Dwa kilogramy za dużo

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 18 razy

Re: Dwa kilogramy za dużo

Post autor: Suzen »

Medi powinniśmy przecież spożywać owoce, najlepiej w godzinach przedpołudniowych.Różnie z tym bywa :? ;) W sezonie letnim zjadamy dużo owoców,ale więcej mamy ruchu.Więc wszystko jest w normie. :)Wieczorem jedno jabłuszko lub śliweczkę można zjeść,nic się nie stanie. :lol: Smacznego, jedzmy nasze rodzime owoce :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Jedną :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: buuuuuu :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Dziewczyny, można zjeść też banana, oczywiście na drugie śniadanie, ale z 8 migdałami, bo one obniżają IG bananów :D
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

MiLenka pisze:
medi pisze:Po dwutygodniowej diecie miałam się dziś zważyć i ...zapomniałam ,ale o zjedzeniu lodów zrobionych własnoręcznie przez siostrzeńca mojego małża to nie zapomniałam :D :lol: :lol: Były pyyyycha :D :D
Maszynka do kręcenia lodów z Biedronki mały wydatek a ile radości :D
Ja uwielbiam lody i jem je cały rok, na okrągło, ale latem jeden lód to stanowczo za mało więc gdy nadchodzi weekend kupuję 10 smacznych lodów i wkładam do zamrażalnika. Na sobotę i niedzielę wystarczy a jaka spokojna jestem gdy jem loda wiedząc, że coś jeszcze zostało :) Mogłabym podać nazwę tych pyszności za niewielką cenę, ale nie wolno robić reklamy :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Ale w lodach jest dużo tych E... coś tam :evil: :evil: Wolę swoje mrożone jogurty :D :D
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Stosowanie diety odchudzającej nie musi być smutnym i niesmacznym okresem w którym wyrzekamy się przyjemności, ale może opierać się na dobrze zaplanowanym i zbilansowanym jadłospisie, który będzie związany z dozowaniem ich w rozsądnych ilościach. Do pełnowartościowej diety odchudzającej można włączyć takie przekąski, które nie będą zawierać zbyt dużo kalorii ale wzbogacą dietę w składniki mineralne i witaminy- przykładem takiej przekąski są lody, które nie dość że niskokaloryczne (w 100g lodów śmietankowych jest tylko 160kcal) to dostarczają pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz niedoborowego w diecie wapnia (125mg w 100g lodów). Energetyczność lodów jest stosunkowo niska i dlatego mogą być wybierane częściej niż inne smakołyki. Ponadto zawierają znacznie mniej tłuszczu niż pozostałe słodycze i w dużej mierze składają się z wody. Za lodami przemawia także niska zawartość sodu, który w diecie dostarczany jest w nadmiernych ilościach. Warto też pamiętać o tym, że to co w lodach najbardziej kaloryczne to dodatki takie jak bita śmietana, słodkie syropy, polewy smakowe, kandyzowane owoce, kawałki orzechów i bakalii.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 18 razy

Post autor: Suzen »

Mi szczególnie smakują latem,a lubię śmietankowe i czekoladowe.Nie mogę przekonać się do owocowych i sorbetów.Mają jeszcze mniej kalorii.Chociaż ostatnio jadłam lód śmietankowo-bananowy.Był smaczny.A mam ochotę na jogurtowy z wiśniami i chyba nie odmówię sobie przyjemności skosztowania. :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak wcześniej napisałam, uwielbiam wszelkie lody, ale najbardziej te "tłuste" (niestety) :) Sorbety to nie lody, to coś co po rozmrożeniu powinno być sokiem a często jest mocno rozcieńczonym sokiem. "Tłuste", kremowe, z bitą śmietaną i orzechami, z czekoladą - to dopiero są prawdziwe lody, chociaż te śmiatankowe, wszystko jedno czy włoskie czy w gałkach też nie są złe. "Zawsze jest pora na lody koral"
029886e7ced826965f70726cb3daac0c.jpg
029886e7ced826965f70726cb3daac0c.jpg (42 KiB) Przejrzano 566 razy
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Ja muszę sorbety, po tłustych jestem wzdęta jak balon :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To zjedz tłuste lody i połknij espumisan :)

Kiedyś powiedziałam do mojej doktor, że po tych lekach które mi przepisuje na odniżenie ciśnienia, czasem "mocno" mi spada. Ona do mnie: "To proszę wypić kawę na podwyższenie".
I tak od lat biorę tabletki (3) i popijam kawą. Mąż się temu bardzo dziwił, ale ja powiedziałam, że tak musi być i już :) Dlatego Tobie zaproponowałam lody i tabletki profilaktycznie :)
ODPOWIEDZ