Rowerem dla zdrowia i kondycji
-
moderator
- Moderator
- Na forum od: 19 cze 2013 09:12
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 2 razy
Re: Rowerem dla zdrowia i kondycji
Wiem, że niektórzy Forumowicze korzystają z Endomondo więc pora zająć się tym już teraz.
Pozdrawiam
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21

Rowery już odłożone a po zieleni łąk zostało tylko wspomnienie. Zima coraz bliżej, więc można ogłosić zakończenie sezonu rowerowego 2020
Wydawać by się mogło, że w tym roku rekreacyjna jazda rowerem był trochę inna z powodu pandemii. Czy jednak ten sezon tak bardzo różnił się od innych? Czy samotna jazda rowerem wśród lasów i pól stanowiła jakiekolwiek zagrożenie epidemiczne? Wprawdzie jazda w maseczce po mieście w maseczce jest pewnym dyskomfortem, lecz sam ruch daje większą korzyść dla zdrowia niż "siedzenie w domu". Moim zdaniem w tej sytuacji rower to bezpieczny sport.
Jakie są Wasze opinie w tej kwestii
-
moderator
- Moderator
Co do zdrowia to trudno przesądzać, zakazić się można wszędzie, oby jednak nie.
- Ricardo
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 gru 2015 19:39
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 2
-
moderator
- Moderator
Choć dziś spadł pierwszy śnieg w Stolicy. Trochę ślisko się zrobiło więc może już niewiele uda mi się w tym roku wykręcić.
Pozdrawiam
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Rowerem dla zdrowia i kondycji
Jak dla mnie to zimowy sezon rowerowy już jest, bo była już wczoraj jazda po świeżym śniegu.

Sprzęt, warunki i trasy były podobne, to i fotka identyczna
A teraz kilka praktycznych porad:
przed jazdą sprawdźmy hamulce, oświetlenie i ogumienie (ciśnienie w oponach zmniejszamy), zadbajmy o własny strój (nakrycie głowy/kask i rękawice) zmieniamy styl i tempo jazdy, więc dbajmy o bezpieczeństwo własne
Podsumowując miniony sezon letni, to wcale nie był jakiś zupełnie inny pomimo pandemii. Kto chciał, mógł jeździć bez ograniczeń, oczywiście unikając skupisk ludzkich. Była pewna różnica, ale w zamieszczanych naszych opisach tras na Forum. Niewiele było ciekawych relacji z tych naszych wypraw w tym roku. W roku poprzednim było tego dużo więcej i ciekawiej a nawet był temat o wyprawie wzdłuż wybrzeża. Według mnie najlepsza forumowa relacja z trasy rowerowej jest [link]
Obyśmy mieli okazję odwiedzić wiele ciekawych miejsc na własnych dwóch kółkach i móc tym podzielić się z innymi
Powód: usunięto link
-
moderator
- Moderator
Mi udało się przekroczyć 9tys. km w 2020 czego nie miałem zupełnie w zamiarach, ani nawet nie śniłem o tym. A jednak! Zastanawiam się, czy w 2021 zwolnię nieco, czy może rzucę się na głęboką wodę próbując przekroczyć granicę 10kkm. Taka ciepła i bezśnieżna zima nie jest fajna ale przynajmniej do jazdy rowerem można ją wykorzystać. Powiem Wam, że nie pamiętam kiedy byłem przeziębiony, a przemokłem nie raz i wiatrem przewiało przecież. Jednak ruch i wysiłek fizyczny to najlepsze lekarstwo na wszelkie dolegliwości.
Pozdrawiam serdecznie!
- Ricardo
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 gru 2015 19:39
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich a szczególnie dla miłośników jazdy na rowerze
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasach
-
moderator
- Moderator
Pozdrawiam!