SZPITAL UZDROWISKOWY
-
niekiepska2014
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2014 08:59
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: SZPITAL UZDROWISKOWY
ale jak usłyszałam o tych warunkach,to mam duży dylemat czy jechać.
-
anezobk
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 sie 2010 20:48
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
-
niekiepska2014
- Aktywny Kuracjusz

cieszę się, że przeczytałam coś pozytywnego o Szpitlu w Zakopanym ,można powiedzieć że miałaś super warunki,
czy możesz mi podpowiedzieć jakich użyć argumentów ,aby dostać pokój z łazienką?
nie wszystkim się to udaje,moja koleżanka musiała korzystać z łazienki i WC na korytarzu.
- tommy
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 lis 2014 09:39
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 4
A potem trafiłem do Iwonicza " Excelsior" i było SUPER . Od tej pory wszystkim opowiadam , że w SU jest fajnie
No i dziś czytam Wasze opisy z Zakopanego i szok, że jednak są też " zwykłe" szpitale...
( a byłem rozczarowany , że dostałem skierowanie tym razem do zwykłego sanatorium)
pozdrawiam
-
anezobk
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 sie 2010 20:48
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
-
niekiepska2014
- Aktywny Kuracjusz

pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Leczenie uzdrowiskowe jest kontynuacją leczenia szpitalnego lub ambulatoryjnego pacjenta. Jego celem jest rehabilitacja, leczenie chorób przewlekłych oraz profilaktyka.
Skierowanie na leczenie uzdrowiskowe wystawia lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, biorąc pod uwagę aktualny stan zdrowia pacjenta, uwzględniając wskazania lub istniejące przeciwwskazania (Lista przeciwwskazań do leczenia sanatoryjnego) oraz wpływ leczenia uzdrowiskowego na stan zdrowia pacjenta.
Lekarz lub sam pacjent przesyła skierowanie do oddziału wojewódzkiego NFZ – w zamkniętej kopercie, opatrzonej napisem „Skierowanie na leczenie uzdrowiskowe”. Można też dostarczyć skierowanie do osobiście do oddziału NFZ.
Jest tylko jeden wymóg,nie może być z prywatnego gabinetu,czy szpitala.
-
niekiepska2014
- Aktywny Kuracjusz

" uzdrowiskowa rehabilitacja dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym - trwa 28 dni i odbywa się w ramach zwolnienia lekarskiego wystawionego przez lekarza uzdrowiska.Zakład lecznictwa uzdrowiskowego udziela świadczeń na podstawie skierowania wystawionego tylko przez lekarza specjalistę z poradni: ortopedycznej, neurologicznej, rehabilitacyjnej lub reumatologicznej, lub z oddziałów szpitalnych, potwierdzonego przez oddział Funduszu."
I