Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: GIENIA »

jacky6 pisze: 04 wrz 2020 16:37 Aktualności.

W czwartek było to 612 nowych przypadków, w piątek – 691.

Jak informuje Ministerstwo Zdrowia, dotyczą one osób z województw: mazowieckiego (121), małopolskiego (120), wielkopolskiego (93), podkarpackiego (92), śląskiego (54), łódzkiego (43), pomorskiego (41), dolnośląskiego (27), lubelskiego (27), świętokrzyskiego (15), warmińsko-mazurskiego (15), lubuskiego (13), kujawsko-pomorskiego (11), opolskiego (9), podlaskiego (8) i zachodniopomorskiego (2).

Znakiem tego Mocium Panie zmieniła się geografia.
Czołowy gracz - śląskie - spadł na 4 pozycję.

:mrgreen: :ugeek:

.. na 5 ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ja już tej maseczki nie założę w sklepie. Zamówiłem dwie mini przyłbice, a po za tym mam astmę i noszę przy sobie wypis z pobytu na oddziale szpitalnym ZUS w Równicy, gdzie jest napisane, że mam astmę oskrzelową. Nie przyjmę żadnego mandatu, a w Sądzie udowodnię, że mam astmę i nie mogę używać maseczki. Jestem pacjentem przy szpitalnej poradni pulmonologicznej i nie będzie z tym problemu. Przyłbice mogą mi się przydać w Kołobrzegu już niedługo. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

GIENIA pisze: 04 wrz 2020 16:22:D 🍷
Gienia - i ja również wypiłem za zdrowie wszystkich, którzy sami walczą z koronawirusem lub pomagają innym go zwalczyć :)
(to tak przy dzisiejszej okazji, czyli dokładnie pół roku z Covid-19 w Polsce) :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

GIENIA pisze: 04 wrz 2020 18:22 .. na 5 ;)
Dzięki - licznik mnie się przestawił a mianownik poszedł się paść.
To skuli próby usprawiedliwienia - jakby ktoś się pytał o drogę ...

Górnicy wyciszeni - weselnicy zabawieni.

I kaj tu ścieżka zdrowia dla kuracjuszy ?

Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zbigniew165 pisze: 04 wrz 2020 20:59 Gienia ja już tej maseczki nie założę w sklepie. Zamówiłem dwie mini przyłbice, a po za tym mam astmę i noszę przy sobie wypis z pobytu na oddziale szpitalnym ZUS w Równicy, gdzie jest napisane, że mam astmę oskrzelową. Nie przyjmę żadnego mandatu, a w Sądzie udowodnię, że mam astmę i nie mogę używać maseczki. Jestem pacjentem przy szpitalnej poradni pulmonologicznej i nie będzie z tym problemu. Przyłbice mogą mi się przydać w Kołobrzegu już niedługo. Pozdrawiam :)
Nie do końca tak jest Zbyszku :) miało tak być od 1 września , ale od tego odstapiono ..

" Początkowo planowano przepis, że od 1 września 2020 r. zostanie wprowadzony obowiązek przedstawiania zaświadczenia potwierdzającego niemożność zakrywania ust i nosa ze względów zdrowotnych.

Obecnie, w ostatecznej wersji rozporządzenia – jak wskazał Cieszyński – jest przepis gwarantujący, że od 8 sierpnia obowiązkowe będzie zakrywanie ust i nosa, jeśli nie za pomocą maseczki, to przy użyciu przyłbicy (w tym tylko takiej zakrywającej ust i nos) lub części odzieży.

Wyłączenia od tej zasady obejmą – jak podał wiceminister – m.in. osoby z całościowymi zaburzeniami rozwoju, zaburzeniami psychicznymi, niepełnosprawnością intelektualna w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim, a także osoby mające trudności w samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa. "
żródło Gazeta Prawna pl

Pomimo Twoich wypisów , mandat mogą Ci wlepić , ale jeśli już , to go nie przyjmuj . Niech skierują na drogę sądową .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I tak nieco optymistycznie ;) w porównaniu do dnia wczorajszego mamy już mniej o 559 osób zarażających :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Mniej bo po weekendzie...
Odnośnie przyłbic to zdania są podzielone , prowadzą badania i okazuje się , że najbardziej jest bezpieczna maseczka a nie przyłbica bo nosząc przyłbicę możemy jej bokami zakażać i nas mogą zakazić .
A tak naprawdę to co godzina jakaś rewelacja i zmiana , nawet diabeł z tym nie nadąży :evil: .
Pozdrawiam :serce: :) .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia dzięki za te informację, bo nie wiedziałem, że zmienili rozporządzenie. Dobrze, że już przyszły zamówione przyłbice, to będę ich używał.
Wszedłem dzisiaj na stronę Chalkozyna i wiem już, że grają w Chalkozynie i są tańce, ale zgodnie z wytycznymi GIS. Dobre i to, a na miejscu się zobaczy. :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Qurde - to będą << tańce z maskami>>

Olaboga ...

Magdala50
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2020 12:42
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Magdala50 »

W Wenecji parę dni w roku tańczą w maskach zgodnie z tradycją i od wielu, wielu lat.. nie trzeba będzie jechać daleko żeby mieć karnawał w Wenecji ;) :mrgreen:
ODPOWIEDZ