Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2017 07:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2017 07:57
- Staż sanatoryjny: 4
Dziękuję za zaangażowanieLisa pisze: 04 kwie 2021 22:29 Dobry wieczór, powtarzam obecnym znajomym, że na forum oprócz pytań, trzeba jeszcze coś przekazać z pobytu, takie są zasady, spróbuję oczywiście, bo Danio to miły, spokojny człowiek.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
TEORETYCZNIEAnia06 pisze: 04 kwie 2021 18:52 Witajcie kochani. Może orientujecie się czy mając Szpital Uzdrowiskowy można ubiegać się o przydział ze zwrotów???. Pozdrawiam serdecznie.
Jest taka opcja .
Pytanie TYLKO ile dni przed Trafi do Funduszu takie skierowanie.
Musisz Pamiętać ,że aby odesłać skierowanie "Szpitalne" trzeba mieć Mocne atu.
Ale zdarzają sie
Minusem może być test na Covid
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
O SUPERLisa pisze: 04 kwie 2021 13:27 Cześć Wszystkim, właśnie wróciłam z obiadu o 12:45 i powiem tak, wybieramy się przed 14 do Grzybowa na spacer, czyli ja, Branka i Kasia, Mimi znalazła inne towarzystwo, z resztą ja się nie narzucam, Ryszard, cóż, po pierwszym spotkaniu okazało się, źe to jest ostatnie, dzisiaj po śniadaniu znowu ja, Kasia, Danio Unio i Jarro z forum byliśmy na spacerze, Dania poznałyśmy dzisiaj osobiście, mieszka w Mesko, Jarro jest w Muszelce, mijaliśmy się do tej pory i nie wiedziałam, że to chłopak z forum.Darek, w Muszelce warunki też są na wysokim poziomie, otwarta kawiarnia, wyobraź sobie, że Kaśka w Mewie trafiła na panią doktor B.... i jest zadowolona z zabiegów, ja też już zamieniłam wieloosobowe jacuzzi na indywidualną kąpiel solankową, a kąpiel perełkową na masaż, więc jest ok. Zdrowych Świąt, nadziei na spokojniejsze dni.
Dobrze że udało Ci się trafić na Zabiegi.
Fakt ostatnio Uzdrowisko podniosło standard wykonywanych zabiegów jak i zainwestowano w sprzety czy łózka do masażu ,które zapewne są Mocno oblegane.
Wspominasz o spacerach
Z tego co kojarzę w Kołobrzegu obok Ikara oraz Verano sa prywatne wypożyczalnie rowerów i to w cenach Konkurencyjnych do Miejskich.
Ja podczas Mojego ostatniego pobytu w Kołobrzegu w roku 2019 wprost za bardzo małe pieniądze byłem właścicielem owego miejskiego bicykla .
Najważniejsze sa one serwisowane a tras rowerowych jest od liku kierunek Mrzeżyno czy do Ustronia na ...lody .
W Kołobrzegu też jest kilka ścieżek rowerowych.
Fajnie że udało Wam się dostać do Pani Doktor Specyficzna ,ale Fajnie dobiera Zabiegi
Pozdrawiam Świątecznie
-
Danio Unio
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 30 wrz 2019 14:04
-
berbla65
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 mar 2019 12:28
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 6 razy
Danio Unio brawo za relację z pobytuDanio Unio pisze: 05 kwie 2021 11:12 To kilka słów ode mnie po pięciodniowym pobycie w Kołobrzegu. Pandemia bardzo utrudnia zabicie wolnego czasu i trzeba sobie organizować ten czas we własnym zakresie. Spotkaliśmy się w pewnym gronie z tutejszego forum i to jest na plus, coś tam będziemy próbowali ogarniać, jakieś rowery, spacery itp w miarę sprzyjającej pogody. Na ogół w ośrodkach w których jest każde z nas panuje ten sam klimat czyli nuda, każdy idzie na posiłek, zabiegi i zamyka się nie tylko w swoim pokoju ale też zamyka się na ludzi. Jeszcze raz powtórzę że jest temu winna pandemia i brak jakiejkolwiek organizacji typu wycieczki, spotkania, zamknięte świetlice, brak dostępu do np bilarda stołu do ping-ponga nie mówiąc też o basenie czy saunie w ośrodku sportowym Milenium Kołobrzeg które dwa lata temu jak tu byłem temu tętniło życiem. W Arce są koncerty wieczorami ale np czynna kawiarnia jest tylko jedna w Muszelce, innych przynajmniej ja otwartych nie widziałem. Współlokatorów też dobierają raczej na siłę bo dużo jest małżeństw i starszych osób. Ja mam kolegę sporo starszego ode mnie a jedynek jest jak na lekarstwo. Widać to na stołówce kto z kim siedzi i jedynek jest na prawdę tylko kilka. Co do Świąt. U mnie jest MEGA uroczyście, stroiki, posiłki atmosfera iście Świąteczna ale w innych ośrodkach z relacji od ludzi wiem że już tak różowo nie jest. To wszystko się też rozkręca ale najważniejsi są w tym wszystkim ludzie i muszą sami wyjść z inicjatywą i organizacją bo czasy są trudne. Mam kila telefonów od osób z pytaniami. Sam też przed wyjazdem chciałem czegoś sie dowiedzieć i tylko zdawkowe odpowiedzi. Najważniejsze zabrać ze sobą uśmiech, pozytywne podejście i korzystać z tego co nam oferują a o resztę musimy zadbać sami. Z doświadczenia wiem że potrzebna jest jakaś osoba z charyzmą, organizacją i wtedy ludzie sami zaczynają się otwierać na życia towarzyskie.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy