Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sztani »

Jeżeli jak zrozumialem czekasz na komisję w sprawie świadczenia to wniosku o sanatorium z ZUS nie będą rozpatrywać. Komisja zadecyduje a może według niej jesteś zdrowa i nie dadzą świadczenia ( to oczywiście żart) .Mogą za to na komisji o świadczenie rehabilitacyjne upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :lol: :lol: :lol: dać owe świadczenie i skierowanie na turnus w ramach prewencji.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Dołączę się do pytań, czy ktoś z dolnośląskiego był niedawno na komisji i wie, gdzie w tym roku wysyła stąd zus na rehabilitację narządu ruchu?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Zerknij na mapkę ZUS którą zamieścił admin i tam się dokładnie dowiesz :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Aniug, czy miałaś jakieś ośrodki do wyboru? Dlaczego Łódź wysyła nad morze a Tomaszów nie? :cry:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45

Post autor: serendipity »

Betina, zerknęłam, to jest mapa podpisanych umów, a pytanie dokąd wysyła dolnośląski?
kryzny
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2015 09:26

Post autor: kryzny »

Jutro komisja w zabrzańskim Mam nadzieję że dostanę przydział Trzymajcie kciuki mili Forumowicze :):) Napiszcie proszę gdzie kierują w tym roku na schorzenia narządów ruchu Jakie sanatoria polecacie ? Pozdrawiam serdecznie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Sewelka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2015 13:45
Podziękował: 1 raz

Post autor: Sewelka »

serendipity pisze:Dołączę się do pytań, czy ktoś z dolnośląskiego był niedawno na komisji i wie, gdzie w tym roku wysyła stąd zus na rehabilitację narządu ruchu?
Wybieram się już od dłuższego czasu do lekarza po wniosek do sanatorium z ZUS-u i mam jakieś bliżej niesprecyzowane opory. Z tego co zauważyłam Ty też dopiero "zdobywasz" pierwsze szlify w tym temacie i czekasz na wskazówki od naszych dolnośląskich ziomali. Dopisuję się do Twoich pytań. Czy składałaś osobiście na Litomskiej?? czy masz wieści ile się czeka u nas na komisję??
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kryzny pisze:Jutro komisja w zabrzańskim Mam nadzieję że dostanę przydział Trzymajcie kciuki mili Forumowicze :):) Napiszcie proszę gdzie kierują w tym roku na schorzenia narządów ruchu Jakie sanatoria polecacie ? Pozdrawiam serdecznie :kwiat: :kwiat:
Witaj. Jakie schorzenie bo to od tego zależy decyzja i możliwość wyboru ośrodka.Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

serendipity pisze:Betina, zerknęłam, to jest mapa podpisanych umów, a pytanie dokąd wysyła dolnośląski?
Witaj. Wszystko zależy od schorzenia. ZUS stara się jednak wysyłać do jak najbliższeo ośrodka. Jakie schorzenie Cię trapi i z jakiego masz zamiar jechać? Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: aniag »

emik pisze:Aniug, czy miałaś jakieś ośrodki do wyboru? Dlaczego Łódź wysyła nad morze a Tomaszów nie? :cry:
W domku na priv Ci napisze
ODPOWIEDZ