Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Medi powinniśmy przecież spożywać owoce, najlepiej w godzinach przedpołudniowych.Różnie z tym bywa W sezonie letnim zjadamy dużo owoców,ale więcej mamy ruchu.Więc wszystko jest w normie. Wieczorem jedno jabłuszko lub śliweczkę można zjeść,nic się nie stanie. Smacznego, jedzmy nasze rodzime owoce
medi pisze:Po dwutygodniowej diecie miałam się dziś zważyć i ...zapomniałam ,ale o zjedzeniu lodów zrobionych własnoręcznie przez siostrzeńca mojego małża to nie zapomniałam Były pyyyycha
Maszynka do kręcenia lodów z Biedronki mały wydatek a ile radości
Ja uwielbiam lody i jem je cały rok, na okrągło, ale latem jeden lód to stanowczo za mało więc gdy nadchodzi weekend kupuję 10 smacznych lodów i wkładam do zamrażalnika. Na sobotę i niedzielę wystarczy a jaka spokojna jestem gdy jem loda wiedząc, że coś jeszcze zostało Mogłabym podać nazwę tych pyszności za niewielką cenę, ale nie wolno robić reklamy
Stosowanie diety odchudzającej nie musi być smutnym i niesmacznym okresem w którym wyrzekamy się przyjemności, ale może opierać się na dobrze zaplanowanym i zbilansowanym jadłospisie, który będzie związany z dozowaniem ich w rozsądnych ilościach. Do pełnowartościowej diety odchudzającej można włączyć takie przekąski, które nie będą zawierać zbyt dużo kalorii ale wzbogacą dietę w składniki mineralne i witaminy- przykładem takiej przekąski są lody, które nie dość że niskokaloryczne (w 100g lodów śmietankowych jest tylko 160kcal) to dostarczają pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz niedoborowego w diecie wapnia (125mg w 100g lodów). Energetyczność lodów jest stosunkowo niska i dlatego mogą być wybierane częściej niż inne smakołyki. Ponadto zawierają znacznie mniej tłuszczu niż pozostałe słodycze i w dużej mierze składają się z wody. Za lodami przemawia także niska zawartość sodu, który w diecie dostarczany jest w nadmiernych ilościach. Warto też pamiętać o tym, że to co w lodach najbardziej kaloryczne to dodatki takie jak bita śmietana, słodkie syropy, polewy smakowe, kandyzowane owoce, kawałki orzechów i bakalii.
Mi szczególnie smakują latem,a lubię śmietankowe i czekoladowe.Nie mogę przekonać się do owocowych i sorbetów.Mają jeszcze mniej kalorii.Chociaż ostatnio jadłam lód śmietankowo-bananowy.Był smaczny.A mam ochotę na jogurtowy z wiśniami i chyba nie odmówię sobie przyjemności skosztowania.
Jak wcześniej napisałam, uwielbiam wszelkie lody, ale najbardziej te "tłuste" (niestety) Sorbety to nie lody, to coś co po rozmrożeniu powinno być sokiem a często jest mocno rozcieńczonym sokiem. "Tłuste", kremowe, z bitą śmietaną i orzechami, z czekoladą - to dopiero są prawdziwe lody, chociaż te śmiatankowe, wszystko jedno czy włoskie czy w gałkach też nie są złe. "Zawsze jest pora na lody koral"
029886e7ced826965f70726cb3daac0c.jpg (42 KiB) Przejrzano 566 razy
Kiedyś powiedziałam do mojej doktor, że po tych lekach które mi przepisuje na odniżenie ciśnienia, czasem "mocno" mi spada. Ona do mnie: "To proszę wypić kawę na podwyższenie".
I tak od lat biorę tabletki (3) i popijam kawą. Mąż się temu bardzo dziwił, ale ja powiedziałam, że tak musi być i już Dlatego Tobie zaproponowałam lody i tabletki profilaktycznie