Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
-
Gość
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Kolejni zakażeni....produkcja okrojona ale idzie. Goście kierowcy, dostawcy nie poinformowani. Brak oficjalnej informacji od zarządu (niektóre działy wiedzą tyle co szefowie innych przekażą).
Sanepid? Zapomnijcie - koledzy którzy wczoraj mieli pozytyw nadal nie mają od nich kontaktu i aplikacji kwarantanny. zero reakcji jeżeli chodzi o zakład i jakąkolwiek kontrolę.
Test negatywny jest negatywny tylko wtedy jak od zarażenia minęło więcej niż 5 dni i nie miałeś kontaktu z chorym tyle sie to badziewie wykluwa aby pokryć się z czułością dostępnych testów (cena wymazu to "tylko" 500 zł a warunki pobrania jak w krajach trzeciego świata).
Ludzie "negatywni" pomimo pozytywnych kolegów idą do pracy.
Efekt końcowy? Wyobraźcie sobie sami....
Taka jest moja codzienność od zeszłej soboty.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
-
Gość
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 5 razy
Tak mi przykro, że takie wieści z Wrocławia. Mam tam córkę i ona boi się od kwietnia mnie odwiedzić dłużej niż na godzinę, bo w pracy ma kontakt z różnymi ludźmi
Od połowy marca u mnie nie nocowała, choć to prawie 200 km, wpadnie na chwilę i wraca do domu.
Sanepid na Śląsku też działa coraz słabiej, gdy porównać z tym, jak było na wiosnę. Oczka siatki są coraz większe, siatka coraz bardziej dziurawa.
Trochę zazdroszczę tym, którzy się nie przejmują albo nawet nie wierzą w to, że mogliby zachorować. A mimo tego co się dzieje, jest ich naprawdę całkiem sporo
Ja zrezygnowałam z sanatorium w Wieńcu jak wykryli zakażenia w szpitalu we Włocławku i wielu znajomych bardzo się dziwiło, że nie chcę pojechać. Miałam być tam teraz, a szpital w Grudziądzu też ma podobno kłopoty z covidem.
Nikt nie wie co będzie dalej, moje dzieci chodzą do pracy a wnuki do szkoły. Dla wielu osób niestety największe zmartwienie, to że nie można się zabawić, poszaleć w dużym gronie i mają w nosie innych. Ech
Jeszcze raz życzę Ci z całego serca dużo, dużo zdrowia, wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Trzymam mocno kciuki
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
A okazało się że nie trzeba tak długo czekaćANDY12345 pisze: 03 paź 2020 11:14 Jak tak dalej pójdzie to jeszcze w tym miesiącu przekroczymy 3000 zdiagnozowanych![]()
Co następnie miesiące przyniosą zobaczymy.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Sukces dużej wygranej wielce prawdopodobny
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 28 razy
Przemysław Czarnek z wirusem. "Odwiedził babcię w szpitalu, pacjenci zakażeni"
[link]
Już pojawiają się komentarze, że "moja babcia jest lepsza niż twoja".
Smutne to i żałosne (władza).
Powód: usunięto link