z ostatniej chwili (Ciechocinek)

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: z ostatniej chwili (Ciechocinek)

Post autor: ZenekM197 »

Ruda, muszę sprawdzić, jak to wszystko wypadnie w Ciechocinku, bo zdaje się, że już gra się rozpoczęła :oops: :lol: :lol:
I piosenki👍👏👏👏
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Niedziela 16 sierpień 2020
Godzina 16,30 no 16,40
Siedzę sobie pod Sławnym Grzybkiem wdycham te delikatne opary soli .
Obok Pewna Pani udaje TOTALNĄ Medytacje -ale ok
Siadam wdycham jest prawie dobrze dosiada się Pan na tą sławną brązową ławeczkę NIE ZACHOWUJE DYSTANSU ok
Zapłacił opłate klimatczną Zrozumiem i wyciąga chyba Klubowego lub może Giewonta bez filtra i..............po drugim zaciągnięciu Mam Wroga .
Cóż Ten Pan Pracuje na Moją Rentę mnie zostanie podniesiona o Ustalony % no gdybym był Parlamentarzystą to bym zdzierżył podwyżkę .
Ok
Jako że wiedeńska Zaliczona to gdy ciśnienie podniesione udałem się na Loda.
Obok Wiedeńskiej są serwowane Lody z Pewnej Firmy
Chciałem TYLKO Gałkę Sorbeta
Ale Nie kupiłem bo Pani gdy zobaczyła ponad 20 Rodzajów oszalała o mało nie chciała Próbować każdego bo Jako Osoba z CT-2 Chciała tylko jedną Gałkę ...loda no 15 ok 20 minut
Zrezygnowałem Kupiłem sobie w sklepie zwykła Śmietankową Algidę

Rozumiem Max że gdy Ty przebywałeś w Ciechocinku
Pod Grzybkiem Nie było Palaczy
i Zakupy Lodów odbywały się szybciej :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Cześć.Koło grzybka przejeżdżałem często na rowerze,na ławeczkach nie siadałem/za gorąco/. Co do Kawiarni obok Wiedeńskiej,nigdy nie czekałem dłużej jak 5 minut,w kawiarni tej jest lepsza kawa niż w Wiedeńskiej/nie piję kawy/,natomiast mrożona jest super/z bitą śmietaną a nie kremem/Pozdrawiam :D :D :D p.s dobre lody jadłem wczoraj na placu Szczepańskim w Krakowie/prowadzi je para Irańsko-Polska,receptura Irańska/
forumowicz

Darku ,kilka słów wyjaśnienia.Nigdy nie pcham się tam gdzie dużo ludzi.Kawiarnia w Ciechocinku owszem,ale nie w sobotę i nie w niedzielę.Ciastka, lody owszem ale przed obiadem/w godzinach późniejszych tłuszcz się nie spala/.Co do Grzybka czy miejsc podobnych,owszem,ale wtedy jak tam nikogo nie ma,np o godzinie 9 ej rano w dzień powszedni.Palący pod Grzybkiem,to faktycznie miałeś pecha.
forumowicz

Oczywiście są wyjątki/może raz w roku/. Zachciało mi się odwiedzić restauracje u Gruzina w niedzielę,kelner powiedział ,czas oczekiwania godzina,więc podziękowałem .zdarzyło mi się też być po 24ej u Tomaszka na kebabie/czasem po piwie tak mam/. Niestety w weekendy jest tłok a knajpy czy kawiarnie są małe.Miłego tygodnia!
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Darku, Max, bardzo dużo dowiedziałem się od Was ciekawych rzeczy, o kawiarniach w Ciechocinku i kawie z bitą śmietaną :o ;) ,
o ciastkach, które można jeść tylko do południa :roll: :oops:
o palaczach pod Grzybkiem :!:
Max ostatnio nawet objadał się lodami w Krakowie :D,
a nawet odwiedził restaurację Gruzina i na dodatek zdarza mu się po piwie po 24 zjeść kebaba :o 8-) ;)
Fajnie, gastronomia na wyjeździe to bardzo ważna sprawa, ale może ustalimy konkretną datę naszego wyjazdu do Ciechocinka :lol: :lol:
forumowicz

Zenek! Zenka!jakiego wyjazdu? ,wyjazd już był,czas na odpoczynek i nowe pomysły.pozdrawiam
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Zenek na Ciechocinek przyjedzie czas...jest niezmiennie fajny 8-)
Plany były na wrzesień,ale dla mnie za duże skupisko ludzi w dobie wirusa :roll:
Czekamy na lepszy czas....
Pozdrawiam zwoleników Ciechocinka ;)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Max-R pisze: 17 sie 2020 11:31 Zenek! Zenka!jakiego wyjazdu? ,wyjazd już był,czas na odpoczynek i nowe pomysły.pozdrawiam
No ba .... :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Do Max-a

Dotychczas byłem przekonany ,że w okolicach Grzybka raczej się nie PALI PAPIEROSÓW FAJEK czy CYGARETEK .
Byłem tam czy jestem kilka razy w roku jak wspomniałem to zamiast zajazdów na autostradzie taki ,krótki relaks w 1/2 drogi .
Ten Grzybek musi coś mieć bo od kilku lat nie mam PROBLEMÓW Laryngologicznych ( Może to Placebo)
Natomiast faktem jest w dobie Corony Ludzie zatracili swoją Empatię -Wiem owa Pani mogła nie znać wszystkich dziwnych smaków Lodów ,ale mogła kupić to co się podobało wszak wiele potraw kupujemy oczami.
Podobnie w osławionej Wiedeńskiej -Nie usiądę do stolika gdy są jeszcze pozostałości po poprzednim Gościu -wszak są Jakieś obostrzenia Sanitarne wymagające Dezynfekcji .
Generalnie w Ciechocinku więcej ludzi niż na PLAŻY W KARWII

Ktoś ze Znajomych zadał pytanie KIEDY CIECH stanie się CZERWONYM POWIATEM ?
ODPOWIEDZ