Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Lubelski NFZ

Post autor: Celinka52 »

Musi być, morze zastapi mi basen w 22 SW, bo wyczytałam, że obok ,,mojej Gracji,, jest właśnie ten szpital wojskowy i tam duży basen, no i potańcówki wszędzie
ramons
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2013 17:37
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: ramons »

Na basen nie chodziłem , ale z opowieści wiem , że ten w Domu Zdrojowym po drugiej stronie parku ma lepsze zasolenie , a potańcówki w wojskowym owszem fajne , ale nawet włączona klima na duchotę panującą mało pomaga , ale wiadomo wszystko jest rzeczą gustu , każdy ma inne odczucia :)
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

no, ale może sie trochę naprawię,a Ty- naprawiles sie trochę, mimo, że nie góry?
ramons
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jak wspomniałem wcześniej , ciśnienie mi spadło wręcz książkowo i z tego się cieszę . Ale nie to jest schorzeniem głównym a z tym już gorzej :( Mój fizjoterapeuta zalecał jak najwięcej gimnastyki , i po chwili dodawał że najlepszą gimnastyką jest taniec :D :P
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja jadę z racji nawracających zapaleń krtani i gardła, więc nie wiem, co tam ze mną zrobia- inhalacja i co jeszcze? Chyba figa :lol: A taniec to i owszem-dla reszty ciała i ducha
ramons
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki tężniom panuje tam swoisty mikroklimat obfitujący w jod, sód, chlor, brom, przez to powstało tam naturalne, lecznicze inhalatorium. wszystko raczej zbawienne dla dróg oddechowych
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Fakt,zamiast nadmorska plazą będa jeszcze spacery wokół tężni, oczywiście- jak wyczytałam- odpłatne, chyba, że cos sie zmieniło?
ramons
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Owszem płatne , ale tylko od 9.00 do 19.00 , poza tym wstęp jest wolny , ale jest wiele miejsc gdzie można usiąść bardzo blisko tężni w płatnych godzinach i wdychać to powietrze za free :) Najlepsze miejsce to "Grzybek" który jest źródłem solanki zasilającym tężnie i jest miejscem ogólnie dostępnym , ale ciężko tam o miejsce siedzące w pogodne dni
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Co jak co ale na brak miejsca na spacery nie można narzekać. Wystarcz zaliczyć wycieczkę w stronę Wisły różnymi trasami. Od wału do właściwej Wisły jest chyba z 1,5 km. przez kępę.
Basenów jest kilka i na miejscu się zorientujesz który będzie najlepszy. ja polecam wojskowy lub szpital Nr. 1 przy fontannie na deptaku.
3 maja odwiedziłem stare kąty i z przyjemnością pospacerowałem sobie. Szkoda tylko, że nie było tańców na szachownicy.
Będzie fajnie mimo, że nie wszystkim odpowiada pobyt w Ciechu
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

nic to, mozna pospacerowac wokoł grzybka. a jesli juz sie nawdycha tego zbawiennego dl moich dróg oddechowych powietrza, to gdzie najlepiej sie udac na tańce?
ODPOWIEDZ