Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Czytacie książki?

Post autor: forumowicz »

Ja też się wzruszyłam :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Warto choćby dla wzruszeń przeczytać :D
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Z polecenia siostry przyniosłam dzisiaj " Leśną Trylogię" Michalak. Pierwszy tom - " Leśną Polana" pyknęłam od razu, bo nie mogłam się od niej oderwać. Nieważna była robota w domu 😂. Jutro zabieram się za kolejną część. Książkę już polecam.
forumowicz

Oj Lewku , z Ciebie to dopiero czytelnik :)
a za nowe tytuły dzięki :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bibi ja każdą wolna chwilę przeznaczam na czytanie, a czytam bardzo szybko :D Przeczytałam kolejne dwa tomy " Leśnej Trylogii" - ' Czerwień jarzębin" tom 2 i " Błękitne sny " tom 3. Piękne książki, czyta się jednym tchem. Polecam z całego :serce:
forumowicz

Lewku zamówiłam jutro (chyba ) odbieram :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Znów mam parę pozycji za sobą.
Dziś skończyłam,moim zdaniem wartą polecenia pozycję Amandy Prowse "Szczypta miłości" .To kolejny tytuł autorki po który sięgnęłam i nie zawiodłam się.
Jest to piękna historia o nadziei, przyjaźni i miłości... miłości u schyłku życia,kiedy myślisz że nic już się nie wydarzy.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Felice, tego jeszcze nie czytałam. Ostatnio przeczytałam 2 pozycje Agnieszki Olejnik " Nieobecna" i "Mów szeptem". Obie warte przeczytania.
forumowicz

A ja od ładnych paru dni zaczytuję się..... "starociami". Całkiem przypadkowo trafiłem na likwidację magazynu z którego wszystko co było papierowe leciało w olbrzymia niszczarkę i udało mi sie wyszarpać duży karton (jak po starym kineskopowym tv) książek. Tematyka najprzeróżniejsza, od Nędzników Hugo wydanych w latach 60 przez zbiorcze wydanie fantastyk z lat 50 (wydanie z lat 70),książek mojego dzieciństwa typu "Pan Samochodzik", czy różne fantasy dla młodzierzy i dorosłych z lat 70 i 80 a skończywszy na literaturze typowej dla słusznie minionego okresu jak np Książka pt "Siedem trudnych lat" ...
A jako że ze mnie prawdziwy książkowy mól to wszystkie "strawię" z przyjemnością (nawet te typowo PRLowskie) i jedynie czego żałuję to tego że nie wiedziałem wcześniej o takim magazynie i jego likwidacji bo ponoć różnych książek było tam o wiele więcej i wszystkie poszły na przemiał
forumowicz

To Ci się trafiła gratka Hanysie :)

Lewku czytam pierwszą część Leśnej Polany , aż zapłakałam :?
ODPOWIEDZ