Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: Nutka »

A czy to ważne ile mają lat.Grunt,że optymistycznie patrzą w przyszłość i uśmiech nie znika z ich twarzy,chociaż to ludzie bardzo schorowani.
Podczas ostatniego pobytu,widziałam paru takich staruszków na parkiecie.Ciepło robiło się na sercu,gdy się na nich patrzyło :serce: Chciała bym w tym wieku mieć taką aurę i wiarę w przyszłość
Do sanatorium zabierajmy staruszków, którzy świat widzą w różowych okularach,a pobyt będzie udany.
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

Ramona2 pisze:Bebe przecież klimat w sanatorium tworzą ludzie i wierz mi nie ważne czy jesteś młody czy starszy wszystko zależy od Ciebie jak ten czas spędzisz.
Życzę udanego pobytu
Też tak sądzę :) dzisiaj jesteśmy młodzi ale latka lecą i za chwile będziemy tak samo starsi :( mnie nie przeszkadza że ktoś ma 70 lat :) byłam z taką osobą w pokoju i było super :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

z kim się zabrać do sanatorium...

Post autor: jacky6 »

bozenag pisze: dzisiaj jesteśmy młodzi ale latka lecą i za chwile będziemy tak samo starsi :( mnie nie przeszkadza że ktoś ma 70 lat :) byłam z taką osobą w pokoju i było super :) pozdrawiam
a obcowanie z osobą po 70 w necie też nie stanowi przeszkody ?

:mrgreen: :ugeek
:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

chyba jestesescie niepoważni po co ręcziki po co żelasko suszarki i te inne rzeczy chyba że jedziećie własnym busem /To wsztstko teraz jest na miejscu a potrzebne rzeczy to uranie lekkie jeden swetr na wszelki wypadek kosmetyki wiadomo bielizna buty jak dobrej klasy wystarczy dwie pary trzecia na nogach pidzama dla mężczyzn zupełnie zbedna dla kobiety owszem ewentualnie jeden ręcznik mozna dobrać ubrania tak jak pisze tylko lekkie chyba ze ktoś zmarzluch no kasa oczywiscie jak ktoś ma bez tego nie da się funkcjonowac sępy sanatoryjne ostro atakują zwłaszcza jak wyczują wieksza kase u Ciebie tak wiec lepiej za bardzo sie nie wychylać chyba ze jestes pewny/a ze bedzie jakas korzysc z tego to i owszem wiecie co mam na myśli Ja jade chyba juz 14 raz z ZUS wiec mam troche doswiadczenia tym razem do Iwonicza wiadomo ze trzeba jakos wyglądać ale za duzo ciuchow naprawde nie potrzeba jak sie masz podobac to i tak sie spodobasz ostatnio byłem w Polanczyku i był gosc co przyjechał tylko z reklamówka co prawda pózniej cos tak dokupił bo przecierz przyjeżdzają wystawki i myślicie ze żle sie bawił absolutnie nie był zresztą z Lublina .Tak wiec osobiscie odradzam dużo ciuchow Pozdrawiam wszystkich Tomasz
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Witaj Tomasz :kwiat:
Uważam, że dla kobiety pidżamka jest absolutnie zbędna :D
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

witaj prywatnie tez tak uważam słoneczko :kwiat: ale znam takie co biorą po dwie i tez nie pomaga :lol:
forumowicz

ps wracając do kasy tak jak wspominałem byłem w polanczyku i była taka kobietka ze mną siedziała na stołowce to miała 5 zł słownie pięć zł na dzien i przez 21 dni nie wydał tego piataka i zawiozła do domu taka była cwaniara i nie była az tak wcale aktrakcyjna więc uważajcie na takie /zmieniała co pare dni kolesi bo jak ktos mądry i wyczuje ze nic z tego to rezygnuje po paru dniach
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

tomaszsanat pisze:...ostatnio byłem w Polanczyku i był gosc co przyjechał tylko z reklamówka
Jak widać do szczęścia i wesołego życia sanatoryjnego niewiele potrzeba. 8-)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

tomaszsanat pisze:ps wracając do kasy tak jak wspominałem byłem w polanczyku i była taka kobietka ze mną siedziała na stołowce to miała 5 zł słownie pięć zł na dzien i przez 21 dni nie wydał tego piataka i zawiozła do domu taka była cwaniara i nie była az tak wcale aktrakcyjna więc uważajcie na takie /zmieniała co pare dni kolesi bo jak ktos mądry i wyczuje ze nic z tego to rezygnuje po paru dniach
:shock: :shock: :shock:

Po co ty jeździsz do sanatorium :?: :?: co znaczy "ktos mądry i wyczuje ze nic z tego to rezygnuje po paru dniach"
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

tomaszsanat pisze:...ostatnio byłem w Polanczyku i był gosc co przyjechał tylko z reklamówka
Suzen pisze:Jak widać do szczęścia i wesołego życia sanatoryjnego niewiele potrzeba. 8-) Pozdrawiam :)
Masz rację Suzen, że do szczęścia i wesołego życia sanatoryjnego, niektórym, niewiele potrzeba,
ale współczuję tym osobom, które musiały z tym "gościem od reklamówki" przebywać na co dzień.
Miałem kiedyś takiego gościa (przyjechał z małą torbą wielkości reklamówki na cztery tygodnie) w pokoju vis-à-vis.
Po tygodniu nawet spacer za nim był sprawdzianem silnej woli (żeby przemilczeć) i dużym wyzwaniem (żeby iść dalej).
ODPOWIEDZ