ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: forumowicz »

Też tak myślę Jacky :) Lady z pewnością przeszła bardzo poważną operację i w pełni popieram tak szybki wyjazd :D rehabilitacja im szybciej rozpoczęta tym lepsze wyniki .Szkoda że tego zaraz na początku nie zaznaczyła wprawiając mnie ;) w lekką konsternację :lol: :lol: :lol: Jeszcze raz życzę dużo zdrówka bo ono najważniejsze :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

niby nie muszę zaglądać do śląskiej przeglądarki ale cuś mnie tam ciągnie...
status już ten sam - skierowane do realizacji ...
ale będzie kolejny status - realizowane ...
ps - podobno podjęciem się skorzystania z czyjejś rezygnacji zwolniłem trochę miejsca w kolejce ale chyba nie dało się tego odczuć ?

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
:ugeek:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Ubyło 303 numerki i teraz z przodu pojawiło się 98 ... :shock:
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

ewasz....aż mi się nie chce wierzyć,że stoimy w tej samej kolejce :P bo u mnie wczoraj ubyło 13 numerków :oops: tak to jest ,gdy się czeka w sezonie letnim na wyjazd nad morze :lol: :lol: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Powiem Ci Barba, że mnie to też ogromnie dziwi :roll:
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witajcie!
Czytam wpisy i zastanawiam się, dlaczego barba ma tak niski spadek numerów? W mojej :lol: kolejce numery lecą w dól, aż jestem mile zdziwiona. Może to specyfika schorzenia? Koleżanka czekała na przydział sanatorium z numerem 74 prawie 6m-cy (reumatologia), ale ona chciała jechać z mężem, więc okres oczekiwania wydłużył się. Na skierowaniu miała morze, a zakotwiczyli w Ustroniu :lol: Pojechała zła i sfrustrowana, bowiem mieszka 20km od uzdrowiska... Specyficzne poczucie humoru osób kwalifikujących.
Miłego weekendu!
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20

Post autor: bewe »

A ja sie zastanawiam dlaczego przy wypisywaniu wniosku każą nam wpisywac sugerowane miejsce pobytu(rejon nadmorski ,górski ,podgórski,niziny itp)jak i tak przydzielaja jak im wypadnie :o Cztery razy byłam w sanatorium z tego trzy razy lekarz wypisujacy wniosek wpisał mi morze-raz byłam nad morzem a reszta gorski i podgorski :lol: Powiedziałam mojej pani doktor ,że ma nic nie pisac bo i tak robią jak im tam wygodniej ale stwierdziła ,że musi bo takie są wymagania NFZ.A ostatni przydział miałam do Świnoujścia- powiadomienie dostałam na 10 dni przed wyjazdem(pisemne )bo w przeglądarce 14 dni przed z numerkiem 2500.Ciekawe jak oni to robią :?: :!: wyjazd był w styczniu po 25 m-c oczekiwania,myślę ,że było dużo zwrotów(środek zimy) i mnie w tak krótkim czasie spotkał zaszczyt wyjazdu.Latem pewnie bazują na kuracjuszach komercyjnych i dlatego numerki tak wolno spadają ;) pozdrawiam oczekujących :kwiat:
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

bewe...i o to tu chodzi :P masz całkowitą rację,bo lato to nie czas wyjazdu nad morze dla nas :P Teraz były by lepsze połączenia,a po sezonie 4 przesiadki :( no cóż,nic na to nie poradzimy. Ja w marcu miałam 24 miesiące jak składałam wniosek.Napisali czas oczekiwania 26 miesięcy,więc jak to jest????? Dla nas oczekujących to ciągle wielka niewiadoma??? :?: :?: albo brakuje szczęścia :lol: :lol: :lol: pozdrawiam.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Nusia -u mnie też było ...morze, ( skierowanie od foniatry ) a dostałam Ustroń (mieszkam 80km od Ustronia) więc to nie przypadek że wciskają nam to, gdzie sami możemy na sobotę czy niedzielę pojechać.Dlatego w Ustroniu -sanatoriach co drugi to Ślązak.
Był facet który przyjechał z Łodzi i zanim przyjechał zadzwonił by rezerwować jedynkę.Wtedy dowiedział się że jedzie w Beskidy.Bo sądził że do Ustronia Morskiego (miał sugerowne morze).
Nie mam nic do Ustronia-ale chętnie bym pojechała nad morze.Ciekawe gdzie mnie rzucą za rok.Bo tym razem lekarka wpisała góry :lol: :lol: :lol:
Co do barby -to faktycznie wg. mnie czysta złośliwość.Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

W ubiegłym tygodniu rozmawiałam z moją panią doktor i była mocno zdumiona, gdy powtórzyłam, co powiedziano mi na Jankego w kwestii terminu i miejscowości. Wręcz kręciła głową z niedowierzania! Sądziła, że już wróciłam z kuracji :lol: :lol: :lol: Nie palę się do nagłego wyjazdu i mogę poczekać, ale ile można??? Jutro zaczynam 26 miesiąc oczekiwania :roll: Do obiecanej jesieni upłynie 29-30 miesięcy.
Pozdrawiam optymistycznie!
ODPOWIEDZ