kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: bozenka999 »

Gosiu, byłoby miło ,ale boje się,że to będzie listopad więc poczekam z tydzień i będę dzwonić o zwroty.Z łódzkiego nikt nie pisze z jakiego miesiąca NFZ realizuje skierowania.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ja składałam teściowej w grudniu -kardiologia .Dzisiaj byłam służbowo w okolicach Kopcińskiego i weszłam do NFZ-tu a że wyjątkowo mało ludzi było to wyciągnęłam numerek i popytałam .Trafiłam na sympatyczną osóbkę .Przydziały są już na pazdziernik , mało skierowań nad morze , większość to właśnie Bieszczady , Ciechocinek, Solec i inne zadopia :roll: Ponoć Lódzkie w tym roku ubogo :( Byłam bardzo zdziwiona że urzędniczka była tak rozmowna i bez problemowa .Nie żądała pełnomocnictwa i uświadomiła że teściowa może spodziewać się wyjazdu na przełomie pazdziernika i listopada.Zaproponowała aby dzwonić dwa, trzy razy dziennie po zwroty.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Mój numerek spadł do 2978. Wszystko by się zgadzało, co do terminu wyjazdu. Mnie telefonicznie też mówiono, że mogę oczekiwać wyjazdu październik-listopad. Chociaż dziś, gdy spojrzałam na nawet bliski numer to pomyslałam, że może wyjadę wcześniej. Ale z Waszych wpisów, nie mam się co łudzić na wyjazd w sierpniu. :cry:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiam dzwoń po zwroty może coś fajnego upolujesz :) Ja jutro biegnę uzupełnić zapas leków teściowej , poszykuję wszystko i dzwonię .Mnie zależy na Inowrocławiu ale muszę być przyszykowana bo nawet może byc wyjazd za 3 dni.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu,masz racje na sierpniu nie ma co liczyć mnie marzył się wyjazd przełom sierpnia/września i też mogę o tym zapomnieć ,też zdzwoniłam do NFZ ale natrafiłam na zły dzień powiedziano no 22-23 m-c.Mój nr dziś 3672.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niestety, wyjazd ze zwrotów, w moim przypadku nie jest taką prostą sprawą. Pracuję w banku, w komórce windykacji i prezes nie zgodzi się na mój wyjazd, można rzec "z dnia na dzień". Muszę przekazać wiele spraw pracownikowi, który mnie zastąpi. Ponadto wniosek składałam, w jednej kopercie z koleżanką i z nią chciałabym wyjechać. A ze zwrotów to chyba niemożliwe. Natomiast od 3 września rodzinka zafundowała mi wyjazd 10 dniowy do Połczyna Zdrój (dla mnie sa tam najlepsze zabiegi borowinowe). Składając wnioski w grudniu 2015r. myślałyśmy, że w sierpniu na pewno wyjedziemy.... a tu taki pasztet. No i te... miejscowości..nic ciekawego. W Polańczyku już byłam i wróciłam niezbyt zadowolona. W Ciechocinku byłam w ramach ZUS w ubiegłym roku. Byłam 2 razy w Lądku Zdrój, 1 Kudowie Zdrój, 1 Kamieniu Pomorskim. Cały czas marzy mi się Kołobrzeg...ale z tego co pisze Ela, to marzenie ściętej głowy. Ale pomarzyć dobra rzecz. :P. Jeśli dostaniecie przydziały ze zwrotów, proszę o info. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A własnie, w czwartek wybieramy się z koleżanką do NFZ pogadać. Może trafimy na bardziej rozmowną i bezproblemową urzędniczkę. A właściwie, czemu one są takie nieprzystępne, nieuprzejme i mało rozmowne?.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu uważam, że masz racje pracując, a do tego w banku mało kto sobie może pozwolić na wyjazd z dnia na dzień ,wiem coś o tym bo sama pracowałam wiele lat w banku,ale ja chciałabym dostać skierowanie Polanica,Kudowa lub Duszniki.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sama się zastanawiałam,dlaczego w tym NFZ są tak mało uprzejme,może gdyby zamienić je miejscami pracy nauczyłoby je pokory.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Moje drogie krajanki , ja też pracuję , też chciałyśmy wyjechać we dwie z koleżanką i w 2015 r wysłali nas do Leśnika :lol: a jak składałam w grudniu 2015 r to mój lekarz wykazał sie nadgorliwością i wysłał skierowanie do NFZ , więc pozostało czatowanie na dwa zwroty .Akcja wyjazd zaczęła się w styczniu br. , zaplanowałam urlop na przełom lutego i marca a potem przez kilka dni obydwie dzwoniłyśmy po zwroty .Wybrałyśmy Ciechocinek i już dawno zapomniałyśmy o sanatorium .Teraz w sierpniu składamy następny wniosek i w ten sposób w 2018 r we wrześniu będziemy polowały na zwroty.Teraz 10 września ZUS wysyła mnie do Sobieszewa.
ODPOWIEDZ