ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Co prawdziwe malinowe? :? Pomidory masz na myśli? :)

Pamiętasz jak kiedyś rozmawialiśmy, o tym, że pozycja siedząca, do jakiej nas przyzwyczaiła zachodnia cywilizacja, nie jest zdrowa?
Tu facet pokazuje, jaka jest naturalna, a więc dobra dla kręgosłupa. Dla nas, współczesnych, ucywiluzowanych ludzi od samego patrzenia zaczyna wszystko boleć :lol: , a na bliskim wschodzie ludzie tak potrafią pracować, także starsi i nie mają problemu. :o Zresztą stołów w domu też nie mają, oczywiście mowa o tych z prowincji, gdzie zachodnia kultura jeszcze nie namieszała.
https://youtube.com/shorts/_l1RsWqBMqQ? ... buCmgutydd
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jak chcesz potowarzyszyć w senności, to z przyjemnością zapraszam :D ....... coś mi zmęczenie wychodzi :oops: .
I już bez magii :P ..... kołderka uchylona ;) , spokojnej i dobranoc :) .
PS tak o pomidorki.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrej nocki :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry i część pracy rodacy. :lol: Życzę, by miała ona słuszny dla nas cel i dawała satysfakcję, a nie tylko zwykle zmęczenie. :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No tak, wpadłam wcześniej jak po ogień, między jedną robotą a inną aktywnością, pisałam w biegu i na kolanie, nie dokonując weryfikacji i teraz widzę, że poprawiacz czy inne moce się porządziły. :lol: Oczywiście miało być cześć nie część oraz zwykłe nie zwykle. To tak dla lepszego zrozumienia. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No cześć Aniołku :D ........ ja już czytam z autopoprawkami ;) :P .
Zrobiłem z Konga na gorąco....... i się zdziwiłem :roll: . Prawie zero zapachu, choć powinien być bardziej intensywny. Kolor po rozrobieniu stał się znacznie bardziej ciemno brązowy niż był w torbie. Chyba nie był zwietrzały ? bo jak na razie, to dla mnie jest jak najgorsze kakao :oops: :roll: . Może do polewy byłyby dobre, ale do picia z mojego punktu zdecydowanie nie. Zobaczymy jak będą następne gatunki prezentowały się :o .
Trzeba coś porobić aby później się położyć ;) :lol: ....... i odpocząć :P . Obiadek przygotowany, tylko podgrzać i podać, a później na zmywaku przysiąść i do podwieczorku laba :lol: .
Miłego i słonecznego spacerku :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To przykre, że tak niepomyślnie poszedł eksperyment zakupowy. :cry: Czasem jak coś jest dobre nie warto zmieniać dla oszczędności.
To miłego labowania, też część pracy już wykonałam, teraz spacerek po lesie będzie i też chwila odpoczynku, bo później jeszcze trochę pracy zawodowej czeka.
Miłej soboty! :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No cóż :roll: . Jak nie spróbujemy, to się nie przekonamy czy dobrze zrobimy czy źle i będziemy pluć sobie w brodę żyjąc w nieświadomości :P .
pisze: Pamiętasz jak kiedyś rozmawialiśmy, o tym, że pozycja siedząca, do jakiej nas przyzwyczaiła zachodnia cywilizacja, nie jest zdrowa?
Tylko jeszcze sami musimy być zdrowi........ albo pełnosprawni :oops: .
Czy postęp cywilizacyjny spowodował, że mamy więcej chorób, czy właśnie postęp pomógł nam w ich odkryciu ? :roll: . Tak czy tak powinniśmy myśleć i żyć racjonalnie, a postęp powinien nam w tym pomagać :) .
Dziękuję i relaksuj się :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie będąc świadoma, że gdzieś jest taniej, nie mogę sobie pluć w brodę. Dlatego nie sprawdzam cen, zwłaszcza jak już coś kupię, a do tego jest takie jak trzeba 8-)

Nie neguję postępu czy nauki, ja mam na myśli cywilizację, która nas usadziła na krześle przy stole lub na kanapie przed tv, a nasz organizm ewolucyjnie za tym nie nadążył.
Nawet pozycja siedząca w świątyni dumania, jak dowodzi nauka, źle wpływa na układ wydalniczy i może być przyczyną problemów w tym zakresie. Gdybyśmy wcześniej mieli tę wiedzę, którą mamy teraz może nie poszli byśmy tą drogą. :?
Tak, trzeba być zdrowym do takiej pozycji, ale chodzi o to, że czasem jesteśmy chorzy przez to, że jej zaniechaliśmy.

Spacerek udany, kosz pełen pokrzyw na nawóz przyniesiony i już nastawiony, bukiet dziurawca zdobi stół, a brzusio pełne owoców świdośliwy. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie chodzi mi o wysokość cen, choć zwracam na to uwagę, ale rozchodzi mi się o jakość towaru, a tu niestety przynajmniej na nim się zawiodłem :roll: .
Tak jak w większości przypadków coś racjonalizujemy, aby po dojściu do wniosku, że jest to szkodliwe próbujemy to naprawiać :oops: .
Właśnie oglądam animowany film pt. "Sausage Party" :lol: .
ODPOWIEDZ