ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Mentalny masaż bardzo pomógł i ruszyłam do dalszych zajęć. Robiłam bukiety do wazonów. :D
Ale bardziej przyziemne sprawy czekają, choć dziś postanowiłam robić to, co do mnie szczególnie przemawia i rezonuje. ;) :lol: Stąd to nieplanowane, spontaniczne zbieranie jagód i teraz jeszcze nie wiem co z nimi zrobię. Miałam iść na łatwiznę, a Ty mi tu z wyższą półką wyskoczyłeś i się waham, jak ten baca. ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cieszę się, że chociaż mentalnie mogłem Ci pomóc :D .
Baca się nie waha..... to bacy się wahają ;) :lol: .
Zażartowałem, a Ty już za stolnicę się bierzesz :lol: ........ zrób omlet czy naleśniki albo racuchy z jagodami.
Szybko i mało składników potrzeba :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jesteś bardzo pomocny człek. :D
Nie znam się, nie jestem bacą. :lol: :lol:
Widzisz jak mnie łatwo podpuścić. Następnym razem pisz, że żartujesz. :P
Chałupa po najeździe prawie doprowadzona do porządku (schną podłogi), to chwila odpoczynku na hamaczku z espresso tonickiem. :D
Pogoda dzisiaj dla mnie idealna, ciepło - 27°C, ale nie upalnie. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A możesz mi powiedzieć jak ostatnio długo robiłaś pierożki ? :roll: , czy do wieczora zdążyłabyś ?...... dzisiejszego dnia ;) :lol: .
To skąd wiesz, że baca się waha ? :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zdążyłabym, ale nie 100. :lol:

Siedział baca na skale i myślał. Przychodziłam obok ;) i go spytałam o czym tak rozmyśla. Baca odpowiedział, że zastanawia się czy iść na poprawiny wesela, bo na weselu babę mu zgwałcili, a jego obili. Baba chce iść, a on się waha. :P :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No nie wiem nie wiem, z jagodami się ciężej robi :oops: . Pewnie jakieś 10-20..... na jeden raz ;) .
Dobrze, że nie chodzę na wesela :P ...... nic mi się nie waha :lol: .
Oglądam dokument pt. "Pokolenie ekranów - chore pokolenie ?" poświęcony w szerokim znaczeniu uzależnieniom od ekranu.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Eee, 50 bym zrobiła, ale że mi makaronu z zupy zostało, a jedzenia żadnego nie wyrzucam, to zrobiłam sos jagodowy do niego. Pyszne było, smaki dzieciństwa. :P Resztę zasypałam cukrem, schowałam do lodówki, to albo wyjem, albo włożę do słoiczka na zimę. :D
Też nie chodzę na wesela, chyba, że nie można się wymigać, bo za bliska rodzina. :P
Przyznam się, że zauważam u siebie objawy tego uzależnienia. :o :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już nie chciałem takiej łatwizny Ci sugerować :roll: ....... a jednak wybrałaś ;) :lol: .
W programie skupiają się na od już niemowlaka :!: do nastolatków. Najgorszy wpływ ma jak łatwo przewidzieć na niemowlaków, bo rodzice nie wiedzą jak wychowywać czy uczyć lub uspokajać płaczące.
W późniejszym wieku uzależnienie jest tak silne, że zapominają o całym świecie, a w szczególności jedzeniu i spaniu...... Ty chyba takich nie masz ? :roll: .
Większość z nas ma w różnym stopniu, bo wszelkie informacje czy rozrywkę czerpiemy z elektronicznych mediów, a czy to będzie tv czy komp czy telefon, to wsio rybka. Jeżeli możemy przeżyć bez tych "udogodnień" przez tydzień, to jest dobrze :lol: ...... a zaczęło się tak niewinnie od wideo :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, wiadomo, że aż tak to nie mam. :roll: Ale jeszcze kilka lat wstecz, nie miałam problemu odłączyć się całkowicie od ekranu. Teraz
pochłania mnie Internet. Co z tego, że nie oglądam tv, czy nie słucham radia, gdy zamiast tego słucham podcastów czy oglądam filmiki na YouTube. Różnica jest taka, że sama decyduję co chcę i kiedy chcę obejrzeć, że dostosowuję treści do moich zainteresowań, że pozwala mi to się rozwijać. :roll:
Ostatnio myślałam właśnie, żeby zrobić sobie taki reset np. tygodniowy i zobaczyć co się będzie działo. :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To od razu weź tygodniowy urlop....... od obowiązków :lol: i oddaj się przyjemnościom ;) .
ODPOWIEDZ