kruszynka pisze:A ja myslałam ,że to już miłość![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przetwory na zimę i nie tylko .......
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
-
forumowicz
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Przetwory na zimę i nie tylko .......
Nie płacz moja śliczna
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
ja mam inny przepis na kukułeczkę,a nawet dwa przepisyagalew pisze:Małgosiu, ale może ty masz inny przepismalgorzatas pisze:No to juz ja nie musze podawać
1 puszka mleka skondensowanego b/cukru
0,5l wódeczki 40%
35dag kukułek
cukierki najlepiej pokruszyć,dodać do mleka,podgrzewając rozpuścić.Ostudzić,do zimnego dolać wódeczkę i wymieszać.Schłodzić i smakować.
teraz drugi bez gotowania
0,5l wódeczki 40%
40dag kukułek
kukułki pokruszyć,wsypać do słoika,dolać wódeczkę.Zakręcić i zacząć zabawę z potrząsaniem aż do rozpuszczenia kukułek.Może kilka dni postać ale jest gotowe natychmiast po przefiltrowaniu.
na zdrowie
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
1 puszka mleka skondensowanego b/cukru
0,5l wódeczki 40%
35dag kukułek
cukierki najlepiej pokruszyć,dodać do mleka,podgrzewając rozpuścić.Ostudzić,do zimnego dolać wódeczkę i wymieszać.Schłodzić i smakować.
teraz drugi bez gotowania
0,5l wódeczki 40%
40dag kukułek
kukułki pokruszyć,wsypać do słoika,dolać wódeczkę.Zakręcić i zacząć zabawę z potrząsaniem aż do rozpuszczenia kukułek.Może kilka dni postać ale jest gotowe natychmiast po przefiltrowaniu.
na zdrowie
No i właśnie....najważniejsze, że można zaraz
- Princi
- Przyjaciel forum

0,5l wódeczki
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
mleko trzeba ugotować ale w dobie marketów można kupić gotowe karmelowe.Wymieszać z wódeczką i gotowe do natychmiastowej konsumpcji. Osobiście gotuję zawsze więcej puszek z mlekiem,bo to i wafle można przełożyć i wymieszać z wódeczką lub ze spirytusem.Za jednym zamachem jest co wypić i czym zakąsić
Słodkie...i z procentem.principiante pisze:no to jeszcze jedna expresówka
0,5l wódeczki
mleko trzeba ugotować ale w dobie marketów można kupić gotowe karmelowe.Wymieszać z wódeczką i gotowe do natychmiastowej konsumpcji. Osobiście gotuję zawsze więcej puszek z mlekiem,bo to i wafle można przełożyć i wymieszać z wódeczką lub ze spirytusem.Za jednym zamachem jest co wypić i czym zakąsić![]()
![]()
- Princi
- Przyjaciel forum

no to jeszcze jedna słodko-procentowaSuzen pisze:Słodkie...i z procentem.principiante pisze:no to jeszcze jedna expresówka
0,5l wódeczki
mleko trzeba ugotować ale w dobie marketów można kupić gotowe karmelowe.Wymieszać z wódeczką i gotowe do natychmiastowej konsumpcji. Osobiście gotuję zawsze więcej puszek z mlekiem,bo to i wafle można przełożyć i wymieszać z wódeczką lub ze spirytusem.Za jednym zamachem jest co wypić i czym zakąsić![]()
![]()
30dag krówek
250ml śmietany 18%
0,5l wódeczki 40%
krówki rozpuścić w garnuszku,dodać śmietanę,nie zagotować.Wystudzić,dodać wódeczkę,nalać w kieliszek,usiąść i smakować
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy