Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: Cygana »

Życzę Wszystkim dużo miłości... a Walentynki niech trwają cały rok czego Wam życzę :serce:
Florciu zdrówka... :kwiat:
Za kwiaty dziękuję...Bozenko zwolnij...Gosiu sukienka piękna...Wszystkie piosenki ładne ,tak jakoś zrobiło się na sercu ...tyle miłości w tej naszej kamienicy...Andy ,tak trzeba odnawiać to można mieszkać i mieszkać...Florka pięknie to napisałaś... Miłego popołudnia :serce:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Padam na pychol. Ostatnio co drugi dzień robię po 100 km w jedną stronę...... i tak do wtorku. Ale cóż, tak się pokręciło i trzeba pozałatwiać parę spraw.

Florciu...... piękny ten cytat. Aż się zadumałam, bo właśnie wyprowadzam mamę....... zamykam pewien rozdział w Jej życiu..... napływają wspomnienia :) I zdrowiej dziewczyno...... wiosna idzie, czas na zwiewne sukienki :D

Cyganie widzę podoba się w nowej pracy, zadowolona...... cieszę się. I trzymam kciuki za dalsze powodzenie. :kwiat:

Gosia jest.......... znaczy dopilnuje, by Czesio przed tym ślubem jakiś sprośnych przyśpiewek się nie nauczył :D

Gienia to niech uczy naszego Alego śpiewać "sto lat"........ by nie wyskoczył z jakimiś murzyńskimi śpiewami :D

Andrzej to chyba pilnuje, co by w kamienicy wszystko toczyo się spokojnym i utartym rytmem, by nikt jakiegoś numeru nie wywinął :D

I Zdar_ka miło powitać........ fajnie ujrzeć jak ktoś zagląda i choć pomacha łapką, że był, że pozdrawia, że jeszcze wstąpi kiedyś :)

I zwolnię dziewczyny...... ale teraz czas mnie goni, mam terminowe załatwienia i cóż, muszę się wyrobić. Mam nadzieję, że po wtorku będzie już spokojniej :)

Dobrej nocy życzę.......... i udanego jutra. :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: malgorzatas »

Witam wszystkich serdecznie :kwiat: dzisiaj nikt z bułeczkami ani z drożdżówkami nie zawitał :o to nic ja zostawiam Wam piosenkę i życzę spokojnego piątku...

https://www.youtube.com/watch?v=_l-QykdGj3c

Bożenko :kwiat: Wszyscy ćwiczymy swoje role... :D
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ROZMOWA LIRYCZNA

- Powiedz mi jak mnie kochasz.
- Powiem.
- Więc?
- Kocham cię w słońcu. I przy blasku świec.
Kocham cię w kapeluszu i w berecie.
W wielkim wietrze na szosie, i na koncercie.
W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach.
I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona.
I gdy jajko roztłukujesz ładnie -
nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie.
W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku.
I na końcu ulicy. I na początku.
I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz.
W niebezpieczeństwie. I na karuzeli.
W morzu. W górach. W kaloszach. I boso.
Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą.
I wiosną, kiedy jaskółka przylata.
- A latem jak mnie kochasz?
- Jak treść lata.
- A jesienią, gdy chmurki i humorki?
- Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki.
- A gdy zima posrebrzy ramy okien?
- Zimą kocham cię jak wesoły ogień.
Blisko przy twoim sercu. Koło niego.
A za oknami śnieg. Wrony na śniegu.

K.I. Gałczyński

Mój ulubiony
:oops:
Jutro z rana będą bułeczki :kwiat: Miłego... :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pięknie...aż mi się łezka zakręciła...jakoś się na starość rozczulam. Dzisiaj do pracy nie dotarłam, grypa ma mnie w objęciach, do lekarza miejsc brak. A miałam w planach pisać i pisać i pisać...no bo czasu faktycznie malutko. Buziaki ale z daleka ,ciągle prątki rozsiewam.
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mnmhmmm...pychota. Wciągnęłam jedną z masełkiem i serdelkiem. Tak mi się jakoś zachciało. U nas wstaje cudowny słoneczny dzień. Dla mnie w łóżku chociaż zwlekę 4 litery bo piesek już czeka a małżonek też złożony niemocą.
Życzę Wam słoneczka, spacerów, wyciągnięcie ręki i już wiosna. No....koty mogłyby troszkę mniej entuzjastyczne podchodzić do tematu.😁
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień Dobry w ten piękny i słoneczny dzień...u mnie słońce i tylko słońce :D rano było minus 3 stopnie ale teraz to słupek pnie się do góry..
Wszystkich pozdrawiam i życzę spokojnego dnia...do usłyszenia :serce:

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

""Gdy nikt mnie nie rozumie,gdy,nic mi nie wychodzi,Ty dajesz mi nadzieję,pocieszenie i radość do życia""

https://www.youtube.com/watch?v=bcvvRYYoGxg

Tymi słowami i piosenką witam mieszkańców kamienicy ,widzę że wszyscy zrobili sobie wolne...bywa i tak..trzeba odpocząć od komputera :)

Miłej niedzieli życzę ...słoneczko świeci i jest cudna pogoda to się zbieram...może wieczorem zajrzę do Was... :kwiat:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Cześć Gosiu........ cudny dzień :)
Szybki obiad i ruszam na spacerek. Ostatnie dni siedziałam z nosem w pajęczynach to muszę nawdychać świeżego powietrza :)

Wszystkim życzę uroczego dnia i pięknych chwil :) Zdrówka wszystkim niedomagającym i pogodnego nastroju :)
ODPOWIEDZ