Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
A ja się zgadzam z Wami
Też nie czuję potrzeby poznawania przypadkowych , różnych osób , o różnych charakterach . Zdarza się , że rozpoznam w lokalu jakieś osoby , a co za tym idzie całą ekipę -- ale nie biegnę i nie przedstawiam się . Nie czuję takiej potrzeby . Wystarczy , że ktoś obok mnie krzyknie czyjeś imię , dosyć oryginalne imię - już wiem , że to ta osoba .
Ileż hipokryzji bywa w takich przypadkowych grupach
Ilu ludzi, tyle charakterów, osobowości, potrzeb.
Przeżyłam już trochę lat, doświadczyłam życiowo różnych sytuacji. W tej chwili biorę życie jakim jest. Nie biegam za ludźmi, ale też nie uciekam przed nimi. Nie mam nic do ukrycia, nie boję się oceny, więc poznanie kogoś nie wiąże się z żadnym ryzykiem. To ja decyduję, czy ktoś zostanie w moim życiu na dłużej. Obrabianie zada i hipokryzja to jest problem tych osób, nie mój…
Zgadzam sie z Felice ,spotkalismy sie w Busku bylo milo wesolo nikt nikomu tylka nie obrabia .Nie bylo takiej sytuacji po spotkaniach z ludzmi z NS,oby tak dalej
Genever pisze: 07 lut 2026 11:52
Wiesz Sniper ja osobiście nie dążę do pseudo bliskości na wyjazdach. Z różnych przyczyn, resztę da się ogarnąć. ... Jakieś szmery bajery na trzy tygodnie, nie bardzo.
..... nie każdy musi podążać za resztą, lubić przebywanie w grupie albo mieć ochotę na dzielenie się w sieci szczegółami że spotkań .Mam już ten komfort, że sama decyduję komu ile powiem o sobie, z kim spędzę czas, ile i czy to powtórzę. I dobrze mi z tym bo straciłam zbyt dużo czasu zadowalając ludzi wokół.
Przy okazji utworzenia tego posta chciałbym zapytać czy istnieje na forum post o praktycznym temacie np. Busko - sanatoria z tańcami- potrzeba rezerwacji np. już w poniedziałek, rodzaj muzyki, przekrój wiekowy, poniżej przykład:
Ustroń Złocień, dancingi w dni .....w menu tylko napoje i alkohol, w weekendy potrzeba wcześniejszej rezerwacji, są kuracjusze i przyjeźdzają miejscowi w weekendy, parking obok 3 piramidcena wejścia....., gra DJ muzyka lat 80 i disco polo, brak szatni Równica-dancingi w dni menu napoje,alkohol i deser i w tym ciasta, w weekendy a głównej sali obok DJ potrzeba rezerwacji, są kuracjusze NFZ i ZUS i przyjezdni w różnym wieku, DJ gra muzykę lata 80, disco polo i lata 70, parking obok kościoła, brak szatni działa wi-fi, możliwość poproszenia Dj o konkretne rytmy muzyki poprzez Klub kuracjusz Równica
Szukałem czegoś takiego przewodnika ale są tylko zdawkowe informacje, może warto by coś takiego stworzyć, ułatwi to z pewnością poruszanie po tańcach w pierwsze dwa tygodnie turnusu.
To tak poza tematem wolna myśl, może już ktoś ten temat stworzył?
Sniper pomysł ok ,tylko zaraz pojawią się posty maruderów, że zamiast się rehabilitować
szukają dancingów. i jeszcze tematy tworzą
Osobiscie lubię obserwować ludzi bawiących się w knajpkach .
Taniec jest świetną rehabilitacją ,ale po dłuższej przerwie paruletniej
bywa czasami kłopotliwy
????
O ile mnie pamięć nie myli
a niestety chyba zaczyna
Przed Pandemią chyba zapodałem taki temat
Gdzie mozna tańczyć
Oczywiście temat umarł bo zamiast byc pośrednio DROGOWSKAZEM dla Osób ,które w danej miejscowości pojawiaja się PIERWSZY raz i które
Lubią no ok
Posłuchać Muzyki i przytym wypić lampkę wina czy butelkę piwa
Pamiętam że było zweryfikowane kilka miejscowości
-Kołobrzeg
-Busko-Zdrój
-Krynica- Zdrój
Nawet pisząc tego posta werfikowałem w lupce hasła naprowadzające
Niestety poddałeem się
Ale zapewniam napewno przed pandemią czyli troszkę szukania w archiwum w zakładce Rózne
No i znalazłem
Gdzie sie bawić-tanczyć -Polecane osrodki Posty z 2012 roku
Felice pisze: 07 lut 2026 13:06
Ilu ludzi, tyle charakterów, osobowości, potrzeb.
Przeżyłam już trochę lat, doświadczyłam życiowo różnych sytuacji. W tej chwili biorę życie jakim jest. Nie biegam za ludźmi, ale też nie uciekam przed nimi. Nie mam nic do ukrycia, nie boję się oceny, więc poznanie kogoś nie wiąże się z żadnym ryzykiem. To ja decyduję, czy ktoś zostanie w moim życiu na dłużej. Obrabianie zada i hipokryzja to jest problem tych osób, nie mój…
Masz rację Felice Na szczęście poznawanie ludzi nie jest obowiązkowe Jedni wolą anonimowość, inni rozmowę. Każdy ma swój tryb: jedni ,,nie podchodzę", inni ,, hej pogadajmy" Świat jest wystarczająco duży żeby zmieścić oba podejścia - bez hipokryzji i bez spiny.