Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Hipokryt »

GIENIA pisze: 24 wrz 2020 09:34 (...)
Marku , a czemu Ty nam podajesz tylko dane o zarażeniach , a nic nie piszesz o ozdrowieńcach .
(...)
Szanowna Gieniu 😙
Robię co mogę, aby w tym temacie były przedstawiane bieżące ciekawe informacje związane z tematem koronawirusa. O szczegóły powinien zadbać Ojciec Założyciel tego tematu. A najciekawsze są prywatne rozmowy w temacie publicznym nie związane z tematem jak np. TUTAJ :shock:
Pozdrawiam serdecznie 😎
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Gieniu :serce:, odpowiadam

Po pierwsze, taki wolontariusz musi dziś zrobić test, a potem jak już wejdzie, to wyjść oczywiście nie może przez tydzień, miesiąc lub dłużej (siostry zapewniały nocleg i wyżywienie za drobną opłatą wszystkim wolontariuszom chętnym do pomocy, inaczej dziś nie można).
Dlatego najlepiej jak to jest samotny emeryt lub rencista, który może się odizolować od świata na jakiś czas, bo chce zrobić jeszcze w życiu coś dobrego dla innych.

Wolontariat Gieniu, nie jest naprawdę czymś ani nowym, ani rzadkim. Istnieje w Hospicjach, DPS-ach, ZOL-ach itp miejscach. Młodzi pomagają fizycznie, starsi czasem tylko i aż swoją obecnością. Nie masz pojęcia, jakie to ważne, po prostu być przy kimś.

Poznałam kilku takich cudownych ludzi w Gliwicach, gdzie przez prawie 4 lata sama byłam w takiej roli odwiedzając w miarę moich możliwości daleką krewną, o której rodzina zapomniała. I szybko stałam się również "najbliższą" osobą dla dwóch innych pań w pokoju (89 lat i 92 lata), których chyba nikt nie odwiedzał.

A myślę, że ta Siostra na FB, widząc pewnie ciężką śmierć na koronawirusa (staruszków nie zawsze brali do szpitala) napisała ten apel "przez łzy", bo pewnie też, jeśli miała wykształcenie medyczne (a wiele zakonnic w takich ośrodkach ma) była "winna" oszczerczej i kłamliwej propagandzie, dopisywaniu Covidu do dokumentacji chorych itp. Gieniu, łatwo jest oskarżać cały świat, duuuużo trudniej pomagać chorym i cierpiącym.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Bardzo Przepraszam za Błąd w podanej liczbie zachorowani :!: Pozdrawiam i trzymajcie się ZDROWO :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Dziękuję Bardzyk :kwiat: za odpowiedź . Idea wolontariatu jest mi znana . Nie wiedziałam jednak , że wolontariusz poddawany jest obecnie zamknięciu . Nic więc dziwnego , że nie ma chętnych . Na takich zasadach to i bez pandemii byłoby raczej o Nich trudno .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

andrzej1955 pisze: 25 wrz 2020 15:33 Bardzo Przepraszam za Błąd w podanej liczbie zachorowani :!: Pozdrawiam i trzymajcie się ZDROWO :)
andrzej55 - spokojnie, nie przejmuj się, bo "nie myli się tylko ten, co nic nie robi" :lol:
Zapewne korzystałeś z nieoficjalnych danych i szkoda, że nie podałeś źródła informacji ;)
A błędne dane zawsze możesz skorygować :)
Oficjalne dane o sytuacji epidemicznej w kraju, zawsze aktualne znajdziesz na Twitterze Ministerstwa Zdrowia [link]
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2020 23:46 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Bardzyku kochana :serce: :kwiat: , jesteś wrażliwą osobą i znającą ten świat , wiem o tym doskonale choć teraz piszę do Ciebie tutaj , na naszym forum . Ale wiesz ? Nasza Gienia jest w porządku i wie co to znaczy , zapewniam Cię . Miło mi , że wchodzisz coraz dalej w tematy na NS , Twoje doświadczenie i poglądy nie jednej osobie przydadzą się . Pozdrawiam cieplutko , zdrówka bo to najważniejsze :serce: :kwiat: :D .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Hipokryt pisze: 25 wrz 2020 13:56 Robię co mogę, aby w tym temacie były przedstawiane bieżące ciekawe informacje związane z tematem koronawirusa.
O szczegóły powinien zadbać Ojciec Założyciel tego tematu.
Pozdrawiam serdecznie 😎

Przycupłem w kątku i śledzę.
Jakby ktoś się pytał - to dbam o detale.
Zasuwajcie dalej ku chwale Ojczyzny.
A potem pozostaje jedynie - Alleluja i do przodu.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Zadam przewrotne Pytanie

Czy ktokolwiek widział ?

Szczepionkę przeciw grypie na sezon 2020/2021

Pan w TV mówi
Szczepcie się
Pan Minister Mówi
Szczepionki dla Seniora 75+ Za darmo
Dla przewlekle chorych z Rabatem 50%

Pan Minister Nowy poprzez Swojego chyba rzecznika czy vice rzecznika ( każdy w randze Ministra )
Twierdzi ,że Szczepionki są w trakcie zatowarowania w aptekach

Mam ten Tajemny nr. od Mojej Pani Doktor
Mam dostęp do Kilku Aptek - Katowice, Kraków, Rzeszów, Warszawa Olsztyn Gdańsk i na Koniec Wrocław
Robię szybki e-mailing tzn telefoning i po wykonaniu 20 Połączeń
Okazuje się że wszędzie Brak

acha Recepta ważna tylko 14 dni
Gość

Post autor: Gość »

A taki miałem przyjemny dzionek...😒
A poważnie - w Warszawie i dostępnych mi okolicach polowanie nieudane. Wszędzie odpowiedź podobna: zamówiona, nie wiemy ile dostaniemy, proszę się dowiadywać. Chyba zrezygnuję, brak mi wytrwałości w takich sytuacjach🤔
Oczywiście we wszystkich aptekach nie byłem, może pojawiam się nie tam gdzie trzeba.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Tak tak , bo to są uciekające szczepionki :lol:
ODPOWIEDZ