Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Perła Bałtyku Kołobrzeg od 01.04.2021 r.

Post autor: Lisa »

Dobry wieczór, powtarzam obecnym znajomym, że na forum oprócz pytań, trzeba jeszcze coś przekazać z pobytu, takie są zasady, spróbuję oczywiście, bo Danio to miły, spokojny człowiek.
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Joni123 »

Cześć, tzn czegoś tu nie rozumiem, proszę może ktoś mnie oświeci...post jest na Perłę Bałtyku, a piszecie że śpicie w Muszelce itd,... to jak Perła jest zamknięta? Czy czegoś nie doczytalam😉
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Joni123 »

Lisa pisze: 04 kwie 2021 22:29 Dobry wieczór, powtarzam obecnym znajomym, że na forum oprócz pytań, trzeba jeszcze coś przekazać z pobytu, takie są zasady, spróbuję oczywiście, bo Danio to miły, spokojny człowiek.
Dziękuję za zaangażowanie 😊😊😊
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Ania06 pisze: 04 kwie 2021 18:52 Witajcie kochani. Może orientujecie się czy mając Szpital Uzdrowiskowy można ubiegać się o przydział ze zwrotów???. Pozdrawiam serdecznie.
TEORETYCZNIE
Jest taka opcja .
Pytanie TYLKO ile dni przed Trafi do Funduszu takie skierowanie.
Musisz Pamiętać ,że aby odesłać skierowanie "Szpitalne" trzeba mieć Mocne atu.
Ale zdarzają sie
Minusem może być test na Covid
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Lisa pisze: 04 kwie 2021 13:27 Cześć Wszystkim, właśnie wróciłam z obiadu o 12:45 i powiem tak, wybieramy się przed 14 do Grzybowa na spacer, czyli ja, Branka i Kasia, Mimi znalazła inne towarzystwo, z resztą ja się nie narzucam, Ryszard, cóż, po pierwszym spotkaniu okazało się, źe to jest ostatnie, dzisiaj po śniadaniu znowu ja, Kasia, Danio Unio i Jarro z forum byliśmy na spacerze, Dania poznałyśmy dzisiaj osobiście, mieszka w Mesko, Jarro jest w Muszelce, mijaliśmy się do tej pory i nie wiedziałam, że to chłopak z forum.Darek, w Muszelce warunki też są na wysokim poziomie, otwarta kawiarnia, wyobraź sobie, że Kaśka w Mewie trafiła na panią doktor B.... i jest zadowolona z zabiegów, ja też już zamieniłam wieloosobowe jacuzzi na indywidualną kąpiel solankową, a kąpiel perełkową na masaż, więc jest ok. Zdrowych Świąt, nadziei na spokojniejsze dni.
O SUPER
Dobrze że udało Ci się trafić na Zabiegi.
Fakt ostatnio Uzdrowisko podniosło standard wykonywanych zabiegów jak i zainwestowano w sprzety czy łózka do masażu ,które zapewne są Mocno oblegane.
Wspominasz o spacerach
Z tego co kojarzę w Kołobrzegu obok Ikara oraz Verano sa prywatne wypożyczalnie rowerów i to w cenach Konkurencyjnych do Miejskich.
Ja podczas Mojego ostatniego pobytu w Kołobrzegu w roku 2019 wprost za bardzo małe pieniądze byłem właścicielem owego miejskiego bicykla .
Najważniejsze sa one serwisowane a tras rowerowych jest od liku kierunek Mrzeżyno czy do Ustronia na ...lody .
W Kołobrzegu też jest kilka ścieżek rowerowych.
Fajnie że udało Wam się dostać do Pani Doktor Specyficzna ,ale Fajnie dobiera Zabiegi

Pozdrawiam Świątecznie
Danio Unio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2019 14:04

Post autor: Danio Unio »

To kilka słów ode mnie po pięciodniowym pobycie w Kołobrzegu. Pandemia bardzo utrudnia zabicie wolnego czasu i trzeba sobie organizować ten czas we własnym zakresie. Spotkaliśmy się w pewnym gronie z tutejszego forum i to jest na plus, coś tam będziemy próbowali ogarniać, jakieś rowery, spacery itp w miarę sprzyjającej pogody. Na ogół w ośrodkach w których jest każde z nas panuje ten sam klimat czyli nuda, każdy idzie na posiłek, zabiegi i zamyka się nie tylko w swoim pokoju ale też zamyka się na ludzi. Jeszcze raz powtórzę że jest temu winna pandemia i brak jakiejkolwiek organizacji typu wycieczki, spotkania, zamknięte świetlice, brak dostępu do np bilarda stołu do ping-ponga nie mówiąc też o basenie czy saunie w ośrodku sportowym Milenium Kołobrzeg które dwa lata temu jak tu byłem temu tętniło życiem. W Arce są koncerty wieczorami ale np czynna kawiarnia jest tylko jedna w Muszelce, innych przynajmniej ja otwartych nie widziałem. Współlokatorów też dobierają raczej na siłę bo dużo jest małżeństw i starszych osób. Ja mam kolegę sporo starszego ode mnie a jedynek jest jak na lekarstwo. Widać to na stołówce kto z kim siedzi i jedynek jest na prawdę tylko kilka. Co do Świąt. U mnie jest MEGA uroczyście, stroiki, posiłki atmosfera iście Świąteczna ale w innych ośrodkach z relacji od ludzi wiem że już tak różowo nie jest. To wszystko się też rozkręca ale najważniejsi są w tym wszystkim ludzie i muszą sami wyjść z inicjatywą i organizacją bo czasy są trudne. Mam kila telefonów od osób z pytaniami. Sam też przed wyjazdem chciałem czegoś sie dowiedzieć i tylko zdawkowe odpowiedzi. Najważniejsze zabrać ze sobą uśmiech, pozytywne podejście i korzystać z tego co nam oferują a o resztę musimy zadbać sami. Z doświadczenia wiem że potrzebna jest jakaś osoba z charyzmą, organizacją i wtedy ludzie sami zaczynają się otwierać na życia towarzyskie.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

