Karta parkingowa
Re: Karta parkingowa
Posiadam wydaną przez Prezydent Miasta tak zwaną Kartę N+, ważną do 2017 roku. Karta N+ uprawnia do bezpłatnego parkowania samochodu w dowolnym miejscu w strefie płatnego parkowania.
Mam pytanie: czy będę mógł korzystać z karty N+ do końca jej ważności? A może od 01.11.2014 korzystanie z karty N+ będzie nielegalne?
Zaparkować samochód wracając z pracy najbliżej domu graniczy z cudem.Wymogi spełniam do uzyskania nowej karty parkingowej , mam nadzieje , że otrzymam . Będę miała podstawę ubiegać się o dzierżawę kawałka parkingu przed blokiem . Mimo ze posiadam kartę parkingową bardzo rzadko z niej korzystam np przed centrami handlowymi .
-
forumowicz
-
forumowicz
i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2014 r. (Dz. U. poz 870) stanowiący załącznik nr. 1 . Można sobie wydrukować .
Oczywiście Kruszynko ,że taki przywilej może mieć inna osoba , ale pod warunkiem ,że pojeździe znajduje się osoba która posiada kartę parkingową , kartę wydaję się na osobę a nie na pojazd. Osoba niepełnosprawna nie musi kierować pojazdem , może nawet nie mieć prawa jazdy .kruszynka pisze:Anusiu teraz wiem ,natomiast pytałas jakie dokumenty są potrzebne do uzyskania nowej kart? Orzeczenie o niepełnospr i wniosek wypełniasz w PZOONSłuchajcie wyczytałam też o pełnomocniku jako osobie która może też mieć przywilej parkowania korzystając z karty
-
forumowicz
Mask z tego co doczytałam , żeby korzystać z karty N+ trzeba mieć ważną kartę parkingową .Mask pisze:Moja karta parkingowa straci ważność, nowej nie dostanę-nie spełniam warunków.
Posiadam wydaną przez Prezydent Miasta tak zwaną Kartę N+, ważną do 2017 roku. Karta N+ uprawnia do bezpłatnego parkowania samochodu w dowolnym miejscu w strefie płatnego parkowania.
Mam pytanie: czy będę mógł korzystać z karty N+ do końca jej ważności? A może od 01.11.2014 korzystanie z karty N+ będzie nielegalne?
-
forumowicz
Ustawa tego nie okresla
Przykład z netu:
W Łodzi karta parkingowa upoważnia również do:
bezpłatnego parkowania w miejscach odpowiednio oznaczonych dla tych pojazdów znajdujących się w strefie płatnego parkowania pojazdów samochodowych na drogach publicznych w Łodzi,
bezpłatnego parkowania poza miejscami odpowiednio oznaczonymi dla tych pojazdów w całej strefie płatnego parkowania pojazdów samochodowych na drogach publicznych w Łodzi (dotyczy osób posiadających orzeczenia o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności, którym na podstawie karty parkingowej i innych dokumentów wydawany jest bezpłatnie w Zarządzie Dróg i Transportu odpowiedni abonament).
Ostatnie dwie ulgi nie są obligatoryjne w całej Polsce – zależą od wewnętrznych regulacji samorządów np. uchwały Rady Miasta.