Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Walizka kurierem?

Post autor: malgorzatas »

Danae pisze:Witam wszystkich zainteresowanych przesłaniem walizki, :D
my dyskutujemy i chyba ktoś z poczty. podejrzał nasze forum, gdzie niektórzy "chwalą" niskie ceny i od 01 marca paczki wysłane za pośrednictwem ... drożeją. Miejmy nadzieję, że inne firmy tego nie uczynią!!!!
Nie tylko paczki...listy..przekazy pocztowe..wszystko jest droższe...pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam Danae, nie jestem podglądaczem na forum, tylko tak się składa że od wielu lat pracuję w Poczcie Polskiej. To że poczta ogłosiła oficjalnie podwyżkę za usługi to dlatego bo jest do tego zobligowana przepisami( tak jak podwyżka za prąd czy gaz) natomiast,wszelkiego rodzaju firmy kurierskie są w prywatnych rękach i oni decydują kiedy i ile podniosą za usługi, natomiast poczta musi mieć na podwyżkę odgórną zgodę. Co do nadziei że,inni nie podniosą stawek to tylko mogę zacytować powiedzenie //nadzieja to matka g....ch// Z poważaniem Marylka :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Marylka,konkurencja jest na rynku bardzo duża i firmy zyskają klientów,których poczta nie szanuje.Będą mieli ich więcej,więc raczej stawek nie podniosą.
Ja na poczcie w ostatnim czasie tyle razy się zawiodłam,że robię wszystko,by nie korzystać z usług tej instytucji.
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

małgorzatas, dobrze piszesz
...Ci co są zmotoryzowani się śmieją...bo nie maja takiego problemu...wkładają 2 walizki do samochodu i jadą...
Do tej pory ja też właściwie wszędzie jeździłam samochodem /i wiecznie miałam problem ze spakowaniem się - przecież wszystko się przyda. Teraz jadę pociągiem i autobusem, w jedna stronę. Natomiast z powrotem przyjeżdża mąż. Niestety z powodu pracy nie może mnie zawieść. Ale przyjeżdża już na święta!!!
Do wyjazdu mam 2 tygodnie i pewnie jak każdy, zastanawiam się jaką zabrać walizkę /czytaj: walizę/aby na te 21 dni zapakować wszystko co potrzebne. Nie raz sprawdziło się powiedzenie: w marcu jak w garncu. Trzeba być przygotowanym na wszystkie pory roku. Niby nie dużo zapakujemy, a taka ciężka?!Już widziałam się, jak ciągnę do pociągu bagaż i wkładam na półkę. Potem szybka przesiadka z językiem przy ziemi i znowu walczę z włożeniem do bagażnika w autobusie!!! Myślę, ze takie rozważania nie tylko ja "przeprowadza", ale większość z nas.
Całe szczęście, że są firmy kurierskie ;)
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

Marylko,
początkowo nie zrozumiałam o czym piszesz. Pisząc post w najmniejszym stopniu nie myślałam o Tobie jako podglądaczu. Przeoczyłam Twój post i nie wiedziałam, że jesteś pracownikiem poczty. Nie bierz tego do siebie ;)
Akurat jak wymienialiśmy na forum spostrzeżenia w TV ogłoszono podwyżki i dlatego się śmiałam, że ktoś nas podsłuchał.
Pozdrawiam
forumowicz

Felice miała bym dużo w tym temacie do powiedzenia ,ale niestety nie mogę na forum polemizować ponieważ obowiązuję mnie tajemnica służbowa... ;) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rozumiem dochowanie tajemnicy służbowej jest bardzo ważne.
Z usług Poczty Polskiej najbardziej podobają mi się jej ośrodki,z których dość często korzystam.
forumowicz

A wcześniej pisałaś że nie chcesz mieć nic wspólnego z pocztą, ale żeby korzystać z tańszych ośrodków to jest w porządku. :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiesz...mądry człowiek umie wybrać to co dobre ;)
W tych usługach poczta mi jeszcze nie podpadła :lol:
forumowicz

Felice w mądrych ;) czy w wyrafinowanych. :?:
ODPOWIEDZ