Danio, wow, dziękuję, pięknie i rzeczowo napisane😀
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy

Post autor: berbla65 »

Danio Unio pisze: 05 kwie 2021 11:12 To kilka słów ode mnie po pięciodniowym pobycie w Kołobrzegu. Pandemia bardzo utrudnia zabicie wolnego czasu i trzeba sobie organizować ten czas we własnym zakresie. Spotkaliśmy się w pewnym gronie z tutejszego forum i to jest na plus, coś tam będziemy próbowali ogarniać, jakieś rowery, spacery itp w miarę sprzyjającej pogody. Na ogół w ośrodkach w których jest każde z nas panuje ten sam klimat czyli nuda, każdy idzie na posiłek, zabiegi i zamyka się nie tylko w swoim pokoju ale też zamyka się na ludzi. Jeszcze raz powtórzę że jest temu winna pandemia i brak jakiejkolwiek organizacji typu wycieczki, spotkania, zamknięte świetlice, brak dostępu do np bilarda stołu do ping-ponga nie mówiąc też o basenie czy saunie w ośrodku sportowym Milenium Kołobrzeg które dwa lata temu jak tu byłem temu tętniło życiem. W Arce są koncerty wieczorami ale np czynna kawiarnia jest tylko jedna w Muszelce, innych przynajmniej ja otwartych nie widziałem. Współlokatorów też dobierają raczej na siłę bo dużo jest małżeństw i starszych osób. Ja mam kolegę sporo starszego ode mnie a jedynek jest jak na lekarstwo. Widać to na stołówce kto z kim siedzi i jedynek jest na prawdę tylko kilka. Co do Świąt. U mnie jest MEGA uroczyście, stroiki, posiłki atmosfera iście Świąteczna ale w innych ośrodkach z relacji od ludzi wiem że już tak różowo nie jest. To wszystko się też rozkręca ale najważniejsi są w tym wszystkim ludzie i muszą sami wyjść z inicjatywą i organizacją bo czasy są trudne. Mam kila telefonów od osób z pytaniami. Sam też przed wyjazdem chciałem czegoś sie dowiedzieć i tylko zdawkowe odpowiedzi. Najważniejsze zabrać ze sobą uśmiech, pozytywne podejście i korzystać z tego co nam oferują a o resztę musimy zadbać sami. Z doświadczenia wiem że potrzebna jest jakaś osoba z charyzmą, organizacją i wtedy ludzie sami zaczynają się otwierać na życia towarzyskie.
Danio Unio brawo za relację z pobytu :serce: tak , masz rację potrzebna jest osoba z charyzmą aby życie towarzyskie kwitło - zwłaszcza w dobie pandemii :o będąc w sierpniu 2019 r w ,,MEWIE" w Kołobrzegu nie miałam problemu z zorganizowaniem sobie ,, wolnego czasu" :lol: rower wypożyczałam z pobliskiego ,, IKARA" i ....myk do Dźwirzyna albo do Ustronia na kawkę :lol: ale Was formułowiczów jest sporo teraz w Kołobrzegu to dacie radę coś wykombinowaćć- pozdrawiam wszystkich
Elabial
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2021 18:56
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Elabial »

Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum (ktoś spośród Was mi w tym pomógł), ponieważ jutro zjawiam się w Kołobrzegu w Mewie i spędzę tam 3 tygodnie. Obawiałam się smutnej atmosfery w uzdrowiskach w obecnej sytuacji, ale dzięki wam odzyskuję nadzieję, że coś się jednak będzie działo. Zgłaszam swoją chęć i gotowość do wszelkiej sanatoryjnej aktywności poza rehabilitacją. Obiecuję wesołe usposobienie i dość dużo energii do działania. Jestem chętna na spacery, rowery, gry i wszystko, co wplynie na dobry nastrój :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Elabial ja dołączam w piątek i będę w Verano. Sprawdzaj ten temat na forum, to może się umówimy na jakieś spotkanie na promenadzie w kila osób. Robi się coraz większa grupa z forum i szkoda, że trwa pandemia, bo by były tańce i dopiero by się działo :lol: , ale będziemy robić co się da, żeby było weselej. ;) nawet bez tańców.
ODPOWIEDZ