Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Gosiu, byłoby miło ,ale boje się,że to będzie listopad więc poczekam z tydzień i będę dzwonić o zwroty.Z łódzkiego nikt nie pisze z jakiego miesiąca NFZ realizuje skierowania.
Ja składałam teściowej w grudniu -kardiologia .Dzisiaj byłam służbowo w okolicach Kopcińskiego i weszłam do NFZ-tu a że wyjątkowo mało ludzi było to wyciągnęłam numerek i popytałam .Trafiłam na sympatyczną osóbkę .Przydziały są już na pazdziernik , mało skierowań nad morze , większość to właśnie Bieszczady , Ciechocinek, Solec i inne zadopia Ponoć Lódzkie w tym roku ubogo Byłam bardzo zdziwiona że urzędniczka była tak rozmowna i bez problemowa .Nie żądała pełnomocnictwa i uświadomiła że teściowa może spodziewać się wyjazdu na przełomie pazdziernika i listopada.Zaproponowała aby dzwonić dwa, trzy razy dziennie po zwroty.
Mój numerek spadł do 2978. Wszystko by się zgadzało, co do terminu wyjazdu. Mnie telefonicznie też mówiono, że mogę oczekiwać wyjazdu październik-listopad. Chociaż dziś, gdy spojrzałam na nawet bliski numer to pomyslałam, że może wyjadę wcześniej. Ale z Waszych wpisów, nie mam się co łudzić na wyjazd w sierpniu.
Gosiam dzwoń po zwroty może coś fajnego upolujesz Ja jutro biegnę uzupełnić zapas leków teściowej , poszykuję wszystko i dzwonię .Mnie zależy na Inowrocławiu ale muszę być przyszykowana bo nawet może byc wyjazd za 3 dni.
Gosiu,masz racje na sierpniu nie ma co liczyć mnie marzył się wyjazd przełom sierpnia/września i też mogę o tym zapomnieć ,też zdzwoniłam do NFZ ale natrafiłam na zły dzień powiedziano no 22-23 m-c.Mój nr dziś 3672.
Niestety, wyjazd ze zwrotów, w moim przypadku nie jest taką prostą sprawą. Pracuję w banku, w komórce windykacji i prezes nie zgodzi się na mój wyjazd, można rzec "z dnia na dzień". Muszę przekazać wiele spraw pracownikowi, który mnie zastąpi. Ponadto wniosek składałam, w jednej kopercie z koleżanką i z nią chciałabym wyjechać. A ze zwrotów to chyba niemożliwe. Natomiast od 3 września rodzinka zafundowała mi wyjazd 10 dniowy do Połczyna Zdrój (dla mnie sa tam najlepsze zabiegi borowinowe). Składając wnioski w grudniu 2015r. myślałyśmy, że w sierpniu na pewno wyjedziemy.... a tu taki pasztet. No i te... miejscowości..nic ciekawego. W Polańczyku już byłam i wróciłam niezbyt zadowolona. W Ciechocinku byłam w ramach ZUS w ubiegłym roku. Byłam 2 razy w Lądku Zdrój, 1 Kudowie Zdrój, 1 Kamieniu Pomorskim. Cały czas marzy mi się Kołobrzeg...ale z tego co pisze Ela, to marzenie ściętej głowy. Ale pomarzyć dobra rzecz. . Jeśli dostaniecie przydziały ze zwrotów, proszę o info. Pozdrawiam
A własnie, w czwartek wybieramy się z koleżanką do NFZ pogadać. Może trafimy na bardziej rozmowną i bezproblemową urzędniczkę. A właściwie, czemu one są takie nieprzystępne, nieuprzejme i mało rozmowne?.
Gosiu uważam, że masz racje pracując, a do tego w banku mało kto sobie może pozwolić na wyjazd z dnia na dzień ,wiem coś o tym bo sama pracowałam wiele lat w banku,ale ja chciałabym dostać skierowanie Polanica,Kudowa lub Duszniki.
Moje drogie krajanki , ja też pracuję , też chciałyśmy wyjechać we dwie z koleżanką i w 2015 r wysłali nas do Leśnika a jak składałam w grudniu 2015 r to mój lekarz wykazał sie nadgorliwością i wysłał skierowanie do NFZ , więc pozostało czatowanie na dwa zwroty .Akcja wyjazd zaczęła się w styczniu br. , zaplanowałam urlop na przełom lutego i marca a potem przez kilka dni obydwie dzwoniłyśmy po zwroty .Wybrałyśmy Ciechocinek i już dawno zapomniałyśmy o sanatorium .Teraz w sierpniu składamy następny wniosek i w ten sposób w 2018 r we wrześniu będziemy polowały na zwroty.Teraz 10 września ZUS wysyła mnie do Sobieszewa.