NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: NFZ Małopolska

Post autor: goośka71 »

Wiesia weź pod uwagę, że lipiec , sierpień przeważnie zarezerwowany jest dla komercyjnych , więc raczej jesteś bliżej września.
Z drugiej strony ja składałam 22.09.14 i w chwili obecnej mam nr 25 292 i również marzy mi się wrzesień.
Aczkolwiek ja złożyłam skierowanie z prośbą o konkretne uzdrowisko więc pewnie "dorzucą " mi ze 2 m-ce tak jak było poprzednim razem :shock:

Pozdrawiam i życzę zdrowia i cierpliwości
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

goośka71 pisze:Wiesia weź pod uwagę, że lipiec , sierpień przeważnie zarezerwowany jest dla komercyjnych , więc raczej jesteś bliżej września.
Z drugiej strony ja składałam 22.09.14 i w chwili obecnej mam nr 25 292 i również marzy mi się wrzesień.
Aczkolwiek ja złożyłam skierowanie z prośbą o konkretne uzdrowisko więc pewnie "dorzucą " mi ze 2 m-ce tak jak było poprzednim razem :shock:

Pozdrawiam i życzę zdrowia i cierpliwości
A jak myslisz czy wezma pod uwagę Twoje sugestie?
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Ja na taką sugestię moją jak również lekarza specjalisty otrzymałam odpowiedź,że nie możliwości wyboru miejsca jak również czasu :roll: Myślę,że otrzymując to co by się chciało jest łutem szczęścia :roll: Oczywiście wszystkim tego szczęścia życzę :kwiat:
Wiesiu nie chcę Ciebie martwić,ale według moich wyliczeń może to być późna jesień.Na razie to nie ma co gdybać,bo może jakieś zmiany nas zaskoczą i miejmy nadzieję,że na lepsze ;)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Gosiu 71 ! Masz rację,że lato to raczej nie dla nas,chociaż w ubiegłym roku trafił mi się Sopot w sierpniu.Nie liczę abym teraz miała tyle szczęścia.Najważniejsze dobre towarzystwo i ukochane morze.Z tego co obserwuję to raczej rzadko biorą sugestie pod uwagę.Pozdrawiam.

gosiu
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Obserwując spadki numerów to chyba naprawdę póżna jesień :( Ale to jeszcze tak daleko że dużo może się zmienić-oby na lepsze.Pozdrawiam oczekujących :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

wieslawa kowalska633 pisze:Bozenag!Ja dostałam ostatnio przydział z numerem ponad 2000 ,z wyprzedzeniem trzy miesiecznym.Niezbadane są wyroki .Ale faktycznie tak jak piszą około 22 miesiące czas oczekiwania. :) Poadrawiam życząc szybciej spadających numerków :kwiat: .
U mnie było podobnie :) już w styczniu miałam propozycję wyjazdu na 3 maja :lol: z numerem ponad 3 000 .. w maju mijało 22 miesiące od wpłynięcia wniosku do oddziału .
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

Małgonia wierzę w to , że się przychylą bo skoro zrobili to raz ,to może zrobią i po raz drugi . Z tym ,że tak jak pisałam wcześniej , przychylili się aleeeee dorzucili 2 m-ce.
Pamiętajcie, że nasz małopolski NFZ jest dość łaskawy w porównaniu do innych.
Mam na myśli to ,że już po 2 m-cach od powrotu możemy składać nowe skierowania a nie tak jak w innych po roku czy 1,5 .
Oprócz prośby na skierowaniu można jeszcze podejść do NFZ i poprosić o odnotowanie tego w komputerze .
Ja właśnie tak zrobiłam i myślę, że dzięki temu się udało.
Jeśli chodzi o prędkość "spadania " numerków, to przy drugim wyjeździe miałam taką sytuację, że w ciągu miesiąca spadło ok.4 tyś (luty)więc nie załamujmy się tym chwilowym zastojem.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W naszym NFZ chyba jest dużo zwrotow,bo dzisiaj u mnie 20 numerków w zwyż.Pozdrawiam :kwiat: .
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Staż sanatoryjny: 2
Podziękowano: 2 razy

Post autor: krisss0070 »

Witam :) dziś złożyłam wniosek do NFZ po raz pierwszy i tak się zastanawiam kiedy dostanę jakąkolwiek odpowiedz ... i dołączam do was z czekaniem ;) pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj kriss! W naszym funduszu zwykle do miesiaca trwają procedury z zakwalifikowaniem i nadaniem numeru.Po miesiącu mogłam sprawdzać w przeglądarce. :kwiat:
ODPOWIEDZ