Nie martw się na zapas,pociągów masz kilka w ciągu dnia i to bezpośrednich.Ja na Twoim miejscu jechałabym tym o 21.10,bo jedzie najkrócej i byłabyś w Kołobrzegu o fajnej godzinie.Wienia pisze:Aniu dziękujęcieszę się bardzo martwi mnie tylko sprawa biletów bo termin wakacyjny,ąle jutro wszystko się wyjasni bo muszę odebrac skierowanie na Batorego.
Wyjazd ze zwrotów
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Wyjazd ze zwrotów
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Remik pisze:Zobaczymy co inni powiedzą , bo ja jak sam bym musiał odebrać nawet samochodem to koszt dojazdu do NFZ ze 150 zł zbyt wiele kurczę pieczoneWienia pisze:Remik ja umówiłam się,że odbiorę sama ,za krótki czas aby doszło ,jutro jadę po skierowanie.A czy wysyłają do ośrodka
W piątek wydzwoniłam zwrocik, i choć do wyjazdu miałam równo 14 dni, uprzejma Pani w NFZ poinformowała, że odbiór zwrotów jest możliwy tylko osobiście, gdyż wysyłają poleconym ... a taki troszkę idzie i poczta może nie dojść. (oddział małopolski)
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Wszystko zdążysz ogarnąć,(dla chcącego nie ma nic trudnego).
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA .
Ponieważ czasu mało piszę ogólnie,myślę,że to rozumiecie bo i sytuacja wyjątkoa.
-
malopolanka
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 lip 2016 09:21
- Staż sanatoryjny: 4
Wienia pisze:HURA !HURA! Kochani niesamowita sprawadostałam zwrot do mojego wymarzonego miejsca
![]()
Kołobrzeg mam na spakowanie 3 dni turnus od 14.07 sanatorium MSW ul Portowa 22 .Jestem przeszczęśliwa.![]()
![]()
![]()
A to bardzo ciekawe jest, bo ja dzwoniłam codziennie od 1 lipca i podobno żadnych zwrotów nie było- oprócz 1 raz smętnej Krynicy.
No cóż...
-
malopolanka
- Aktywny Kuracjusz

W piątek wydzwoniłam zwrocik, i choć do wyjazdu miałam równo 14 dni, uprzejma Pani w NFZ poinformowała, że odbiór zwrotów jest możliwy tylko osobiście, gdyż wysyłają poleconym ... a taki troszkę idzie i poczta może nie dojść. (oddział małopolski)[/quote]
No ciekawe, ciekawe- bardzo wręcz interesujące- bo ja miałam komunikat od pań, że zwrotów w ogóle przez cały tydzień nie było.
No cuda, panie cuda...a tu zwroty- i to nad morze!
a w rzeczony piątek- też NIC NIE BYŁO cały dzień ..... no to złożę zażalenie- nagrania są:)
- Remik
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 lip 2016 18:11
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Mówiłam że się uda
Może jutro coś opiszę , dziś jestem zmęczona i tylko tak kukłam na forum bo się stęskniłam! Pozdrawiam wszystkich i do jutra
-
malopolanka
- Aktywny Kuracjusz

Ja doskonale to rozumiem, ale informacja "od tygodnia nie ma żadnych zwrotów" różni się od - np "zwroty są już nieaktualne". A informację, czy zwrot dotyczy mojego schorzenia można sprawdzić dopiero po podaniu numeru skierowania, prawda? Tak zrobiono na samym początku- 1 lipca był Polańczyk, który się nie nadawał i ok. Potem nikt mnie o skierowanie nie pytał, tylko było, że "zwrotów żadnych nie ma " .Remik pisze:zwrot może być kilka minut i znika poza tym może to być inny rodzaj schorzenia
Dziś panie nie raczyły nawet odbierać- był zwrot rano- znów Krynica, ale nie mogłam się już potem dodzwonić, bo ta p.... ani kazała mi dzwonić na inny wewnętrzny, zamiast mnie przełączyć (co wcześniej robiła) i było po herbacie.
I tak, potrafię odróżnić sygnał: zajęty i komunikat oczekiwania od komunikatu "numer nie odpowiada". Zwłaszcza kiedy dzwonię bez przerwy przez godzinę na 4 numery po kolei.
No cóż- do środy burze i trąby powietrzne, potem do 25 lipca- znaczne ochłodzenie, jak mówi TVN.
Może dostanę wreszcie ten regularny przydział jeszcze na sierpień