Krynica Zdrój - MIELEC

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marfed
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2023 00:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Krynica Zdrój - MIELEC

Post autor: marfed »

To my dziękujemy serdecznie za opinię, recenzję :D
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Duszyczka »

Dodam jeszcze bardzo ważną kwestię....łóżka...
Dużo ludzi skarży się na materace w łóżkach.że są zbyt miękkie lub wyleżane nierówno.Bajlepiej od razu sprawdzić aby nie było zamieszania i ewentualnie prosić od razu o inny pokój.Czasami przewrócenie materaca na drugą stronę sprawdza się lecz nie zawsze.Wtedy najlepiej prosić o pokój po generalnym remoncie.Tam jest wszystko nowe.( nawet z bidetem).Systematycznie remontują tu pokoje lecz jest tu dużo takich tylko odświeżonych i tam są te stare materace.Oczywiście zgłaszając problem warto też dopilnować aby był wpisany do zeszytu w recepcji i systematycznie pytać się kiedy problem zostanie załatwiony...Czasami warto być upierdliwym...UPS..😁
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze jedna cenna uwaga :D
Poruszam temat cuchnących skarpetami wykładzin podłowych.W naszym przypadku w upalne dni smrodek jednak zaczął uwalniać się ponownie.Pranie nie wystarczyło.
Osobom z wrażliwymi nosami proponuję od razu prosić o pokoje z niebiesko-granatową wykładziną
W tym kolorze jest ta nowo położona. We wszystkich pokojach z czerwoną w gwiazdki jest jeszcze przed wymianą i posiada zapach " czasu" 👣.
Nie warto też zaopatrywać się w wodę do picia.Około 200 m za ośrodkiem idąc ulicą jest wspaniałe ujęcie wody żródlanej.Krystalicznie czysta..oczywiście do picia jak najlepsza. Kuracjusze oraz tubylcy pakują całe bagażniki tej wody w różne butelki i kanistry.
Podsumowując...budynek z zewnątrz Mielca nie jest najpiękniejszy lecz w środku systematycznie coś remontują.
Niektórzy skarżą się na hałas w związku z tym.więc rownież warto zapytać o ciszę w pokoju.Zaznaczam tylko...że tam gdzie są remonty..pokoje są całe nowiutkie😄
Coś...za coś...
Jedzenie jest bardzo dobre.Porcje nie są duże...lecz do każdego posiłku jest zawsze coś do do gryzienia..dżem.smalec.chleb.zupa.sałatki.Nadwyżki dodatków są ustawiane na końcu stołówki.tuż przy drzwiach do kuchni.😉.Często do obiadku jest deserek w formie.arbuza.jabłka lub pieczonego przez nich ciasta.
Różne ciasta ich wypieków są też sprzedawane w recepcji.
. Można również kupić tam tutejsze wody mineralne...na różne schorzenia .piwko.napoje.
Czasami w kuchni są do kupienia swoje wyroby w formie słoiczków.:grzyby.dżemy no i ich pyszny smalec.Dzis można było w holu kupić różne oscypki.
Polecam kolację w Restauracji Łemkowskiej....Zaznaczam tylko.że warto wziąć jedną porcję na dwie a nawet 3 osoby..Mega wielkie porcje.
Spróbować też można tam piwko robione tylko pod ich zamówienie.
Obiekt jest 5-cio piętrowy.więc widoki z tej wysokości są przepiękne.My mamy z widokiem na wieżę.ktora wieczorami jest fajnie podświetlona.
Czasami tuż pod ośrodek przychodzi odwiedzić kuracjuszy piękna łania.Nic sobie nie robi z fleszy i okrzyków zachwytu na jej widok.
Pozdrawiam wszystkich którzy tu przyjadą
Nie bać się.Jest suuuper!!!
❤️Fruuuuu..👻
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

I mamy prawdziwy obraz Mielca :)
Czemu uważam , że prawdziwy ? bo znam nieco Duszyczkę , Jej trafność dostrzegania plusów i minusów , co ostatecznie daje nam rzeczywisty obraz :)

Dzięki Duszyczko :serce:
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: pitt53 »

To źródełko nazywa się dość ciekawie "Ciurkacz". Gotowaliśmy wodę z niego do kawy. Smak ciekawy. Wieża, o której wspomina Duszyczka to zapewne Słotwiny. Fajny opis "Mielca" jednak ja nie doświadczyłem w czasie pobytu zapachu skarpet z wykładziny. Mogliby jeszcze poprawić bazę zabiegową i byłoby całkiem nie źle.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Bardzo dziękuję za sercem napisany opis pobytu w Mielcu :serce:
Miło czytać, dużo można się dowiedzieć, pomarzyć o wyjeździe do Krynicy :roll:

Pozdrawiam Duszyczko :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Duszyczko dzięki za wyczerpującą opinię o Mielcu :serce: na pewno przyda się przyszłym kuracjuszom :D
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Duszyczko , oczywiście czytałam wszystkie Twoje wypowiedzi no i oczywiście podsumowanie .
Dziękuję bardzo :kwiat:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki kochani... :serce:
piszę to co czuję bez smarowania.😜
Właśnie ruszyliśmy w drogę powrotną.Za 2 godzinki kawka u naszej wspólnej koleżanki😘 :serce:
Szkoda wracać lecz taka kolej rzeczy. :( Tak jak to bywa atmosferę czynią ludzie..więc atmosfera była przednia. ;)
Mam nadzieję.że moje infa komuś przydadzą się
Polecam wieczór góralski....tak ku jeszcze lepszej atmosferze..Cena 65 zł..W cenie kiełbaska.herbata.chleb musztarda.tańce i śmiech do łez.
Popitkę można zabrać swoją lub kupić tam na miejscu.
Wyjazd do Budapesztu męczący. ale Tokaj i Bycza krew w niezłej cenie 😜
Papatki i buziole 😘😘😘
mecenas51
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2010 19:23

Post autor: mecenas51 »

Witam jestem obecnie w Mielcu grudzień 2024r. i opiszę jak jest na tą chwilę. Pokój mam żoną od strony lasu widok z okna ośnieżonych drzew przepiękny jak fototapeta. Relację będę pisał krótko na ten temat bo już napisałem długą ale nie weszła nie wiem dla czego może że była częściowo nie pochlebna.
ODPOWIEDZ