nie spodziewaj się dłuższego pobytu. Lekarz na koniec turnusu może wystąpić z wnioskiem o przedłużenie Twojego pobytu na rehabilitacji, ale musi dostać akceptację z Warszawy. Mojemu koledze, z którym byłam na rehabilitacji w maju, ZUS nie odpisał i lekarz prowadzący nie podjął się takiego ryzyka, by jego dalej leczyć. Tak więcej wykorzystaj intensywnie dany Ci czas na podreperowanie zdrówka
Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
nie spodziewaj się dłuższego pobytu. Lekarz na koniec turnusu może wystąpić z wnioskiem o przedłużenie Twojego pobytu na rehabilitacji, ale musi dostać akceptację z Warszawy. Mojemu koledze, z którym byłam na rehabilitacji w maju, ZUS nie odpisał i lekarz prowadzący nie podjął się takiego ryzyka, by jego dalej leczyć. Tak więcej wykorzystaj intensywnie dany Ci czas na podreperowanie zdrówka
"mijające się' z terminami NFZ 21-dniowych. I wtedy, chyba dopasowując, by nie było okienek osobodobowych
Mnie też tak poinformowano co do okresu trwania turnusu.Potrzebowałam zostać jeden dzień dłużej ze wzg.na dojazd do domu.W weekendy nie wszystkie autobusy kursują jak w dni robocze.Ostatnie zabiegi miałam w piątek ,ale wyjechać nie mogłam ani wcześniej ,ani później bo.....pani doktor mnie poinformowała ---turnus trwa 24 dni nic krócej ,nic dłużej !! Bo ,,,nam nie zapłacą za dłuższy pani pobyt.Skrócić też nie mogłam.Selene pisze:Znawcy wyjazdów ZUS-owskichna moim skierowaniu jest zapis:
"Turnus trwa przeciętnie 24 dni". Nie określono jednoznacznie okresu trwania pobytu czyli na zasadzie domniemania okres pobytu może zostać
skrócony lub wydłużony. Reasumując nie wiem na jak długo będzie trwał mój pobyt.![]()
Pozdrawiam
Czyli ? turnusy ZUS-trwają 24 dni!!!! -na skierowaniu miałam zaznaczony tylko dzień wyjazdu-powrotu nie było.Ilosci dni tam spędzonych też nie było.
-
forumowicz
To bardzo proste,każdy chory powinien przestrzegać regulaminu.Na moim turnusie wyjechało kilku panów za "nieodpowiednie zachwanie - po alkoholu",a najśmieszniejsze w tym,że niektórzy mieli chyba tylko 3 dni do końca turnusu.
Myślę,że Tobie to nie grozi.
A co do pytania o przedłużenie turnusu,to również znam osobiście kilka osób ,które pozostawiono na drugi turnus.
Pozdrawiam i życzę zdrówka.
-
forumowicz
kruszynka1958 pisze:Stokrotkoobiecuję: nie zabaluję
![]()
![]()
, nie narozrabiam, to coś rozcieńczę 5:1
,niczego głową nie rozbiję
![]()
chyba mam szansę na parę dni dłużej od tego pana
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam Cię -pa,pa
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Byłam dzisiaj w ZUS-ie i udało mi się zamienić bez problemów przydzielony Kamień Pomorski na Ustroń
ale niestety w listopadzie
Pozdrawiam
Cieszę się z Tobą. To nic, że jeden miesiąc dłużej, przecież z radością zmieniasz miejsce kuracji.
Gratuluję skutecznej inicjatywy.