Sanatorium Gracja - Ciechocinek
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 lut 2013 09:58
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek
A nie ma diety niskokalorycznej?
Ty tam teraz jesteś?
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

Czy Ciechocinek jako miasto jest bezpieczne? Ja mam zamiar codziennie biegać w parkach - przede wszystkim myślę o parku sosnowym bo jest najbliżej Gracji. Myślisz, że tam jest bezpiecznie?
Ja również mam zamiar potruchtać,bo biegać nie potrafię,będę cię asekurować
Pozdrawiam.
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

Już się cieszę na truchtanie z Tobą. Wobec tego kijki tez zabieram. Na mapie widziałam, że są 3 przepiękne parki - będzie gdzie palić tłuszczyk
Czekamy na jakieś Info,co nas tam czeka.Na pewno znalazłaś już towarzystwo i niemasz nawet czasu pisać.Pozdrawiam.
-
slonecznik
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 02 kwie 2013 14:23
Jestem od 02.05.2013 w Gracji.Nie mam za sobą pobytów w innych sanatoriach ,więc tylko powiem tak-warunki mieszkaniowe tak jak wszyscy piszą są jak w internatach
(ja miałam takie metalowe łóżko) na szczęście tutaj są kanapy albo drewniane łóżka .Poza tym kuchnia -ja nie narzekam ale są tacy co im nie smakuje.Są dwie diety to już wiecie.Ja wybrałam po waszych postach lekkostrawną (przynajmniej na kolację są lekkie potrawy) bo reszta prawie się nie róźni.
Uważajcie na zabiegi które są nam serwowane bez żadnej logiki.Np po krioterapi powinna być gimnastyka a nie odwrotnie.A tak wogóle to jest fajnie- jest gdzie spacerować i miło czas spędzić jeśli się tylko chce.Nie jest tak strasznie jak niektórzy piszą , bo moje oczekiwan są chyba trochę skromniejsze.Życzę wszystkim przyszłym kuracjuszom aby nastawili się na aktywny wypoczynek połączony z zabiegami ,reszta tak naprawdę jest najmniej ważna,no może jeszcze fajna współlokatorka by się przydała
-
slonecznik
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 02 kwie 2013 14:23
To prawda nie narzekam na nudę bo po prostu naprawdę jest co robić.Fajnie jest mieć drugą koleżankę z którą się można dogadać w sprawie wspólnych wyjść.
Ja już poznałam alczę która też.. pisała na forum i chodzimy codziennie na kijki .Jakby co to zapraszamy ja mieszkam w pokoju 420.Do 25 maja tu będziemy.
Zabiegów jest sporo tak ,że do godz 14 praktycznie nie opuszczam Gracji.A potem każdy spędza czas jak chce.
A więc do zobaczenia 16.05.
Ja już pakuję walizki i napewno do was dołączę.Wy jesteście wcześniej więc poprzecieracie szlaki.Pozdrawiam