Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: alcza »

Michutorun,
A nie ma diety niskokalorycznej?
Ty tam teraz jesteś?
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Paula,
Czy Ciechocinek jako miasto jest bezpieczne? Ja mam zamiar codziennie biegać w parkach - przede wszystkim myślę o parku sosnowym bo jest najbliżej Gracji. Myślisz, że tam jest bezpiecznie?
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Witaj alcza.
Ja również mam zamiar potruchtać,bo biegać nie potrafię,będę cię asekurować :) Dojadę 16.05 Zabieram kijki,bo wypożyczenie na godz 3 zł
Pozdrawiam. :kwiat:
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jasmina,
Już się cieszę na truchtanie z Tobą. Wobec tego kijki tez zabieram. Na mapie widziałam, że są 3 przepiękne parki - będzie gdzie palić tłuszczyk ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Paula, jak tam?
Moze jakies pozytywy? :oops:
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Paula. :kwiat:
Czekamy na jakieś Info,co nas tam czeka.Na pewno znalazłaś już towarzystwo i niemasz nawet czasu pisać.Pozdrawiam.
slonecznik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2013 14:23

Post autor: slonecznik »

Slonecznik 07.05.2013

Jestem od 02.05.2013 w Gracji.Nie mam za sobą pobytów w innych sanatoriach ,więc tylko powiem tak-warunki mieszkaniowe tak jak wszyscy piszą są jak w internatach
(ja miałam takie metalowe łóżko) na szczęście tutaj są kanapy albo drewniane łóżka .Poza tym kuchnia -ja nie narzekam ale są tacy co im nie smakuje.Są dwie diety to już wiecie.Ja wybrałam po waszych postach lekkostrawną (przynajmniej na kolację są lekkie potrawy) bo reszta prawie się nie róźni.
Uważajcie na zabiegi które są nam serwowane bez żadnej logiki.Np po krioterapi powinna być gimnastyka a nie odwrotnie.A tak wogóle to jest fajnie- jest gdzie spacerować i miło czas spędzić jeśli się tylko chce.Nie jest tak strasznie jak niektórzy piszą , bo moje oczekiwan są chyba trochę skromniejsze.Życzę wszystkim przyszłym kuracjuszom aby nastawili się na aktywny wypoczynek połączony z zabiegami ,reszta tak naprawdę jest najmniej ważna,no może jeszcze fajna współlokatorka by się przydała :)
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj słonecznik. :kwiat: Dzięki za pozytywne info,trochę rozwiałaś moje obawy przed nieznanym,też będę pierwszy raz w sanatorium.Siedzę na necie i szukam jakiś niusów o tym sanatorium i cieszę się bardzo ,że napisałaś. Ja dojadę 16 maja,bo mam skierowanie z NFZ ty pewnie z ZUS[,domyśliłam się z daty turnusu.]Na twoim turnusie średnia wieku niższa,to na pweno się nie nudzisz.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu i udanej rehabilitacji :kwiat:
slonecznik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2013 14:23

Post autor: slonecznik »

Cześć Jasmino,
To prawda nie narzekam na nudę bo po prostu naprawdę jest co robić.Fajnie jest mieć drugą koleżankę z którą się można dogadać w sprawie wspólnych wyjść.
Ja już poznałam alczę która też.. pisała na forum i chodzimy codziennie na kijki .Jakby co to zapraszamy ja mieszkam w pokoju 420.Do 25 maja tu będziemy.
Zabiegów jest sporo tak ,że do godz 14 praktycznie nie opuszczam Gracji.A potem każdy spędza czas jak chce.
A więc do zobaczenia 16.05. :)
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam :) :kwiat:
Ja już pakuję walizki i napewno do was dołączę.Wy jesteście wcześniej więc poprzecieracie szlaki.Pozdrawiam :serce: :kwiat:
ODPOWIEDZ