak coś przyjdzie Ci do głowy.
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Udało Ci się chociaż dostać pokój który chciałaś? Pojechalas dzień wcześniej ?
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: alcza »

Paula,
Co słychać ?
Zmieniłaś choć trochę zdanie na temat Gracji?
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: alcza »

Tak się dopytuję bo ja będę w Gracji od 2 maja.
Poczytałam trochę i opinie nie są najlepsze ale ja mam zamiar i tak wynieść z tego pobytu same dobre wspomnienia.
Mam zamiar schudnąć (napisz czy są diety niskokaloryczne), wiem już że są w Ciechocinku 3 piękne parki - czyli truchtać też będzie gdzie... Może zaleczę trochę kolano i kręgosłup, Zresetuję się...
Napisz Paula...
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

paula odezwij się.
Widać paula znalazła towarzystwo,bo już tu nie zagląda,a my czekamy na niusy.
Alcza będziesz wcześniej,więc przetrzesz szlaki,bo ja mam takie same cele co ty :) a czy mi się uda :?: zobaczymy.Pozdrawiam.
michutorun
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2013 21:05

Post autor: michutorun »

Co do jedzenia to są dwie diety.. normalna oraz lekkostrawna. Z kim się nie rozmawiało to przytył przez ten pobyt. mało nakładać sobie to się nie przytyje.

jak kuracjuszka "paula" pisała to faktycznie jest sala z której nie korzysta się w celu poimprezowania. tam od czasu do czasu "artysta" występuje i po za tym można się drogiej kawy napić.

PRL wisi w powietrzu ale sprzątane jest codziennie więc niech nie przesadzają ludzie że jest mega źle. w końcu ZUS wysyła tam więc cudów nie będzie
paula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 19:26

Post autor: paula »

Witam.Zdania nie zmieniłam,noga moja tu juz nie postanie,ale znajduje małe plusiki pobytu tutaj,np ....prywatne zabiegi i sympatyczni fizjoterapeuci :D (szczególnie ci prywatni i Ci młodzi ,ale i to dobre bo reszta taka sobie).Zabiegi wydzielają,no Zus ma ich duzo wiecej ale z NFZ minimum i najtansze.Dziewczyny muszą walczyc by cos dobrego dostac.To zalezy od lekarza iii...no wlasnie,Jest tu paru lekarzy ale wszyscy chwalą sobie czarnoskórego,który jest sympatyczny i nie walczy z kuracjuszami o tzw minimum zabiegów.Jak skonczy mi sie ten turnus to napisze wiecej,moze i pare fotek wam wstawie jakie "świetne"pokoje tu mają.Najlepiej przyjechac tu wczesniej to dają Ci lepszy pokój(nie mylic z luksusowym):D Popros o pokój z balkonem,jak trafisz na dobry dzien decydentów to Ci dadzą.Myslę ze jest to wazne bo niektóre pokoje to masakra.Z plusów to w miare dobra kuchnia(choć są tacy którzy narzekają),duza ilosc warzyw ktore mozna sobie dobierac dodatkowo.Ostatnio "hitem rozrywki" są tu pokazy filmowe o AK ,nie wiem dlaczego.Pozdrówka miłe.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

vitoldo69 pisze:Witam!
.Jak ktoś chciał się wykąpać to reszta musiała wyjść na balkon. >
...prysznic był za parawanem?...czy łazienka bez drzwi?
ODPOWIEDZ