Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: Pogaduchy

Post autor: Gość »

Felice pisze: 14 paź 2021 10:06 Dobry dzień 😘
Piękna złota , słoneczna jesień w górach całkowicie mnie usatysfakcjonowała. Nie przepadam za leżeniem nad basenem z drinkiem z palemką w Egipcie, czy gdzie indziej. Ja muszę być w ruchu, więc nawet najtańsza opcja all mnie nie podnieca.
Przetrwać listopad, a potem to już piękna zima, którą lubię 😎. Każdemu spędzania wolnego czasu jak lubi najbardziej życzę.
Nigdy w życiu w tej opcji nie leżałam nad basenem. Bierzesz auto, wycieczki i mam i reset i to co lubię czyli poznawanie nowych miejsc. Ale fakt spotykam ludzi, którzy spoza hotelowego baru i basenu nic nie widzieli. No cóż co kto lubi i czego potrzebuje. Ważne aby wrócić cz uśmiechem i poczuciem dobrze spędzonego czasu.
Koniec z tematami wojaży na dzisiaj 😁
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

forumowicz pisze: 14 paź 2021 08:25 Hej Kleine 😁 czy naprawdę wszystko musimy rozbierać na czynniki pierwsze?

Nie lubię jesiennej szarugi i sorry ale ośrodki całoroczne nad morzem nie działają dwa miesiące...a szczerze jak nie muszę to nie płacę bo ktoś dowala marżę bo taki ma klimat. Gdyby biznes się nie opłacał to nie rosła by lawinowo ilość domków i apartamentów prawda? A inwestycje małe nie są...
Ponurą jesienią marzy mi się ciepłe morzem, lody i dobra lokalna kuchnia za połowę tego co zapłacę u nas, co zrobić? 😁
Ps. 2000 tysiące to full pomijając oczywiście wycieczki i zimne piwko.
Zobaczymy co los przyniesie. Masz rację odnośnie możliwości ,mnie najbardziej ogranicza totalny brak wolnego czasu i kasa na te wyjątkowe podróżnicze marzenia. Ale ważne aby plany i marzenia mieć.
Super dzionka życzę.
Nie muszę, ale lubię i tak działa mój umysł, co zrobisz jak nic nie zrobisz, ja to akceptuję.😁
Sorry Majeczko, nie każę Ci jeździć nad Polskie morze zimą. Zamiast spędzać wolny czas tutaj, leć na Cypr, bo warto i bądź szczęśliwa. :kwiat:
Przedstawiłam tylko swój punkt widzenia i nie twierdziłam, że ośrodki działają tylko w sezonie, ale nie oszukujmy się zainteresowanie jest mniejsze, a koszty wzrastają. Poza tym dlaczego jesteśmy gotowi zapłacić więcej za podróże zagraniczne (oczywiście koszt powinien wzrosnąć o cenę transportu)? Bo co, mają lepszy klimat? Wszędzie żyją ludzie, którzy tak samo chcą godnie zarabiać, a Polska nie jest gorsza. A jak ktoś chce ponarzekać na wysokie ceny i chłodny klimat to zapraszam do Norwegii. :lol:

Hej, dziewczyny👋
Też mnie nie podnieca leżenie nad basenem. Max dwa dni tak wytrzymam i mnie nosi, ale zgadzam się z tym, że każdy powinien podróżować tak jak lubi, ważne by sam był z tego zadowolony.😊
Gość

Też napisałam co czuję. Gdybyśmy lubili to samo... byłoby cholernie nudno.A nudy nie lubię nie tylko tej "basenowej" 🤭 ale dla wielu mój sposób to dopiero nuuuuuda ☺️
A Skandynawia..droga ale przepiękna. Odnalazłabym się, spędziłam trochę czasu w Szwecji... lata temu.
Co do zarabiania... jasne ale wolny wybór to podstawa, niekoniecznie dobrostan właścicieli apartamentów, domków i hoteli. Inwestycje mnożą się jak szalone, nie widzę biedy w tym obszarze i tyle.
Co mnie wzięło na te podróże 🤣 może dlatego, że do kwietnia tylko weekendy zostały.
A wieczorem drink z rurką na własnej kanapie.😁
Spadam do bardziej produktywnych aktywności.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A pewnie, że tak i tu jak najbardziej się zgodzę z Tobą, a dobrostan właścicieli tak naprawdę zależy od klientów, a więc nas samych. To są naczynia połączone. Jak ktoś wywali ceny z kosmosu, a warunki nie są tego godne, to szybko życie zweryfikuje, ale póki jest popyt, jest podaż, a ceny rosną w górę. Tak jest w każdej dziedzinie. Zobaczcie co się dzieje na rynku nieruchomości, jakie są ceny, :shock: a ludzie kupują, kupują...
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

A mnie się nie marzą żadne wyjazdy ;)
Marzy mi się przezimować bez bólu w ciepłym domku :) Na wiosnę będzie mi się przewracać w głowie ;)
... ale to jeszcze pół roku :roll: A te leżaczki,piasek....drinki z parasolkami, to nie dla mnie :roll:
Ja prosta kobitka z prowincji jestem.... męczą mnie luksusy ;) Mnie, to tylko wygodne trepy na nogach,
ładne widoczki wokoło i nic do szczęścia więcej nie trzeba :roll: ...chociaż bratnia dusza koło... mile widziana :D

Przejaśnia się w końcu ,bo rano,to był spacer we mgle :roll:
Macanka bez macania zaliczone,to można zielonej się napić i pomyśleć co dalej ;)

Dzień dobry :kwiat: z pozdrowieniami 🖐
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Oj to ,to Nucia… ta bratnia dusza to dopiero robi robotę… 😁
Ja uwielbiam poznawać miejsca , chłonąć życie miejscowych i smakować ich specjały.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

To możemy razem na łazęgę wyjeżdżać :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Możemy…
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też jak jeżdżę to po pierwsze są to piękne miejsca, nazwijmy je przyrodnicze, bo dla mnie nie ma nic piękniejszego niż dzieła matki natury. Potem wybieram prowincję, by poznać świat ludzi tam żyjących, najchętniej przez smakowanie potraw. Wówczas robię wyjątek i zjem też mięsko. Zajrzę czasem do metropolii, bo bywają naprawdę piękne, ale po jednym dniu w dużym mieście mam dość, bo też jestem z prowincji i dobrze mi z tym. 😊
Gość

Lubię mięsko i prowincję. Bratnia dusza na wagę złota. Niewiele ich w moim życiu ale za to sprawdzeni. ❤️
ODPOWIEDZ