ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: darek »

Drogie Panie

Musze wziąść niestety w obronę Fundusz a my mieszkańcy woj. śląskiego musimy też wiedzieć ,że Pula na leczenie sanatoryjne jest rozdzielane CENTRALNIE do ilości mieszkańców.
Stąd też najdłuższe kolejki na leczenie sanatoryjne właśnie na śląsku jak i na mazowszu.
Napisałbym i tutaj mógłbym obrazić RESZTĘ POLSKI ,że w kolejkach tak śląskiego jak i warszawskiego oddziału JEST najwięcej wniosków.
Liczba zarejestrowanych na Jankego to ponad 135 000 i ta liczba rośnie, gdy np. w woj lubelskim liczba startowa to 45 000 czy opolski 40 000 a i czasy są średnio o 6 miesięcy krótsze.

Co do stanowisk telefonicznych.

Niech wypowiedzą się osoby spoza śląska również z innych regionów Polski .
Otóż wg nie pisanej dyrektywy NFZ wszędzie w każdym oddziale są dwa stanowiska telefoniczne i 1 obsługi bezpośredniej -WSZYSTKO ma być załatwiano bezosobowo a skoro jest sygnał zajętości to ktoś musi prowadzić rozmowę.
Na ten temat Biura Obsługi Petenta Było wiele skarg stąd od ponad roku jest rotacja na tym stanowisku a dodatkowo sprawdzany jest biling telefonów ..przychodzących i efektywność pracy.

Co do kolejnego domniemanego zarzutu OSZCZĘDNOŚCI -Funduszu

Fundusz -kupuje usługę w ośrodku a rozdziałem pokoi zajmuje się administrator i Fundusz nie ma na to wpływu- do sprawdzenia podczas rozpoczęciu turnusu

Pragnę jednocześnie nadmienić ,że NIKT Mi z BLISKICH do 3 pokolenia tak w górę czy dół jak i w linii bocznej NIE PRACUJE w NFZ
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

darek pisze: Musze wziąść niestety w obronę Fundusz a my mieszkańcy woj. śląskiego musimy też wiedzieć ,że Pula na leczenie sanatoryjne jest rozdzielane CENTRALNIE do ilości mieszkańców.

Stąd też najdłuższe kolejki na leczenie sanatoryjne właśnie na śląsku jak i na mazowszu.

Fundusz -kupuje usługę w ośrodku a rozdziałem pokoi zajmuje się administrator i Fundusz nie ma na to wpływu- do sprawdzenia podczas rozpoczęciu turnusu

Pragnę jednocześnie nadmienić ,że NIKT Mi z BLISKICH do 3 pokolenia tak w górę czy dół jak i w linii bocznej NIE PRACUJE w NFZ
Obrona Częstochowy prowadzi pod Stalingrad.
Owszem jest centralne rozdzielnictwo ale nijak się to ma do ilości mieszkańców.
Zresztą - nawet - kto tak wie - ilu ich mieszka i tutaj pracuje płacąc składki i podatki a ilu na zmywaku - wiadomo, że nie w Moskwie ...

Tudzież uzasadnienie długości kolejek prowadzi autora dygresji na manowce.

Fundusz nie ma wpływu na rozdział zakupionych miejscówek ale ma wpływ na jakość świadczonych usług.
A że tego nie czyni to wiadomo - zawsze jest winna partia opozycyjna ...

PS - podobno 50 lat temu moja kuzynka pracowała w kasie chorych ale teraz już od prawie pół wiecza u św. Piotra...

:mrgreen: :ugeek:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Barba -Skoro do października z nr tak niskim, to ile minie miesiecy w październiku ?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

stokrotka pisze:Barba -Skoro do października z nr tak niskim, to ile minie miesiecy w październiku ?

wiosenne przejęzyczenie - jakby kobietom przynależne - tym nie mniej - żaden fundusz a przede wszystkim Śląski wytłumaczony nie jest :-)

:mrgreen: :ugeek:
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

Właśnie sama się zastanawiam ile prawdy w tym co mówią. Bo albo same nie wiedzą co się dzieje,albo idą z kolejki po znajomości,bo nie wierzę,że muszę tyle czekać :oops: powinni pisać,że ci co nad morze,to czekają 32-34 miesiące,a nie jak napisali 26 :lol: :lol: poczekamy i zobaczymy :P pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Też mi się wydaje, że coś Pani pomyliła :roll:
W innym razie nie ubywałoby numerków w takim tempie ;)
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witam!
Barbra,dzisiaj numerki poleciały mocno w dół (ponad 400). W takim tempie powinnaś oscylować koło 200. Zmieniło się u Ciebie na korzyść? W nawiązaniu do dyskusji w obronie naszego NFZ - problem długiego oczekiwania,tudzież liczebność wymagających terapii w uzdrowiskach, powinny być rozwiązane na wyższym szczeblu. Może zawiążemy społeczne towarzystwo pośrednictwa d/s lecznictwa uzdrowiskowego? :lol: :lol: :lol: Będziemy pomostem między NFZ a Ministerstwem :D
Pozdrawiam wesoło :P :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

:shock: :shock: W ciągu 2 dni spadło 678 numerków - niedowiary :roll:
Nie mogę więc zrozumieć jak się to ma do czekania aż do października przez Barbę :roll:
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Witam.
Od wtorku jak wrzucili mnie do maszyny losującej ubyło 1.3 tyś oby tak dalej :D
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

U mnie w ciągu 2 dni spadło o 956 nr-nigdy tak nie liczyłam ,mając taki duży nr.Ale tak mnie Koleżanki wciągnęły w to sprawdzanie że wiem ile mi ubyło w dwa dni.
ODPOWIEDZ